Illegálisan behozott krokodilbőr kalapokat foglaltak le a Liszt Ferenc repülőtéren a NAV munkatársai – közölték hétfőn az MTI-vel.

Három krokodilbőrből készült kalapot foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei természetkárosítás gyanújával a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren – közölte a NAV hétfőn az MTI-vel. 

A tájékoztatás szerint a múlt héten a pénzügyőrök egy Ausztráliából érkezett postacsomagban három krokodilbőr kalapot találtak. A krokodil védett állat, így a bőréből készült termékek behozatalához a veszélyeztetett fajok nemzetközi kereskedelmét szabályozó Washingtoni Egyezmény (CITES) alapján, úgynevezett CITES-engedély szükséges, amit ehhez a küldeményhez nem mellékeltek – írták. 

A pénzügyőrök természetkárosítás megalapozott gyanújával lefoglalták a kalapokat, és feljelentést tettek a rendőrségen. A NAV hozzátette: a pénzügyőrök a közelmúltban több csomagot átvizsgálva találtak engedély nélkül szállított, állatokból készült termékeket. Mint írták, preparált aligátorfejek, aligátorbőr karóraszíj, valamint egy kígyóbőr betéttel ellátott női táska is előkerült.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.