Barack Obama az Amerikai Egyesült Államok elnöke magyar idő szerint hajnalban, kemény kritikával illette a magyar kormányt abban a beszédében, amely az USA külpolitikájának új irányvonaláról szólt. Az elnök beszédének a lényege az volt, hogy az új irányvonal szerint az USA nemzetbiztonsági érdeke a civil szervezetek védelme világszerte. Ebben a beszédben hat államot emelt ki, köztük Magyarországot, ahol a civil szervezeteket támadás éri. A civil szervezetekkel való globális együttműködés és azok védelme mostantól az amerikai kormány küldetése, mondta az elnök. A ma kiadott új elnöki memorandum alapján szövetségi hivatalok és ügynökségek egyre gyakrabban fognak egyeztetéseket és együttműködéseket kezdeményezni civil szervezetekkel. Ellen fognak állni a külföldi kormányok kísérleteinek, hogy megszabják, milyen módon támogassák a civil társadalmat, ígérte Obama. Az amerikai elnök azt is mondta, hogy számukra mostantól a civil társadalom jólléte nemzetbiztonsági kérdés, ami az amerikai politikában egy nagyon súlyos kifejezés. “Éppen azért, mert az állampolgárok és a civil szféra ilyen erősek tudnak lenni, a technológiai fejlődéssel pedig az együttműködési és mobilizálási lehetőségeik példa nélküliekké váltak, éppen ezért egyre több kormány mindent megtesz, hogy elhallgattassa őket. Oroszországtól Kínán át Venezueláig láthatunk könyörtelen leszámolásokat, ahol a legitim ellenzéket felforgatónak bélyegzik. Olyan helyeken, mint Azerbajdzsán, a törvények hihetetlenül megnehezítik a civil szervezetek puszta működését. Magyarországtól Egyiptomig végtelen szabályozások és egyre gyakoribb nyílt hatósági megfélemlítés célpontja a civil társadalom. Szerte a világ körül a hangjukat felemelni merő bátor férfiak és nők válnak zaklatás, erőszak és időnként gyilkosság áldozataivá.” Természetesen nem tudjuk, hogy a jövőben ez mit fog pontosan jelenteni, de a különböző diplomáciai jelzések után, mint az USA EBESZ nagykövetének felszólalása, vagy Bill Clinton múltheti kritikája után, biztos, hogy Magyarország kiemelt prioritást kap az USA külpolitikájában. Az USA Nagykövetségén dolgozók helyében kikészítenénk a kávét a KEHI-nek, a NAV ellenőröknek és az NNI nyomozóinak.   Kattints ide és iratkozz fel a Kettős Mérce hírlevelére Nyomj egy tetsziket, és olvasd a Kettős Mércét a Facebookon!

Forrás: Kettős Mérce
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bakegya
Magyarul-orbánkatona és csapata álljon elő-békamenet ingulj-ja és erről az egész hadüzenetről mikor értesít minket magyar védtelen civil határainkon belül még élő nem fidess könyvelőket-ja hogy a romániai határon túl van és ott kampányol?
A civil magyarok tiszteletére esküszöm,esküszöm...de hogyan ha már AMERIKA SINCS VELÜNK?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.