Habár az elmúlt évben csökkent a rezsidíj-hátralékos fogyasztók száma, még így is rengeteg család csúszik meg a számlák befizetésével. Ráadásul az ősszel együtt hamarosan a fűtésszezon is beköszönt, amikor sokaknak egyre nagyobb nehézséget okoz fizetni a csekkeket. A lakosság negyede így is késve fizeti be a számláit, átlagosan pedig több tízezer forinttal tartozunk a cégeknek. De mi történik, ha tényleg nem tudjuk fizetni tovább a számlákat? Mikor kapcsolják ki a szolgáltatást, és mit tehetünk, ha jön a követeléskezelő? Hiába csökkent egy év alatt félmillióval a díjhátralékkal küzdő fogyasztók száma, idén nyáron még így is 1,8 millióan csúsztak meg valamely számlájuk befizetésével (tehát a lakosság közel 20 százaléka). A rezsidíj-tartozások összege pedig közel 100 milliárd forint a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal adatai szerint. A legnagyobb problémát továbbra is villanyszámla fizetése okozza: majdnem egymillió fogyasztó késett a befizetéssel. A gázszámlákkal...

Forrás: Pénzcentrum
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Desischado
De hát a rezsicsökkentés akkor mire van, ha még sem tudnak az emberek fizetni? Pedig egyre több marad a zsebükben! Ezzel csak annyi baj van, hogy hiába kotorászom a zsebemet, nem lelem a kis pénzecskét! Jól mondta Nyanya, és én is ezt mondom: parasztvakítás az egész, a birkáknak! Mert értelmes ember ezt nem veszi be!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gödörben
@m.macskosz: Két hónap múlva pedig majd kikapcsolnak. Ja és minden képp nekik van igazuk.
m.macskosz
@gödörben: Tavaly valamit bekavartak, küldtek egy fél kiló levelet, hogy túlfizetésem van,
pár nap múlva újabb fél kiló levélben közölték, hogy én tartozom. Beballagtam az ügyfélszolgálatra, hogy tisztázzuk már a dolgot, erre adtak egy csekket. No, a három infó birtokában írtam egy E-mailt, majd kaptam 5.000,-Ft kötbért, mivel nem válaszoltak 15 napon belül. Szóval az ELMŰ-vel jóban vagyok, nincs bajom velük.
Szerencsére --eddig még-- mindig mindent határidőre tudtam fizetni.
Desischado
De hát a rezsicsökkentés akkor mire van, ha még sem tudnak az emberek fizetni? Pedig egyre több marad a zsebükben! Ezzel csak annyi baj van, hogy hiába kotorászom a zsebemet, nem lelem a kis pénzecskét! Jól mondta Nyanya, és én is ezt mondom: parasztvakítás az egész, a birkáknak! Mert értelmes ember ezt nem veszi be!
szandokan
@Desischado: Te azért nem találsz pénzt a zsebedben, mert nem dolgozol, és nem azért, mert nem ér semmit a rezsicsökkentés:-))
Desischado
@szandokan: Képzeld, ha dolgozhatnék is, akkor sem találnék, mert a minimálbér és az az alatti bérekből nem lehet megélni! És utoljára kérem, ne beszélj úgy, mintha krónikus munkakerülő lennék, mert nem vagyok az! Onnan fentről osztod az észt, holott fogalmad sincs róla, mi van a mélyben! a rezsicsökkentés meg pontosan a magadfajtának éri meg, mert ti nem pár száz forintot spóroltok!
F_Viktor
@szandokan: Biztosan nem nézed a mai magyar valóságot, ezért kapsz egy linket:
rtl.hu/rtlklub/hazonkivul/munkahelyuk-van-megsem-tudjak-hol-fognak-lakni-egy-het-mulva

Apa, lánya dolgozik, mégsem "találnak pénzt a zsebükben".
Jöhet a megfejtésed.

Él Budapesten egy férfi. 3 éves kora óta egyedül neveli a lányát. Mára már mind a ketten dolgoznak. Eddig még pont olyanok, mint sok csonka család. Ők azonban, - ahogy mondják - épp most csúsznak le, és veszítik el mindenüket. Lakásuk már nincs, enni napjában csak egyszer esznek és lassan már szállás sem lesz, ahol éjszaka alhatnak. Pedig mindketten dolgoznak, és mégsem sikerül nekik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.