Új értékalapon megerősödő Magyar Szocialista Pártról lamentált Tóbiás József pártelnök a párt megalapításának 25. évfordulójára kiadott közleményében. Sikerekben bővelkednek a progresszió örökösei.

A jeles nappal kapcsolatban Tóbiás azt írta, hogy a 2014-es parlamenti és európai parlamenti választás során elszenvedett vereségük arra készteti a szocialistákat, hogy újragondolva és a magyar társadalom igényeihez igazítva működtessék azt az örökséget, amit a rendszerváltók – köztük a MSZP alapítói – rájuk hagytak.

A pártelnök bízik abban, hogy új értékalapon megerősödő pártjuk méltó örököse lesz "a reformidők, az új fényes szelek nemzedékének", és hogy a nehézségeken túljutva, a baloldali értékek mentén, széles társadalmi támogatással tovább gazdagíthatják az MSZP történetét.

A múltról azt írta, hogy "földrengésszerű változások" zajlottak Magyarország politikai életében 1989 októberében. Az állampárt megreformálásáért, a demokratikus Magyarország megteremtéséért küzdő reformerek áttörésével az MSZMP kongresszusára összegyűlt küldöttek kimondták egy új, demokratikus baloldali párt, a magát a magyar progresszió örökösének tekintő Magyar Szocialista Párt megalakítását.

Az elmúlt negyedszázad története pedig szerinte bővelkedik eredményes és sikeres években.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

leszúrt rittberger
Már 89-ben is arról beszéltek, hogy meg kell újulniuk :D Azóta mondják, olyan ez is mint a "jövőre már jön a fellenüldés". Csak amíg az előbbit pont leszarjuk (hogy hogyan marják egymást a szocik), az utóbbi mindenkit érint.
KERKA
Ellenzék nélkül megint csak 1 párt rendszer lesz Magyarországon.
bencemacska
"Az elmúlt negyedszázad története pedig szerinte bővelkedik eredményes és sikeres években."
Tóbiás, Tóbiás!!!
Körül - belül ekkora mellénye volt az SZDSZ romjainak szemétdombján kukorékoló Retkes Attilának is!!!
pityuka
@KERKA: Amerika már rég megmondta. Ez az ország annyira sötét, hogy az eljövendő fidess egypártrendszer maga lesz a fény az égen hosszú éveken keresztül. De azt is mondta, inkább ez a rablóhorda, mint ez a teljes megújulásra képtelen baloldal. Inkább vesszen az ország és írja ki magát Európából. Azt hiszem minden így történt, ez már a végjáték.
KERKA
@pityuka: nem kell elhinni mindent, ami Amerikából elhangzik. Ott is vannak hígagyú emberek akik összebeszélnek minden marhaságot.
"ez az ország annyira sötét" -sötét ám a négerek valaga.
"eljövendő fidesz lesz a fénycsóva"- aki ezt mondta, az is delíriumban szenvedett. azé látta a fénycsóvát, de lehet, hogy UFÓ volt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.