A Konyáron most polgármesterré választott Vig Szilárdot két éve azért bocsátották el a helyi iskolából, mert egy érpataki szélsőjobboldali rendezvényen arról beszélt, hogy a cigánygyerekeket csak veréssel lehet fegyelmezni – írja az Atv.hu.

„Ki nem küldheted óráról, térdepeltetni eszedbe ne jusson, igazgató nem engedi, jó, néha muszáj. Olyan, hogy egyes, vagy szaktárgyi figyelmeztető, az abszolút nem használ, tehát csak a fizikai erőszak”- ecsetelte.

Vig Szilárd független jelöltként indult. A településen heten szálltak ringbe a posztért. Vasárnap a szavazatok 36 százalékával ő lett a polgármester a hajdú-bihari településen.

62 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
@m.macskosz: Orbán maga mondta, hogy jól megverték, de szerintem nem jött be, azóta is lop, csal, hazudik.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kopeba
Agyoncsapni amelyik nem bír magával és kész, minek erről annyit beszélni.
Vizual
@tivoli: Hogy azon a verésen hogy fel voltatok háborodva. Pedig most mondjátok, a fegyelem alapja a verés. Most akkor miről is beszélek ?
Zsuga
Azt hiszem ez sokkal összetettebb és bonyolultabb kérdés, mint ahogy mi leegyszerűsítjük. Hogy melyik módszer a leghatékonyabb a nevelésben, az nagyon sok mindentől függ, és szinte egyénenként változó, amire egészen egyszerűen nincs recept. Lehetőség pedig még annyi sem, hogy annyi és olyan profi nevelőt és tanárt képezzenek ki, akik valóban hivatásként tekintsenek feladatukra. Ráadásul mindez még csak nem is a képzésen múlik kizárólag. Nagyon sokan vagyunk úgy, hogy szülőként még a saját gyerekeinket sem vagyunk képesek úgy nevelni, ahogy azt igazából jónak tartanánk, viszont másoknak nagyon könnyen osztogatjuk az észt, hogy hogyan is kéne azt csinálni. Láthattunk már egy-két nagyon jó amerikai filmet, ahol egy kiváló tanár, fizikai fegyelmezés nélkül is csodálatos eredményt ér el a feketékkel vegyes osztállyal, akikről már mindenki lemondott. Persze lehet, hogy ez is csak egy-egy amerikai mese, ettől függetlenül ez lenne a leghatékonyabb módszer, ha...
A veréssel nevelés legtöbbször nem hoz eredményt, vagy csak rövid időre. A pszichét viszont sokkal jobban megviseli, mint amennyire azt gondolnánk.
Zsuga
A cigánykérdés megoldására csak egy módszert tudnék jelenleg elképzelni, mégpedig a szaporulat visszaszorítását. Az pedig a mai segélyezési rendszerben nem működhet.
Zsuga
@m.macskosz: Rossz nyelvek szerint Viki a feleségén is gyakorolta ezt a nála is jól bevált módszert.
kukac50
Kedves szóval ha jót tesz dicsérettel,türelemmel többre mennek mint veréssel

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.