Az amerikai szövetségi felsőház hétfőn szavaz Colleen Bell budapesti nagyköveti megbízásáról. Ez nem befolyásolja érdemben a kétoldalú viszonyt: André M. Goodfriend ügyvivő mindenképp marad, és az amerikaiak még az idén újabb kormányközeli személyektől – többek között Simicska Lajostól – tagadhatják meg a beutazást az Államok területére – írja a Magyar Narancs, nagykövetségi forrásokra hivatkozva.

Tavaly novemberben Barack Obama elnök a külügyminisztérium ajánlására Colleen Bell szappanopera-producert jelölte budapesti nagykövetnek. Az illinoisi származású Bell politikai jelölt: az opensecrets.org szerint 800 ezer dollárt kalapozott össze Obama 2012-es kampányához. A Demokrata Párt gyakran fizeti ki lobbistáit nagyköveti pozíciókkal, és Obama kormánya erre különösen hajlamos, amiért nemcsak a republikánusoktól, de a liberális hangvételű amerikai sajtótól is kap hideget-meleget.

A kommunikációs offenzívában a továbbiakban nagyobb szerep juthat az Egyesült Államok Európai Uniós nagykövetének, Anthony L. Gardnernek, de olyan az amerikai kormánytól formálisan független szervezetek jelzéseire is számítani lehet, mint például az EBESZ. Várhatóan folytatódnak a célzott akciók is, és nem csak a „kapuőröknek” lehet félnivalójuk, bár utóbbiakra fokozottan figyelnek. A hírek szerint a közeljövőben sor kerülhet korrupcióban érintett magyar üzletemberek és kormánytisztviselők amerikai bankszámláinak befagyasztására, illetve üzleti érdekeltségeik átvizsgálására.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
A qrmány és az életfogytig nyerő csókosok névsora adott. Mit kell tökörészni ? Kitiltani a p***ába az egélsz csordát és nyomni az uniót, hogy hasonlóképpen szeresse meg gengszteréket, aztán vesznek a lopott, bankokba mentett pénzek is !
Mert az utóbbi lenne a jelentős csapás, nem önmagában a kitiltás !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.