A magyar gazdaság növekedési lendületben van, a bővülés pedig önmagában is növeli az emberek elhelyezkedési esélyeit – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter csütörtökön magyar újságíróknak Szöulban, ahol az Orbán Viktor kormányfő vezette delegáció tagjaként tartózkodik.

A tárcavezető azt követően nyilatkozott, hogy a KSH friss adatai szerint idén augusztus-októberben 4 millió 184 ezren dolgoztak Magyarországon a 15-74 éves korosztályból, 192 ezerrel többen, mint egy évvel korábban, a munkanélküliségi ráta pedig 7,1 százalékra csökkent.

Varga Mihály hangsúlyozta: a gazdasági bővülésnek is köszönhető, hogy a foglalkoztatottak száma lassan eléri a 4,2 milliót.

Emellett a könnyebb és olcsóbb foglalkoztatáshoz hozzájárult, hogy csökkentek a munkát terhelő adók – magyarázta.

A miniszter megemlítette továbbá a munkahelyvédelmi akciót, amely jelentős járulékkedvezményt ad a munkahelyek megtartásához. Jelezte, már több mint 900 ezer munkavállaló után vették igénybe e kedvezményt.

Külön kiemelte, hogy jelentősen növekedett a nők foglalkoztatása, így már mintegy 1,9 millió nő dolgozik.

Varga Mihály végül megerősítette, hogy a tíz év alatt létrejövő egymillió új munkahelyre vonatkozó tervét továbbra is tartja a kabinet.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Azt mondják, akik kannabiszt szívnak, azok rózsaszínben látják a világot !
Lehet, hogy a Varga is rajta van a szeren ?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Szimba
"A tárcavezető azt követően nyilatkozott, hogy a KSH friss adatai szerint idén augusztus-októberben 4 millió 184 ezren dolgoztak Magyarországon a 15-74 éves korosztályból, 192 ezerrel többen, mint egy évvel korábban, a munkanélküliségi ráta pedig 7,1 százalékra csökkent."
Több baj is van ezzel:
1. a dolgoztakba beletartoznak ugye a közmunkások is, akiktől kétlem, hogy növekedési lendületbe jönne a gazdaság - szemétszedésből, hólapátolásből?
2. 15, 16 éves dolgozott? Igen, diák munkában, szünidősként és ezt is volt pofájuk belevennei.
3. Belevették gyanítom a tanulás mellett dolgókat is.
4. Szomorú, hogy még 74 évesen is dolgoznia kell valakinek - illetve nem tudom, a kdnp-ek tartoznak-e ide?
Toby
Köszönjük Varga ! Tudok neked újítani vegytiszta LSD-t, de az neked veszélyes, mert váratlan pillanatokra igazmondási rohamokat is kivált !
Borda
Kemény bogyókon élhet ,azért néz ki úgy,mint akibe csak hálni jár a lélek! Nem hiszem,hogy a saját nyilatkozata lenne ez a megállapítás. Ő is csak egy marionett figura a vezír kezében. A KSH meg kitörölheti a se..em a statisztikájával,persze csak ha megengedem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.