Szélsőségesnek nevezte John McCain amerikai republikánus szenátor kijelentéseit Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

A kormányfő szerint az ominózus mondatok a gazdájukat minősítik, hozzátette ugyanakkor, hogy neki nem kell semmilyen szélsőséges megnyilvánulással foglalkoznia, mert "az elterelné a figyelmünket".

Azt is mondta, hogy meglátása szerint Magyarország nemzeti függetlensége áll támadás alatt, neki pedig az a legfontosabb feladata, hogy az ország függetlenségét megvédje. "Nem vagyunk hajlandóak arra, én személy szerint sem, hogy valamelyik idegen külföldi állam megbízásából legyek alkirály Magyarországon" – fogalmazott Orbán Viktor.

Közölte: a nemzeti függetlenség békeidőben három dolgot jelent, energia-, pénzügyi és kereskedelmi függetlenséget.

"Ez nem tetszik azoknak, akik eddig haszonélvezői voltak annak – 2010 előtti időkről beszélek –, hogy Magyarország nem volt független állam, lehetett nyerészkedni a magyarokon" – mondta a miniszterelnök.

John McCain arizonai republikánus szenátor az új amerikai nagykövet kinevezéséről tartott keddi szavazás alkalmával "totálisan alkalmatlannak" nevezte a jelöltet arra, hogy Magyarországon legyen nagykövet, amely egy "nagyon fontos ország, ahol rossz dolgok történnek". Azt mondta: "nem vagyok ellene a politikai kinevezetteknek, mert tudom, hogy miként játsszák ezt a játékot, de így állunk: egy nemzet annak a határára került, hogy feladja a szuverenitását egy újfasiszta diktátornak, aki ágyba bújik Vlagyimir Putyinnal, és mi a Gazdagok és szépek (szappanopera) producerét küldjük nagykövetnek".

A pénteki rádióinterjúban szóba került az Egyesült Államokkal kapcsolatos másik aktuális ügy, a beutazási tilalom kérdése is. Orbán Viktor kifejtette: leegyszerűsödni látszik a helyzet, mert az amerikaiak a minap egyértelmű nyilatkozatot tettek, azt mondták, az adóhivatal elnöke korrupciós bűncselekményt követett el.

A miniszterelnök egyetlen feladatot lát és vár el a jelenlegi helyzetben – erről csütörtökön beszélt is Vida Ildikóval, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnökével –, mégpedig azt, hogy azonnal jogi útra kell terelni a vitát, "élni kell a lehetőséggel, hogy ebből a ködös és zűrös hablatyolásból az egész ügy végre a jog tiszta mezejére és tiszta nyelvezetébe került át". Pert kell indítani, "rágalmazás, jó hírnévhez való jog: a magyar jogrendszer megadja a lehetőséget, hogy ilyenkor egy magyar állampolgár védekezzen, ezt várom el minden állami vezetőtől ilyen helyzetben" – mondta.

Arra, hogy mi a helyzet, ha bebizonyosodik a korrupció, a kormányfő azt válaszolta: ha korrupciós bűncselekmény bizonyosodik be, "akkor az embert Magyarországon bezárják".

Arra a kérdésre, igaz-e, hogy válaszul a beutazási tilalmi ügyre magyar kitiltási proklamáció készülne, Orbán Viktor azt felelte: "úgy fogunk majd eljárni, ahogy egy nemzeti függetlenségére büszke országnak el kell járnia".

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
A hazugovics meg a török uralom óta a legnagyobb veszedelem az országra, a népre!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bakegya
@gybognarjr: YEEEEEEEEEEE-emlékeim szerint-hol az egyik,hol a másik tökét maszírozta,egyik székről a másik székre seggeltAZTÁN MOST MÁR KI IS KÖLTHETNÉ A CSIBÉJINEK A MAGOT,DE FOGALMA SINCS HOL HAGYTA EL A TŐKÉT-TÖKÉT,MÁR ANNYIT LOPOTT.
Toby
A videón látszik, hogy kissé kedvetlen a főgengszter, megviselték az újabb és újabb botrányok azt a becses, ám rendkívül csekélyke agyát, most tudatosul benne, hogy nem is imádja mindenki, mert tünteni is azok mennek, akik elégedettek Patkányisztán mocskos gengsztereivel !
Versa
Csak már látnám, hogy vida ildikó perel, hogy oda küldhessék ahová való! De csak fenyegetőznek, mert tudják, hogy még előbbre hoznák a zár kattanását a cellaajtón...
abacs62
Mc Cain biztos azért provokátor, mert az IGAZAT mondja,,Egyébként a "zsebrebaszott" kéz, kigombolt zakó bizonyítja, a választóit mire értékeli. Csak az különbözteti meg az igazi "focistáktól," hogy kamera előtt még nem köp egy turhát, Amúgy emberileg a legalja,,moslék.
coyote3
Egy amerikai alelnök, te nyomoronc??? :)))))))))))))))))
sentinel216
"És nem is kell semmilyen szélsőséges megnyilvánulással foglalkoznunk, mert "az elterelné a figyelmünket"."
Hűbéreseim! Mi I.Viktor uralkodótok felhívom a figyelmeteket, hogy már nem sok időnk maradt. Az amerikaiak és uniós csatlósaik által felbujtott provokátorok utcára vitték a megtévesztett alattvalóinkat. Hamarosan kaszára - kapára kap ez a kommonyista internet csőcselék. Most nem hagyjuk "elterelni a figyelmünket"! Mutyizzatok össze minél nagyobb palotákat, minél több földet, takarék szövetkezetet, bankot, mert hamarosan szaladnunk kell a hatalomból! Vegyetek példát nagy tanítómról, vicces torgyánjózsitól, aki zsebre vágta az ország mezőgazdaságát és most - senki által nem háborgatva - vígan éldegél a jól őrzött emeletes, liftes, medencés palotájában. Én már megfáradtam, megszedtem magamat, lőrinc barátom keze által, de ti még lophattok gyorsan és sokat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.