Soha nem voltak olyan nagyok az anyagi különbségek a szegények és a gazdagok között, mint az utóbbi 30 évben, és ez a tendencia a gazdasági növekedés ellen hat – állapítja meg a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) kedden kiadott egyik jelentésében.

Az OECD tagországaiban a társadalom leggazdagabb 10 százalékának jövedelme 9 és félszerese a legszegényebb 10 százaléknak.

Az 1980-as években a leggazdagabbaknak legfeljebb hétszer akkor jövedelme volt, mint a legszegényebbeknek.

Az utóbbi három évtizedben a leggazdagabbak jövedelme nőtt elsősorban. Sok országban a legszegényebb 10 százaléknak a jövedelme is nőtt, de sokkal lassabban.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nil
de volt
"kitántorgott Amerikába hárommillió emberünk'
ha így megy tovább megint elérük ezt a számot
nezelodo
Derűsen kezdem a napomat, kimegyek az utcára megnézem a többieket is látom-e Orbán örömét rajtuk, a járókelőkön, az utcai közmunkásokon, a munkába siető melósokén, (akinek van még munkája 90 nettóért), az átb..ott tanerőn, a közeli suliba caplatva, a sötétben munkába rohanó óvónő szomszédomon, a leszázalékolt, látásból ismert helyieken, a csirkefarhátra gyúró boltba ballagó nénikén stb. Mert mindannyiunkat megnyugtatott tegnap a vezér. A CBA-s potentátor egymillió eurós autója miatt érezte szükségét rávilágítani, örüljünk, hogy csökken a szegénység! Én inkább a lopás növekedését látom ebben, de tudjuk, hogy a m. elnök úrnak kissé sajátos a látásmódja. Nem kéne megnézni a Kocsis M. módszerével mi okozza ezt a hatalmas derűlátást? Vagy a M. Lőrinc szemüvegével nézett végig a sajátjának hitt országán?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.