Megfontolásra visszaküldött pénteken a parlamentnek Áder János köztársasági elnök két elfogadott jogszabályt, az épített környezet alakításáról és védelméről szóló, valamint a kereskedelemről szóló törvény módosítását. FRISSÍTÉS: A Napi.hu nyomán eredetileg azt írtuk, hogy a kereskedelmi törvény kifogásolásához értendő a vasárnapi zárva tartás is, ez azonban nem így van, a vasárnapi boltbezárással Ádernek nincs gondja.

Az első kifogásolt jogszabálymódosítás arról rendelkezik, hogy nagyvárosias világörökségi területeken nem épülhet diszkont, nagy méretű szupermarket vagy pláza, a jelenleg ott lévőknek pedig egy éven belül be kell szüntetniük tevékenységüket, míg a második arról szól, hogy 2018-tól megtiltják a napi fogyasztási cikkek árusítását azoknak a nagyobb üzleteknek, amelyek nem képesek nyereséget termelni két egymást követő évben.

Áder Jánosnak mindkét törvénymódosítással kapcsolatban kifogásai vannak, ezért az elfogadott módosításokat nem írta alá, hanem megfontolásra visszaküldte őket a Háznak.

89 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tivoli
@Mobil123: ma, 16:25
Átfogalmazva visszakapja, s aztán muszáj aláírnia.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
én dolgozok
@m.macskosz: Tisztában is vagyok vele, senki sem ellenem irányult csak én kezdtem el rosszul a dolgokat, felvázoltam az én gondjaimat, nem is igazán a legmegfelelőbb stílusban, mások gondjait félre téve, így aztán ebből lett a konfliktus, hogy vegyem észre nem csak nekem vannak gondjaim és kellett ez a "pofon" hogy térjek észhez. :)
m.macskosz
@én dolgozok: Ez egy nagyon korrekt hozzászólás volt, gratulálok! Elég ritka, ha valaki ilyen szinten beismeri, hogy nem volt 100%-ig igaza. Maradj velünk, köztünk, igazán megérdemled, hogy kedved leld a Propellerben! :)
Mobil123
@én dolgozok: Szia!:-) Teljesen egyet értek amit leírtál! Számomra mindig is az lenne az elfogadható ha nem politikusok vezetnék az országot hanem hozzáértő emberek ! Sokszor leírtam itt már ezt és jó pár emberkének nem tetszett de hát ettől még úgy gondolom hogy most ennek az országnak (és mindig is !)ez lenne a legmegfelelőbb mert qrva nagy szarban vagyunk . A rendszerváltás csak hatalom és vagyon elosztás volt semmi más!! Nekünk csak az maradt hogy nesztek az útlevél mehettek a szálrózsa minden irányába. Más nem!
A parlamentben csak olyan emberek ülnek akiknek megvan az előélete a múlt rendszerből így vagy úgy. Ha nagyon megnéznénk lehet hogy egy kézen meg lehetne számolni kik azok akiknek volt valamilyen igazi munkájuk az életükben és nem "csak" a politika mezején dolgoztak (fújjj) .
Sajnos nincs olyan munkahely ahol ne lenne valami probléma a munkavédelemmel, vagy bármivel és ezt sajnos úgy oldják meg hogy befizetik a "kötelező " alapbírságot és az ellenőr ki se megy , ha meg kimegy akkor neki is jut a farzsebébe egy kis összeg:-(( (és ez nem csak most van ez volt eddig is:-(( ) Ha Orbán beköltözik a Sándor-palotába akkor már tényleg csak a Dunának kell befagynia és bennünket ezektől mentsen meg az ég!!
Egyébként mindenki a maga és a körülötte érzett bajokból indul ki de korrektül vetted a mondandónkat és ezt köszönöm. Remélem nem ment el a kedved az itteni kommentelésből ( ne menjen el!):-) (csak figyelj mibe keverdsz mert vannak itt a kemény magból valók is :-D)
Boldog Karácsonyi Ünnepeket Kívánok Neked és családodnak.
én dolgozok
@m.macskosz: Köszönöm szépen a megértést és remélem, hogy hasznos tagja lehetek a csapatnak a továbbiakban :)
én dolgozok
@Mobil123: Igazából szerintem egy elég kemény spcihologiai vizsgálathoz kellene kötni azt a dolgot, hogy valaki az ország irányításában részt vehessen és e-mellé egy azonos vizsgálaton részt vevő emberekből egy belső ellenőr csoportot, hogy ne kerekedjen felül a hatalmi vágyuk és kapzsiságuk, ha már ilyen sok pénzzel bánnak és egy országért felelősek, mert ők ezt az országot nem megvették az emberekkel együtt, hanem irányítják, hogy ne a rossz felé menjenek (legalábbis ezt kellene tenniük). De ez már oly szinten elmérgesedett hogy ez lehetetlen vagy legalábbis nagyon nehéz.
Nem ment el a kedvem és köszönöm szépen, hogy a kezdeti nehézségek ellenére is befogadást nyertem :)

Köszönöm a család nevében is és Viszont Kívánok Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Neked és Családodnak!
Mobil123
@én dolgozok: Igen csak egy felé jár az agyunk ebben.
Köszönöm.:-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.