Megfontolásra visszaküldött pénteken a parlamentnek Áder János köztársasági elnök két elfogadott jogszabályt, az épített környezet alakításáról és védelméről szóló, valamint a kereskedelemről szóló törvény módosítását. FRISSÍTÉS: A Napi.hu nyomán eredetileg azt írtuk, hogy a kereskedelmi törvény kifogásolásához értendő a vasárnapi zárva tartás is, ez azonban nem így van, a vasárnapi boltbezárással Ádernek nincs gondja.

Az első kifogásolt jogszabálymódosítás arról rendelkezik, hogy nagyvárosias világörökségi területeken nem épülhet diszkont, nagy méretű szupermarket vagy pláza, a jelenleg ott lévőknek pedig egy éven belül be kell szüntetniük tevékenységüket, míg a második arról szól, hogy 2018-tól megtiltják a napi fogyasztási cikkek árusítását azoknak a nagyobb üzleteknek, amelyek nem képesek nyereséget termelni két egymást követő évben.

Áder Jánosnak mindkét törvénymódosítással kapcsolatban kifogásai vannak, ezért az elfogadott módosításokat nem írta alá, hanem megfontolásra visszaküldte őket a Háznak.

89 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tivoli
@Mobil123: ma, 16:25
Átfogalmazva visszakapja, s aztán muszáj aláírnia.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Mobil123
Nyugodjon le mindenki a pics@ba! Mert úgy is aláírja másodjára!
dömdödöm
mitörtént ? valaki szólt neki hogy el kell olvasni előbb amit aláír ?
m.macskosz
Oké, visszaküldte megfontolásra, ...na és? Majd megfontolják és akkor majd aláírja.
Nem tudjuk, mit kifogásolt, azt sem fogjuk megtudni, a következő alkalommal változtatnak-e rajta akár egy ékezetet is. Kell az etetés a népnek.
tivoli
@Mobil123: ma, 16:25
Átfogalmazva visszakapja, s aztán muszáj aláírnia.
Mobil123
@tivoli: Hát ha Neked így jobban hangzik ? :-DD Mert max egy "a" betű kerül bele azt jó napot.
Mobil123
@dömdödöm: De hogy szóltak neki! :-D csak hát így tudja megvédeni magát a néptől kapó anyázástól:-D
Csizmás Kond
@tivoli:
A lényege az, hogy úgy legyen megfogalmazva, hogy abba ne lehessen hibát találni,
És így a helyes.
tivoli
Igen, átfogalmazzák, de az a lényeget nem érinti. Tapasztalhattuk már elégszer, mennyit ér az államfői vétó. Egy színházjegyet.
36
@tivoli: Igen. Át lesz fogalmazva. Mégpedig úgy, hogy a múltik(CBA kivétel), nem szervezhetik ki franchise rendszerben a kereskedést. És a mobil boltokat is megtiltják.
Na, így majd aláírja.
m.macskosz
@tivoli: Inkább egy használt buszjegyet.
KERKA
Mégegyszer megszavazzák és máris nem kell aláírnia az államelnöknek:))
Január
Azért egyáltalán nem mindegy, hogy a világörökségi környezetben pl. hipermarketet űzemeltetnek. Inkább kultúrális intézményeknek van ott a helyük.
coni
Ha bevezetnék a vasárnapi zárvatartást azt a 2015 évi irreális költségvetés nem élné túl, akkor se ha a CBA meredeken zuhanó forgalma vissza állni a korábbi szintre. A kieső munkahelyeket pedig nem tudná a közmunka felszívni. Kamu mint a 150Ft forgalomarányos internetadó.
Dr. Felipe
Jaja, káder elvtárs visszaküldte megfontolásra. Vicctor úgy 30 másodperc alatt megfontolja újra és megszavaztatja a droidjaival. Aki nem igent nyom annak 300 ezer bünti és megy a kádertemetőbe.
tivoli
@36: ma, 16:52
A multik, mármint a nagyok, nem is alkalmasak frencsájszra.

Egyszerűbb, ha azt írják le, hogy csak frencsájsz rendszerben lehet működni, s máris ki vannak zárva a nagy áruházak.
m.macskosz
@Január: Én úgy tudom, nyitott kapukat döngetnek, mivel ezt már nagyon régóta nem lehet, nem is értem, miért került újra elő a téma, ha csak nem azért, hogy rúgjon még egyet a "multikba". Ahogy természetvédelmi területek környékén sem lehet ilyeneket építeni.
human
@tivoli: (ma 16:40) Annak idején Seres Mária 550 ezer hitelesített aláírást gyűjtött össze (300 ezer volt szükséges), hogy népszavazás legyen arról, hogy a képviselők csak a számlával igazolt költségtérítéseiket érvényesíthessék. És akkor egyetemlegesen az országgyűlés módosított egy szót a törvénybe, és láss csodát már okafogyottá vált a népszavazási kezdeményezés, mert már más szó szerepelt a törvényben. Lesajnálják ezek is, hogy mit akar a nép. Hoznak rá törvényt oszt jónapot.
Linna
Őszintén szólva a világörökséges kifogásával én is egyetértek, eleve megfontoltabban kellene kezelni a városrendezési dolgokat, beleértve a tiltott helyen csakazértis palotát építőket.
Csak lenne ez a legnagyobb gondunk!
tivoli
@human: ma, 20:20
Nem az a törvény, hogy költségvetési ügyekben nem lehet népszavazást kiírni?
1magyar
Volt már ilyen nemrég, majd másodszor aláírta.
human
@tivoli: "A népszavazási kezdeményezés kulcsszavát - költségtérítés - egyszerűen törölték a törvényszövegből. És ami nincs, arról nem lehet népszavazni."
magyarnarancs.hu/belpol/modositott_kepviseloi_koltsegterites_megfurt_nepszavazas_-_onlejaratas-71826

Az mszp sem volt soha egy angyal, csak bénábban és kevesebbet loptak.
human
@tivoli: Nem adnék nekik ezért Nobel díjat.
én dolgozok
Szép napot Mindenkinek!

Mi lenne ha egy kicsit gondolkoznátok!!
Ez a vasárnapi bolt zárva tartás egy jó ötlet, nem lesz ebből semmi féle munkahely elvesztés, havi 4 nap miatt nem fognak 20-30.000 embereket elküldözgetni, még csak 1-et sem, mivel ott lesz a szombati roham amire ugyanis szükség lesz az emberekre, könnyű azoknak jártatni a szályukat akik minden egyes szombat vasárnap otthol verik a pisztolyt és megkapják tisztességesen a pihenőjüket és még a szabadságuk is ki van adva, én momentán azért robotolok és még sok más aki ezeknek a boltoknak legyártja a terméket, mert nincs egy nap se hogy ne legyen zárva a bolt, így még azt a havi 8 nap pihenőt se kapjuk meg, majd akkor tegyen mindegyik szemre hányást ha szombat vasárnap is dolgoznia kell!!!

Mindezt úgy írom hogy anti fideszes vagyok és szívesen látnám az egész fideszes társaságot egy közmunka programban! ;)
human
@én dolgozok: Hát nem tudom. Már a fideszesek is elismerik, hogy lehetnek elbocsátások. Akkor pedig lehet benne valami. A másik, hogy nem hinném, hogy örömükben dolgoznak az emberek vasárnap, hanem azért mert szükségük van arra 10-20 ezer forint pluszra havonta. Ha vasárnapi munka nélkül is alkalmaznák őket és jól meg is tudnának élni a fizetésükből, akkor teljesen támogatható lenne az ötlet.
én dolgozok
@human: Ha elbocsájtások lennének ebből, akkor ki foglya ellátni a szombati nagy bevásárlásra érkezőket? azért a 4 napért pedig nem fogsz 20.000 ft-ot kapni, a másik pedig ha nem pihensz 1 napot sem, akkor biztos jól jön az a 10-20.000 ft ha arra nincs időd hogy elköltsd, mert éppen annyi időd van hogy aludjál 6 órát felkelsz és mehetsz vissza robotolni 12-14 órákat. Akinek szüksége van plusz 10-20.000 ft-ra menjen el fát rakodni vasárnap napi 3-4000 ft-ért 4*3-4000 ft = 12-16.000 ft tessék
én dolgozok
Amit még hozzá tennék hogy nem ez ellen kell fellázadni, hanem azellen, hogy a termékek árának/adószázalékának emelésével arányosan emeljék a fizetést, vagy ne vessenek ki újabb adókat, amit te befizetsz mint adó, azt nem azért fizeted, hogy a politikusok a zsebüket tömjék vele, hanem azért hogy megcsinálják az utakat, mindenhol legyen közvilágítás, az emberek az utcára lépve biztonságban érezzék magukat, újabb munkahelyeket teremtsenek, ezekre a dolgokra nincs olyan lázadás mint erre a boltbezárásra. Nem táblákkal kell kivonulni meg csokit küldözgetni ezeknek a "tisztességes" "embereknek", meg nem azt skandálni hogy orbán takarodj, hanem talpra kell állni és szájba vágni mindet hogy észhez térjenek...
Desischado
Ez csak színjáték! Az áder eljátssza, hogy ő valódi államfő, nem pedig egy fideszes pártkatona!
orogordog
@én dolgozok: nem tudom kivagy, de nálad az igazság. sokuknak fogalmuk sincs menyit keresünk vasárnapokkal együtt, nálunk bruttó 2300ft a vasárnapi pótlék, pluszkiadás vasárnap nincs tömegközlekedés tehát mínusz 500 a vasárnap.
én dolgozok
@orogordog: csak egy robot aki tisztában van a dolgokkal, és igen sokuknak fogalmuk sincs hogy valójában mennyit is keresnek a verejtékükért cserébe, de ami még elszomorít, hogy főleg azok vannak felháborodva ezen akik még vagy nem dolgoztak egy tisztességeset, vagy pedig otthon űlnek ezeken a bizonyos napokon amiről szó van.
kkalman
A nemzeti aláíró csak a cirkusz kedvéért küldte vissza a két törvényt. A parlamentben kicsit molyolnak rajta, és érdemi változtatás nélkül aláíratják.
simmering73
Az ember aki néha mosolyog visszadobott két törvényt.
mate03
@human: A Fidesz törvényesen lop! Nem is keveset!Csak az a gond ,hogy annyira nyíltan csinálják,hogy már a Fidesz szavazóknak is feltűnik!
human
@mate03: Szépen összefoglaltad. És ha már törvényes akkor mit lehet ezzel kezdeni? Semmit. Annyit lehet tenni, hogy leváltják őket a választók. A fidesz újgazdagjai viszont mindenhol ott lesznek a piacon és talán megkerülhetetlenekké válnak, ha nagyobb állami beruházásról lesz szó.
agnes200
Vasárnapi zárvatartás: és gondolt valaki a TURISTÁKRA? Hogy majd idejönnek nyáron, és nem tudnak vasárnap vásárolni, csak péksüteményt? Ja, hogy hatástanulmány nem készült... nálunk nem szokás.
én dolgozok
@agnes200: Kedved Ágnes! Külföldön több helyen is a vasárnapi zárvatartás már nagyon régóta működik és ott nem csak a boltokra, hanem mindenre vonatkozik, az utolsó kocsmáig is! A másik dolog pedig, hogy nem hiszem hogy a turista azért jön ide hogy bemehessen egy boltba, hanem hogy megnézze azokat a dolgokat amit otthol nem tud és mellesleg egy szállodába fog betérni ahol az étkezésüket megoldják
én dolgozok
@agnes200: A másik pedig, hogy kit érdekel a turista, nekem attól nem lesz több fizetésem, és állítom hogy senki másnak sem, hogy ide jön a turista, Meg miért pont első sorban a turistákra kellene gondolni, miért nem a magyar emberekre?
A turistának van pénze hogy elmenjen nyaralni, nekem arra nincs pénzem hogy 2 sarokkal arrébb menjek.
agnes200
@én dolgozok: A turizmus Magyarországnak bevételforrás. Eddig fontosak voltak, és sokat költött rá az ország, a fidesz kormány is! Pl. még arra is külön kerete volt a fidesz-kormánynak, hogy azt népszerűsítse, hogy külföldiek fogorvosi ellátás miatt jöjjenek Magyarországra. Persze, ami a fidesznek egyik nap fontos, az a másik nap már nem és fordítva, ezt én is tudom.
És lehet, hogy lenézed azokat, akik bevásárolni jönnek/járnak külföldre, de ha forgalmat csinálnak a magyar üzleteknek, akkor örülni kellene neki. Miért nem jó, ha a külföldön megkeresett jövedelmét Magyarországon hagyják a turisták? És itt adózik forgalmi adót a megvett termékek után? Hány ország van, amelynek a nemzeti jövedelmének jelentős hányada a turizmusból van? Miért kell mindenkire fújni, aki nem pont úgy él és úgy gondolkozik, mint mondjuk Te? Nem ragozom tovább.
Másutt működik: hát én meg azt olvastam, hogy Horvátországban bevezették, majd megszüntették fél évvel később, mert nem működött.
mate03
@human: Ezért kell a választás után,szigorúan elszámoltatni a feltűnően gyorsan meggazdagodott,embereket!
papa.49
Kedves mindenkinek a sógorék már jelezték ha itt bevezeti ez a gyülevész banda a vasárnapi zárva tartást Ausztriában a határhoz közeli áruházak nyitva tarthatnak, a szlovákok szintén készülődnek a nyitva tartásra, föl teszem a kérdést NA AKKOR KI A HÜLYE, BIZTOS NEM A SZOMSZÉDOK!!!
human
@mate03: De ha megteremtették a kitalicskázás törvényi hátterét, akkor mit lehet tenni? Visszamenőleges törvényeket kellene hozni, ahogy ők tették?
jelen
@tivoli: Nem. A kereskedelmi törvény Eu jogszabályt sért. A vasárnapi zárvatartásról szóló törvény még nincs az államfő előtt. Ez utóbbit is visszaküldheti, és remélem,hogy vissza is küldi, hisz társadalmi támogatottság, racionális érv nincs mögötte. Bennünket, vásárlókat /segélyezetteket,közmunkásokat,nyugdíjasokat,minimálbéreseket,nagycsaládosokat/ ki kérdezett meg arról, hogy TUDUNK-e15-20%-al magasabb áron vásárolni. A
fenti körbe tartozó 6-7 millió vásárló a multik akciós áraival tudják
-a mát megélni
-holnap: Termékadó kiszélesítése /piperecikk,szappan, tusfürdő,mosószer stb
Iparűzési adó: árbevétel 2%-a
/kivétel a most létrehozandó központi dohányelosztó
én dolgozok
@agnes200: Nem gondolkozol mielőtt válaszolsz, ezt veszem észre sajnos. Kezdjük ott, hogy egy turista nem 1 napra jön ide és nem feltétlen vasárnap. A másik dolog, ha már ide jön valahol meg is kell neki szállnia és azt nem a sarki coop raktárában fogja megvalósítani, hanem teszem fel egy szállodában, ahol az étkezés megoldott. A harmadik dolog, ha már valaki elutazik valahova, akkor nem a boltokat akarja róni, hanem az adott ország különlegességeit, épületeit, szobrait ...stb. Ezek a turisztikai bevételforrások, nem pedig a tesco a coop a CBA az Auchan ...stb
tivoli
@jelen: ma, 01:43
Elgondolkodtam írásodon, ez a megközelítés eddig nemigen vetődött fel. Nem is biztos, hogy Palkovics Úr és a KDNP gondolt erre az eshetőségre, mikor törvénynek javasolta ezt az eszement ötletet.
Viszont az, hogy a parlament megszavazta, egyben garancia arra, hogy úgy is marad, bármit mond Áder Elnök Úr!
volvós
@mindenes46: De mennyire !!
Szives figyelmedbe ajánlom " én dolgozok " nick
helyesen éd dolgozom - ikes ige egyes szám elsö személy !!
Következö kommentjeiböl kis csemegésést !:

dec.19 22:03..." könnyű azoknak jártatni a szályukat akik..."
dec.19 22:14...", akkor ki foglya ellátni a szombati ..."

Igy már érthetö...ezek nem elütések a billentyüzeten !!!
én dolgozok
@mindenes46: ha te ettől jobban érzed magad akkor legyen, de attól még igazam van!
Mobil123
@én dolgozok: Az szövegedből az tünik ki hogy a kereskedelmeben dolgozgatsz, mert azért azt nem látom hogy leírtad volna hogy pl a hétközben mikor van a vasárnap helyett szabadnapod és tudod elintézni azt a dolgot a hivatalokban például amit másik aki nem kereskedelemben dolgozik szabadságot kell hogy kivegyen. Tudtommal (mert van más is aki boltban dolgozik és bizony kiszámolta hogy így 15.000,-Ft -al lezs kevesebb a fizetése. Ja persze te ezt a dolgozót elküldted talán fát hordani ha jól emlékszem. Hát talán neked kéne akkor másik munkát keresni! A kisboltok eddigi gyakorlata az hogy elmennek a Metróba , tescoba stb bevásárolnak és ráteszik a 20% hasznukat és azt árulják a boltjaikban. Ezért nem megy senki kis boltba vásárolni max. friss zsemléért! Tehát lehet hogy te úgy gondolod hogy igazad van és élj ebben hitben de majd akkor is így legyen amikor menesztenek a munkahelyedről mert felesleges vagy mert ugye nem csak a vasárnapi zárvatartásról szól a történet hanem üzlet bezárások is leszenek. Szép vasárnapot neked!
én dolgozok
@volvós: Te azt honnan tudod hogy az "Én dolgozok" - al mit akartam kifejezni? Mivel nem volt más szövegkörnyezet, így abba nem kellett volna belekötni ;)
Amúgy meg itt kezdődik a probléma és az igazi trollkodás, mikor már az ember mondandójába nem tudnak belekötni, csak a helyesírási hibákat keresik benne :)
Köszönöm szépen, hogy igazat adtál nekem ;)
volvós
@Mobil123: 11.24

...az ilyenre kár energiát pazarolni,
egy primitiv troll a kisasszony !!
én dolgozok
@Mobil123: Ha ennyire kíváncsi vagy, akkor nem kapok a vasárnap helyett hétköznapra pihenőt / szabadságot :)

Havi 26-30 napot melózok (igen sokszor 1 napot sem pihenek 1 hónapba) a szabadságom úgy néz ki az évre hogy 20-ból 17 van bent (igen csak 3-at adtak ki)
Emellett még csak meg sem fizetik...
Emellett a kollégáimnak van olyan is akinek tavalyról vagy azelőttről vannak bent szabadságai... akkor miről beszélünk, biztos hogy te is otthon töltöd a szombat vasárnapot azért van ilyen nagy szád és mint a hozzászólásodból kiderült még a szabadságodat is megkapod... látom felesleges ide írnom mert itt azok emberkednek akiknek nincs más dolguk ;) egyétek a narancsot amit megfőztetek
Mobil123
@én dolgozok: Igen itthon vagyok mert nem a kereskedelemben dolgozom, és igen megkapom a szabikat , és túlórázhatok is nem keveset amit max lecsúsztathatok de nem is nyafogok miatta mert örülök hogy van munkahelyem (ami neked is van még!!) Mint ajánlottam menj keress másik munkát ha nem tetszik. (ja és ha 20 nap szabid van még csak akkor nagyon ifjú vagy tehát akkor hajrá még van időd dolgozni és majd ha eljutsz a 30 naphoz vagy esetleg a 35-40 éves munka viszonyhoz akkor visítozz !!) És tényleg felesleges ennyit írnod:-)))
én dolgozok
Azt az egyet tudjátok vissza mondani amit a média diktál semmit, egy deka saját szavatok nincsen, buták vagytok és hiszékenyek, az agyi szintetek felér egy szál kolbászéval, bár abba lehet hogy több jutott. (tisztelet a kivétel) Még számolni se tudtok, mert csak a bruttóval foglalkoztok, mikor nettó fizetést kaptok, akkor miről beszélünk?

utolsó hozzászólásom volt, mert értelmetlen lenne lesüllyednem a szintetekre !
Mobil123
Hát te is csak a saját agyad után mész és mást nem nézel. Mi sem süllyedünk le a te szintedre !! :-DDD
m.macskosz
@én dolgozok: TE EMBERTKEDSZ ITT, jóbarát, csak nem értem, mire.
Mivel ilyen ügyesen kiosztasz másokat, talán dugd a munkáltatód orra alá a Munka törvénykönyvét, és követeld a jogaidat! Ha egyedül nem megy, fordulj a szakszervezethez!
Ha ez sem működik, jelentsd fel a Munkaügyi felügyelőségen!
Az, hogy @Mobil123: -at lenarancsozod, nem kicsit vicces! :)
Mobil123
@volvós: Most besértődött mert nem értettünk vele egyet.:-)) Csak azt nem értem hogy miért nem a bérpótlék emelésén nyafog ?:-D Vagy azon hogy jobban ellenőrizzék hogy valóban megkapják a dolgozók a szabadnapot/szabadságot például.
volvós
@én dolgozok: 12:02

Kislány !!! Reméljük tartod a szavad, és eltakarodsz erröl az oldalról!
Ez túlságosan müvelt csapat, hogy egy ilyen bekerüljön közénk !!!
Itt " normális " kommentelök vannak veled ellentétben !!
Mobil123
@m.macskosz: :-)))) Na engem nem zavar :-))) Ifjúság butaság:-))) Tényleg azt hiszem eszem egy narancsot:-)))
Egyébként azért nem dugja az munkáltató orra alá a munka törványkönyvét vagy a munkaszerződését mert azért annyira nem nagy a szája mert azért csak fosik hogy utcát kell esetleg sepergetni :-)
volvós
@Mobil123: 12:15
Azért, mert egy szerencsétlen, kizsákmányolt primitiv troll !!!
m.macskosz
@volvós: :(
Na, ez azért nem kéne. Hadd legyen itt, neki is jogában áll,
mint bárki másnak, ha a moderálási elveket betartja.
Mobil123
@volvós: Nem azzal van a baj hogy elmondja a baját hanem azzal hogy ilyen módon és ugyan akkor a melóhelyen meg csendben van ! Amiért nem is ítélem el de könyörgöm legalább ésszel mondja el a gondját és értse meg azt is akkor amit a másik nyög neki. de a 20 nap szabiból gondolom hogy nem olyan régóta feszíti a munkakötelét.
én dolgozok
@Mobil123: Neked nem verné ki a biztit, mikor azzal jön valaki hogy te fiatalabb vagy és akkor már lényegtelen a te hozzászólásod, vagy mikor az embernek nem a mondani valójában keresik a lényeget, hanem a helyesírási hibákat keresik benne? Vagy csak azért mert nem értenek vele egyet azért már troll.

Ezt nyugodtan olvasd vissza az egészet és rájössz, hogy azután akadtam ki, mert normális hangvételű hozzászólásokat írtam, mint hozzá tettem ott volt az is hogy tisztelet a kivétel, az hogy az üzenet hozzád ment, az azért volt, mert a te hozzászólásodra válaszoltam.
Mobil123
@én dolgozok: Nem az a baj hogy fiatal vagy hanem az ahogy előadod a mondandód. Tudod lehet úgy gondolod hogy nekem nagy a szám (vagy legalább is valami ilyet írtál ) de tudod elég tapasztalatom van hogy legyen nagy szám amikor kell és legyen kicsi amikor kell. Nem akarom lekicsinyíteni a Téged ért sérelmeket de Te írtad fent valahol hogy akinek hiányzik az a pénz amit vasárnapok miatt kapott az menjen fát hordani . Hát te is elmehetsz már munkát keresni és nem muszáj ott dolgozni ahol vagy. A vasárnapi bezárásoknak is meg lesz a jó és sokkal több rosszabb hozadéka amit még senki nem lát előre. Sokunknak csak a hétvége marad vásárlásra idő mert hét közben nincs már rá. vagy azért mert későn érünk haza a munkából (ami nálam napi 120 km utazást jelent, vagy épp a gyereknek 8 órája van , majd edzés, és tanulás vagy délután van gyakorlata) Megértem a mondandód lényegét hidd el de Te is értsd meg amit mi mondunk és miért vagyunk az ellen hogy vasárnap zárva kell lenni. Belegondoltál abba hogy mi lesz szombaton a boltokban??? vagy abba hogy pl a Tesco megkezdi a házhoz szállítást (online bolt) ? Biztos kell majd ennyi boltos???
És valóban fiatal vagy és tudod a lányom pont most kezdi a vendéglátást tanulni és pont olyan vehemenciával mondja a maga sérelmeit mint Te de amikor igyekszem neki elmondani másiképp a dolgokat akkor még jobban pufog majd amikor kapja az újabb pofont akkor rájön hogy igaz amit az anyja mondott neki és nem árt gondolkozni.
én dolgozok
@Mobil123: Ezt így már én is megtudom érteni és elnézést kérek, ha hevesen reagáltam a dolgokra, a tesco az sajnos már ezen kívűl is megkezdte a leépítéseket és még pár nagyobb hipermarket az önkiszolgáló pénztárral, nem is feltétlen ez a gondom, hanem hogy megadják a munkáltatóknak a kiskapukat, hogy ne is tehessünk ezek ellen semmit, és igazából ezek ellene kellene fellépni, hogy ezeket a kiskapukat szüntessék meg, hogy ne tehessenek a munkavállalóval azt amit akarjon a munkáltató, én igazából szívesen elmennék fát rakodni vagy bármi mást másodállásban, mert a jó bérkiegészítésnek, de sajnos nem tudok, mert mindennap vagy szinte mindennap dolgozok és én még csak a legkisebb láncszem vagyok a cégnél a ki nem adott szabadságok terén, akik több 10 éve ott vannak, vannak olyanok akik 2-3 évre visszamenőleg nem kapták meg a szabadságukat, én oda állnék az érdekünkért, de valljuk be 1 ember nevetséges ha oda áll, ahhoz az egész cégnek oda kellene állni, vagy hogy merjek nagyobb dolgokról beszélni, az egész nemzetnek kellene oda állni, hogy aki(k) az országot képviselik, az ténylegesen az ország érdekeit képviseljék, de mindaddig amíg nincs összefogás ez addig nem is fog sikerülni.
én dolgozok
amit még így hozzá szeretnék tenni, hogy nem azzal van a bajom hogy ennyit kell dolgoznom, mert szeretem a munkám (pék) és szeretek is dolgozni, hanem hogy durván 1 év alatt 50.000 ft-al esett a fizetésem ugyan annyi munkáért és teljesen legális keretek közt.
Mobil123
@én dolgozok: Semmi gond:-)) Na látod ugye tudod hogy hol a hiba elsősorban. Sajnos addig amíg olyan munkafelügyelet (de lehet NAV -ról is beszélni ) van akiket le lehet fizetni hogy ne találjanak hibát a munkáltatónál , addig amíg olyan politikusok vannak hatalmon akik a saját érdekköreiket képviselik és tömik pénzzel addig sajnos a melósnak max minimálbér jut , szabadság könyörögve, és akkor még örülhet annak ha ennyit is kap. Nincs munkavédelmi ruhája vagy a rosszabb hogy még a fizetését sem kapja meg! És mi a válasz zárjuk be a boltokat vasárnap. Pedig az első annak kellett volna lennie hogy tessék a béreket megnézni , a szabadságokat ellenőrizni, a munkavédelmi szabályok betartását ellenőrizni stb. és ezeket a igen is a megfelelő szintre tenni a gyakorlatban mert leírva levan szépen minden. Sajnos addig nem megy amíg minden ellenőrző hivatal megkapja a maga zsebpénzét és ez sajnos nem csak a kereskedelemben van így hanem mindenhol . Lásd., biztonsági szolgálat, építőipar , de megnézheted mi folyik a közmunkásoknál is. Addig amíg ez a politikai gárda van a parlamentbe (és itt nem csak a hatalmon lévőkre gondolok!) addig nem lesz változás. Nekem szerencsém van a munkaadómmal mert valóban megkapunk mindent még. De leépítések vannak/lesznek itt is és mindenhol mert sajnos nem túl sok és egyre zavarosabb adóztatás folyik az országban ami kiszámíthatatlanná teszi mindenki életét legyen az munkaadó és munkavállaló. A szakszervezeti vezetőket meg amíg a munkaadó fizeti addig felesleges brigád. Addig nem lesz összefogás amíg van olyan réteg akik mindent megkapnak a hatalomtól.
Mobil123
@én dolgozok: Szerinted másoké nem esett? de hogy nem :-((
Pék? ! Pedig pont a pékek az egyik csoport akik akkor is emelnek ha esik sz üzemanyag ár például. vagy azért mert jó a búza termés vagy azért mert rossz :-(
Sajnálom hogy ilyen helyzetben vagy.
volvós
@m.macskosz: 12:22
Bocsika, de képtelen vagyok elviselni, ha valaki vakon megtámad, fújja a
betanult véleményét, föleg élettapasztalat nélkül !
Én 42 évet tettem az asztalra !!! Tehát van történet, amit el tudok
mesélni, ha szükségeltetik !!!
Te meg ugyis ismersz, mint aki a" szivemen, a számon " !!!
Kivánok Kellemes, Boldog Karácsonyi Ünnepeket
Neked és Kedves CSaládodnak, ( immár 2 kézzel...:-))))). )
m.macskosz
@volvós: Értelek én, nagyon is jól, de vannak itt mások, akik sokkal irritálóbbak, mert nem a tapasztalatlanságuk mondatja velük a magukét. Jókívánságaidat szívből köszönöm a család nevében is, és kívánok békés boldog ünnepeket Nektek is!
Mobil123
@volvós: Jól van de most már ő is megérti amit mi akartunk elnyögni. És én is megértem őt most hogy látom még ráadásul pék a szentem. Nincs egyszerű helyzetben ő sem és mi sem és senki aki ebben az országban akarja leélni az életét . nem mindeki teheti (vagy akarja ) külfödön meglovagolni a szerencséjét és nem feltétlen azért mert nem tudja a nyelvet hanem azért mert szereti a hazáját (de azt hiszem talán pont Veled beszéltem már erről pont eleget hogy tud a véleményem erről) . Persze tudom a haza szeretettből még itt nálunk nem lehet megélni és sajnos egyre inkább elveszik ettől az ember kedvét.:-((
m.macskosz
@Mobil123: Megvédem @én dolgozok: -at, ő nem emel árat, hisz ő csak alkalmazott.
A "pékek" sem emelnek árat, ha nem muszáj, mivel eladhatatlanná válik a termékük.
Akik miatt viszont emelkednek az áraik, például a www.pekszovetseg.hu/
ebből kiemelve: www.magyarokkenyere.hu/
Szóval elmehetnek a pék f...ra azok, akik az emberek kenyerén is harácsolnak, ügyeskednek, manipulálnak, korrumpálnak és korrumpálódnak...
volvós
@Mobil123: Akár Neked is cimezhettem volna 13:50-es
válaszomat, mint @m.macskosz: -nak...

Neked és kis Családodnak kivánok
Boldog Karácsonyi Ünnepeket, egészséget !!

...megnyugodtam !!
Mobil123
@m.macskosz: Hát én sem rá gondoltam tudhatnád! És szerintem ezt ő meg is értette. Azokat meg el kell tartani mármint a szövetség vezetőit mert qrvára kellenek :-((( Azért én láttam nem egy péket aki nagy mellel mondta hogy neki milyen szar és emelni kell (nem a pékszövetségtől vagy a rohadalom tudja honnan jött hanem ő volt a Pék vállalkozó)
Mobil123
@volvós: Neked is Boldog Karácsonyt kívánok :-))
m.macskosz
@Mobil123: :) Persze, elég rég ismerjük egymást, tudjuk miről beszél a másikunk.
Igen, a pék vállalkozó sem különb, mint a többi nagypofájú, főleg, ha hátszele is van.
Mobil123
@m.macskosz: Na én meg erről beszéltem @én dolgozok: -nak mert arra simán rájöttem hogy ő csak alkalmazott. Ha vállalkozó lenne (mint itt egyik kedves ismerősünk aki kezd megtérni :-D) nem így beszélne :-))
Mobil123
@m.macskosz: basszus!! Nekem meg eszembe jutott hogy kenyeret kell sütnöm és itt pofázok:-DDD
én dolgozok
@Mobil123: Igen megvan hol volt a hiba :) Sajnos ez teljes mértékben így van, már mindenki előre tudja, hogy mikor lesznek az ellenőrzések, pedig ezeknek valójában az lenne a lényege, mint a munkahely portáján a szondának, hogy szúrópróba szerűen, bejelentetlenül tegyék, első sorban ezeket a dolgokat kellene felszámolni és akkor a munkáltató is beleolvasgatna a munkatörvénykönyvbe és alkalmazná is az ott leírtakat. Nekem igazából egyik párt sem jön be, de úgy mond mégis mindegyik, a lényeg az lenne, hogy mindenki igenis vegye a fáradtságot döntsön és tegyen voksot, akkor nem lenne ennyire egyhangú a dolog, addig amíg nincs érdemleges ellenzék, addig lehet bármelyik párt hatalmon (2/3-al) ugyan ezek a dolgok fognak megtörténni és egyre keményebben, hogy többet tudjon a magáévá mint az előző.
Csak sajnos sokan úgy vannak vele hogy felesleges elmenni, pedig az is egy szavazás, az éppen aktuális hatalmon lévő pártra, de ebbe nem gondol bele.
én dolgozok
@m.macskosz: A kenyér árának emelésének több oka is van, egyrészt igen a pékszövetség, másrészt viszont a rossz búza, hiába veszi meg azt a búzát amelynek bőséges a termése, ha ezek silány minőségűek és lisztjavító anyagok, segéd anyagok és sok más adalék anyagok hozzá adásával lesz belőle összetartó szerkezet (persze ettől a minősége ugyanolyan rossz marad a kenyérnek, csak jóval több pénzbe kerül, egyre rosszabb a búza minősége és egyre több adalék hozzáadása szükségeltetik, ez a főbb oka a kenyér drágulásának.
m.macskosz
@én dolgozok: Én nem támadom a pékeket, amiket irsz, számomra tiszta és világos. A tisztességes szakemberekre nem a hirtelen meggazdagodás, hanem a tisztes haszon és a becsületes munka a jellemző.
én dolgozok
@m.macskosz: Tisztában is vagyok vele, senki sem ellenem irányult csak én kezdtem el rosszul a dolgokat, felvázoltam az én gondjaimat, nem is igazán a legmegfelelőbb stílusban, mások gondjait félre téve, így aztán ebből lett a konfliktus, hogy vegyem észre nem csak nekem vannak gondjaim és kellett ez a "pofon" hogy térjek észhez. :)
m.macskosz
@én dolgozok: Ez egy nagyon korrekt hozzászólás volt, gratulálok! Elég ritka, ha valaki ilyen szinten beismeri, hogy nem volt 100%-ig igaza. Maradj velünk, köztünk, igazán megérdemled, hogy kedved leld a Propellerben! :)
Mobil123
@én dolgozok: Szia!:-) Teljesen egyet értek amit leírtál! Számomra mindig is az lenne az elfogadható ha nem politikusok vezetnék az országot hanem hozzáértő emberek ! Sokszor leírtam itt már ezt és jó pár emberkének nem tetszett de hát ettől még úgy gondolom hogy most ennek az országnak (és mindig is !)ez lenne a legmegfelelőbb mert qrva nagy szarban vagyunk . A rendszerváltás csak hatalom és vagyon elosztás volt semmi más!! Nekünk csak az maradt hogy nesztek az útlevél mehettek a szálrózsa minden irányába. Más nem!
A parlamentben csak olyan emberek ülnek akiknek megvan az előélete a múlt rendszerből így vagy úgy. Ha nagyon megnéznénk lehet hogy egy kézen meg lehetne számolni kik azok akiknek volt valamilyen igazi munkájuk az életükben és nem "csak" a politika mezején dolgoztak (fújjj) .
Sajnos nincs olyan munkahely ahol ne lenne valami probléma a munkavédelemmel, vagy bármivel és ezt sajnos úgy oldják meg hogy befizetik a "kötelező " alapbírságot és az ellenőr ki se megy , ha meg kimegy akkor neki is jut a farzsebébe egy kis összeg:-(( (és ez nem csak most van ez volt eddig is:-(( ) Ha Orbán beköltözik a Sándor-palotába akkor már tényleg csak a Dunának kell befagynia és bennünket ezektől mentsen meg az ég!!
Egyébként mindenki a maga és a körülötte érzett bajokból indul ki de korrektül vetted a mondandónkat és ezt köszönöm. Remélem nem ment el a kedved az itteni kommentelésből ( ne menjen el!):-) (csak figyelj mibe keverdsz mert vannak itt a kemény magból valók is :-D)
Boldog Karácsonyi Ünnepeket Kívánok Neked és családodnak.
én dolgozok
@m.macskosz: Köszönöm szépen a megértést és remélem, hogy hasznos tagja lehetek a csapatnak a továbbiakban :)
én dolgozok
@Mobil123: Igazából szerintem egy elég kemény spcihologiai vizsgálathoz kellene kötni azt a dolgot, hogy valaki az ország irányításában részt vehessen és e-mellé egy azonos vizsgálaton részt vevő emberekből egy belső ellenőr csoportot, hogy ne kerekedjen felül a hatalmi vágyuk és kapzsiságuk, ha már ilyen sok pénzzel bánnak és egy országért felelősek, mert ők ezt az országot nem megvették az emberekkel együtt, hanem irányítják, hogy ne a rossz felé menjenek (legalábbis ezt kellene tenniük). De ez már oly szinten elmérgesedett hogy ez lehetetlen vagy legalábbis nagyon nehéz.
Nem ment el a kedvem és köszönöm szépen, hogy a kezdeti nehézségek ellenére is befogadást nyertem :)

Köszönöm a család nevében is és Viszont Kívánok Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Neked és Családodnak!
Mobil123
@én dolgozok: Igen csak egy felé jár az agyunk ebben.
Köszönöm.:-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.