Egészen elképesztő közleményt küldött a Munkáspárt 2006 nevű párt, aminek csak azért tulajdonítunk jelentőséget, mert jól példázza, hogy még a szélsőjobbnál is vannak rémisztőbb alakulatok a pályán.

A magyarországi marxista, kommunista párt azzal kapcsolatban fakadt ki, hogy tegnap a bíróság elrendelte a Kurucinfo egy holokauszt-tagadó cikkének törlését, a Társaság a Szabadságjogokért jogvédő szervezet pedig az internet szabadságára hivatkozva jogsegélyt ajánlott a szélsőséges portálnak. Íme:

Az Európai Baloldal megdöbbenve értesült róla, hogy a TASZ ingyenes jogsegélyt kínált a hazai és nemzetközi jogokat sértő, bűnöző weboldal, a kurucinfo számára. Meggyőződésünk, hogy a társaság abszolút helytelen álláspontot képvisel a holokauszt-tagadás törvényének ellenzésével, valamint a szélsőséges internetes tartalmak blokkolásának helytelenítésével.

Az Európai Baloldal azt szorgalmazza, hogy a neonáci tartalmakat – legfőképp a kurucinfot – minden erővel elérhetetlenné kell tenni. Az elmúlt 25 év oktatás- és kultúrpolitikájának csődje miatt ugyanis rengeteg ember esik a neonáci propaganda hatása alá, különösképp fiatalok, akik kritikátlan naivitással fogadják magukba a szélsőséges ostobaságokat.

És itt álljunk is meg egy szélsőséges ostobaságnyira, és merengjük el rajta, hogy vajon melyik csapat a veszélyesebb: az, amelyik egy történelmi tényt (a holokausztot) kétségbe von, vagy az, amelyik "minden erővel" tiltaná az idióta nézeteket?

Esetleg már a náci- és kommunista bűnök tagadásának büntetésére megalkotott törvény is maga volt a tőrőlmetszett idiótaság.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

troppauerhumer
@troppauerhumer: ...A nácik is, a
KluKlux-osok is, a kommunisták is. Egy jól működő demokráciában a
választók 99,99%-a magától utasítja el a szélsőséges
eszméket. Valamiért az ottani választók, bár a többségük "olyan
műveletlen, hogy még 10 európai országot se tud felsorolni", mégis
tudják, hogy hova valók ezek a csoportok. Néhány száz csuklyás bohóc
ugrálása egy 300 milliós országban senkit se érdekel. De az, hogy immár
itthon a mainstream politika részévé vált egy nyíltan rasszista,
szélsőséges, idegengyűlölő párt, már egész más történet.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
troppauerhumer
Az a baj, hogy a hülyéket nem érdekli a legtudományosabb, legteljesebb cáfolat sem. És bármilyen szólásszabadság is van, kell lennie egy határnak, ahol az igazán káros eszméknek gátat szabnak.
Az, hogy egyesek mindenfele bizonyitottság ellenére azt hiszik h a föld lapos, vagy az evolució nem létezik azzal nem ártanak igazán senkinek. Viszont ha valamit gyűlöletkeltésre alkalmaznak, az már más tészta, mert a legtöbb nepirtas is igy kezdődött.
Mindezt függetlenül attól, hogy most ez az adott cikk a határ melyik oldalán van-e, és jogos-e a döntés.
Kurutty,s tsai,betyárok,hunakármik szinte hitleri elveket vallanak. Ők nem is akarnak mást, csak pusztítani, ölni és ölni. Számtalan hozzászólójuk kommentje jelent már meg ezen a fórumon is.
Viszont Vona még sosem határolódott el tőlük. Sosem mondta, hogy X.Y. ember vagy csoport vagy csak banda nem mi vagyunk, nem is tartoznak hozzánk, stb.Egyébként érdekes amit mondanak. Persze, én is tudok olyat mondani, hogy rendet kell tenni. Meg jólétet kell biztosítani mindenkinek, meg ilyenek.
A kérdés a HOGYAN?!
Arra még nem adtak választ. Addig pedig csak szólam, ami a tények, a körülmények ismeretében utópia.a Jobbik - ideológia 90 %-a két témakörból áll , úgymint : zsidózás , cigányozás . Olyat , hogy gazdaságpolitika , társadalompolitika , demokratikus jogrendszer , stb , stb , szóval ami kéne egy esetleges országvezetéshez , még érintőlegesen sem hallottam , olvastam tőlük . Az unióból kivinnék az országot , minden eddiginél elnyomóbb szervezetben (csendőrség , gárda) gondolkoznak , egyszóval megadnák a kegyelemdöfést az országnak . Kezdhetnénk újra 1914-től. Sokszor hallom mostanában , hogy azért népszerűek , mert még nem voltak hatalomban és nem korruptak . Hát persze , mert még nem voltak hatalomban . Ne gondolja senki , hogy az új garnitúra nem lesz éhes . Szóval csak megfontoltan azzal a Jobbikkal.
Naja egyébként van mert ez a szólásszabadság.igen, pont ez a lényeg.
Mindenki, kivétel nélkül elmondhatja a véleményét. A nácik...
troppauerhumer
@troppauerhumer: ...A nácik is, a
KluKlux-osok is, a kommunisták is. Egy jól működő demokráciában a
választók 99,99%-a magától utasítja el a szélsőséges
eszméket. Valamiért az ottani választók, bár a többségük "olyan
műveletlen, hogy még 10 európai országot se tud felsorolni", mégis
tudják, hogy hova valók ezek a csoportok. Néhány száz csuklyás bohóc
ugrálása egy 300 milliós országban senkit se érdekel. De az, hogy immár
itthon a mainstream politika részévé vált egy nyíltan rasszista,
szélsőséges, idegengyűlölő párt, már egész más történet.
szolmekkoj
A szélsőjobbnál is vannak rémisztőbb alakulatok a pályán, mint például ennek a cikknek az értelmi szerzői. Ebből a liberális hozzáállásból már egyszer nagy baj kerekedett, egyeseknek úgy látszik nem tanulnak. Ezek után már nincs sok kedvem ezt az oldalt felkeresni amit a náci-simogató balekok raknak össze. Na csá, náculjatok együtt a nácikkal...
iteo
Én meg akkor döbbentem meg mikor a KNDK nagy vezetőjére, Kim Dzsongilra emlékeztek.
levi
A demokrácia alapelve a szólásszabadság-ettől fogva a gondolkodás-szabadság is ugyebár. A demokráciában meg van és meg is kell lennie mindegyik szélsőségnek, különben diktatúra lenne belőle(lásd pl. Hitler) Ehhez ugyanúgy hozzátartozik a liberalizmus mint a fasizmus.
Ha az egyiket betiltják akkor a másik oldalára billen a mérleg és az már diktatúra, hiszen mindenkinek hasonlóan kellene gondolkodnia, nem lenne szabad-gondolkodás.

Nem értem igazából ezt a megbotránkozást. Van egy véleménye, amit hisz-vagy éppen amit nem hisz el- és kimondja? Mi ez, ha nem a demokrácia alapelvének megnyilvánulása? Az, hogy ez a vélemény sért másokat, nem jó dolog, de ez ellen nem lehet tenni.

A történelem folyamán sokan vonták kétségbe a holokausztot, a vége mindig nyilvános megszégyenítés, börtönbüntetés volt- ez viszont nem jó, ugyanis a szabad véleménynyilvánítás elfolytása.
Leegyszerűsítve addig kínoznak amíg el nem hiszed...ez hol demokratikus?

Mielőtt leszidnátok én nem vonom kétségbe a holokausztot, viszont nem tetszik, ahogy ilyen helyzetekben egyesek agresszívan reagálnak és a "tiltsuk be és töröljük el a föld színéről" felkiáltással hergelik magukat.
Knapp75
@levi: A fasiszták hirtelen liberálisak lesznek mindenhol, ha az ő szólásszabadságukról van szó! :)
JAJMÁR
@levi: @levi: A holokauszttagadás nem vélemény, hanem büntetőjogi kategória. Magyarországon is az, ezért töröltették a cikket.
"1978. évi IV. törvény 269/C (2010.június 8.)
„Aki nagy nyilvánosság előtt a nemzeti szocialista és kommunista rendszerek által elkövetett népirtás és más, emberiség elleni cselekmények tényét tagadja, kétségbe vonja vagy jelentéktelen színben tünteti fel, büntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.” ”
levi
@JAJMÁR: Tudom, hogy büntetőjog, ettől függetlenül egyéni szempont, hogy hisz-e benne vagy sem.
levi
@Knapp75: Köszi, hogy csak így lefasiztázol ok nélkül. . Akkor csak büdöskomcsinak hívlak ezután ha nem gond :)

Mellesleg sehol nem szóltam a fasiszták mellett, ha mágis így értetted a hiba benned van.
Knapp75
@levi: Nekem nem gond, annak hívsz, aminek akarsz, nem engem fog minősíteni úgysem. :)
Egyébként csak megosztottam a megfigyelésemet, ám valamiért magadra vetted.

A holokauszttagadással nekem sem lenne különösebb gondom, ha nem járna általában uszítással és gyűlöletbeszéddel együtt. De ezek nélkül csak történelem kutatásnak számítana és senki nem lenne rá kíváncsi. ;)
Legalább abban egyetért a társadalom és a politikai elit nagyobb fele, hogy ebben határt kell húzni, ami azért örvendetes, mert egy annyira "okos" országban élünk, ahol a vezír három mondatára képesek vagyunk bevándorló ellenessé válni, miközben egy hete azt sem tudtuk, hogy vannak nálunk is ilyenek.
Knapp75
@JAJMÁR: Az azért érdekes, hogy a törvény részben azért született. hogy ugyanakkora "súllyal" szerepeljenek a kommunista rendszerek bűnei is a közbeszédben, azaz a náciké jelentéktelenebbnek tűnjenek. :)
A napi politikában meg könnyebb a kommunizmushoz köthető emberkéket találni, akiket így nyugodtan le lehet gyilkosozni, nehogy törvénysértést kövessünk el. hehe
freemanpetya
A Tasz adott a szarnak egy pofont, de akkorát, hogy az nagy csattanással visszahullott a fejükre. A kurucok az ingyenreklám mellett, kiváló alkalmat kaptak a rasszista gyalázkodások terjesztésére is a Tasz jóvoltából. A kurucok szépen válaszoltak nekik. Ezek után kérdem én: a führert nem akarják újratemetni vagy a Mein Kampf-ot a kötelező iskolai olvasmányok közé felvenni a szólás és vélemény szabadságának jogán? Eszem megáll. A TAsz-nál azt hitték erre a gyenge marketingfogásra az összes primitív hajlamú neonáci sírni kezd és visszaadja a gárdista egyenruháját és közösségi munkát vállal a Dohány utcában? Egyáltalán mit reméltek ettől az idétlen PR akciótól? Az önreklámozáson kívül mi értelme volt ennek? Megmutatni, hogy annyira elkötelezettek a véleményszabadság biztosításának elve mellett, hogy azt még a nácikra is kiterjesztik? Akkor a következő lépésük akár a betiltott kuruc írás népszerűsítése is lehetne! Miért nem jelenteti meg a Tasz saját oldalán a betiltott cikket, amely egyébként a holokausztot vonja kétségbe? Nekik ugyebár kötelességük megismertetni a világgal minden véleményt...
JAJMÁR
@Knapp75: 22:29 Igaz, de mindegy hogy jött létre, a lényeg, hogy van. Minden törvény annyit ér, amennyit betartanak belőle. Egyébként a kommunista rendszer hibáinak és bűneinek sem szabad felmentést adni.
Én örülök, hogy ezt a cikket törölték, főleg ebben az országban, ahol manapság elég egy-egy elejtett szó, és bármiből, bárkikből bűnbakot lehet állítani, aztán odazúdul a népharag. ( Veszélyes játszma ez, nem árt a múlt történéseit elemezgetni, nehogy újra, mégegyszer hasonló történhessen.
Persze, a kormány meghatározza a neki tetsző irányt, mind mindig
wagabund
Hogy a címről miért ez jut eszembe: Maaaaargit... normáááális?
vadsanca
@levi: Meggondolandó amit írtál. Ezen alapon lehetne az Isten-tagadás is bűn? De ha már a holokausztról beszélünk. a zsidókon kívül nagyon sok keresztényt is deportáltak. Azokat nem igazán sajnálják. Vajon miért? A Don-kanyarba 300-ezer magyart hurcoltak ki és ebben a magyar katolikus egyház is közrejátszott. Ezt valahogy elfelejtik. Ennek ellenére megértem véleményed, ez a "hiszem ha látom" elv. Akinek nincsenek hiteles forrásai ezzel kapcsolatban azt nehéz erre rávenni. De az idő előre haladtával egyre kevesebb is lesz és egyszer csak megszűnik. De bízzunk abban, hogy a jövőben nem lesz ilyen eset.
mate03
@levi: Már ne haragudj,de amit a Kurucinfó művel az történelem hamisítás! A holokauszt tagadás,pont olyan mint a kommunizmus áldozatainak tagadása! A kurucinfó nem mér egyenlő mércével! Ezért tartom egy szenny oldalnak!
levi
@mate03: Valóban, igazad van. Nem is védem őket, úgy látni félreérthetően fogalmaztam.
De ne feledd, a történelmet a győztesek írják.
Csolovek
@levi: Nagyon jól írod. A hollókoszt tagadásának büntetése ellenszenvet kelt. Az inkvizícióra emlékeztet." Ha nem vallod,hogy van isten akkor megbüntetlek" mondták a hittérítők. Miben különböznek akkor ezek (Libsik) ettől?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.