Nyolc-tízezer ember elbocsátásával számol a kormányzat az átszervezésekkel – írja a Népszabadság.

A kórház kapacitások újraosztásának következménye lehet a nagy arányú leépítés. A tervezett átalakítás részlegek, telephelyek, osztályok megszüntetésével járhat. Az elbocsátás elsősorban a műszaki, adminisztratív dolgozókat, kisebb mértékben ápolókat és orvosokat érinthet – értesült a Népszabadság.

A kórházvezetőknek február végéig kell újraosztani a feladatokat az úgynevezett megyei egyeztető fórumokon. A kormányzati vezetők szerint ezzel az osztozkodással elkerülhetőek lesznek a párhuzamos és felesleges ellátások. Vélhetően azonban arról van szó, hogy a járó- és fekvőbeteg-szolgáltatások ötödére nincs fedezet.

Az egészségügyért felelős államtitkár a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában beszélt  a kórházi struktúra jövőbeni átalakításáról is, cáfolva ezzel a Népszabadság információit.

Az államtitkár azt mondta, az egészségügyi államtitkárság feladata az, hogy a kórházak évtizedek óta fennálló és gyarapodó adóssága érdemben csökkenjen, erre vonatkozóan tárgyalnak most az intézményvezetőkkel, áttekintve a teljes kórházi struktúrát – írta összefoglalójában a Hír24.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

oncogito
"Felesleges ellátás" --- vajon tudnának mondani ilyent?
Vagy nekik minden felesleges, ami nem nekik jut?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tivoli
@palika: ma, 18:13
A soron kívüliség megillett minden rászorulót, és meg is kapja. Ha csak bizonyosság kell az orvos gyanújához, nyugodtan ki lehet várni az időt, mert nem a képalkotó eljárástól gyógyul a páciens.
palika
@tivoli: OK, ezt is értem! De van egy ötletem, legyen mindenki rászoruló!!!:-))
Kezdem felkapni a vizet, a Kossuth rádió a KIRÁLYI TV is azt harsogja, hogy milyen jól halad az ország, milyen jól működik a gépezet, ugye?? na, van egy olyan érzésem, azért ilyen "jók" a számok, mert nem költünk ilyen "egyszerű" dolgokra, mint egészségügy!! Ja és elmondom, miért kell ilyen sokat várni az időpontokra, menjenek az emberek magánrendelőbe!!! Érdekes ott azonnal van idő!!! Ez egy kimondatlan szemétség, a beteg elküldése a közegészségügyből!!
tivoli
@palika: ma, 18:33
Ne szörnyülködj már! A probléma csak akkor van, ha a rászoruló beteg egyáltalán nem kap lehetőséget a vizsgálathoz vagy a gyógyuláshoz.
Fradigege
Majd felszippantja őket a bezárt Tesco üzleteket felvásárló CBA, aki minimálbéren heti 6 napon keresztül napi 12 órában megmasszírozza őket. És ha nem tetszik nekik, akkor szeretettel várja őket a közmunkaprogram. Jó szándékkal kövezik ki az útjukat a kedves zsírmore vezetők.
mate03
@Clavigo: Ne is mondj többet mert epeömlést kapok!
palika
@tivoli: Ez a szöveg amit nyomsz, csúsztatás!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.