Pénzt kaptak aláírásukért, rá egy évre bejelentkezett náluk a NAV. Van, akinek 52 ezres jövedelméből 17 ezret vonnak le -írja a nol.hu.

Sumony községében az aktív korúak fele közmunkás, nagy a szegénység, így könnyű volt több mint két tucat olyan embert találni, akik 25 ezer forintért bármit óvatlanul aláírnak. Busszal vitték őket a Fisch-Bau Bt. sertéstelepére aláírni a felvásárlási jegyet, ami igazolja, hogy a cég 8-10 millió forintért gabonát vett tőlük. Ez persze a valóságban nem történt meg. A csaló cég pedig ezután visszaigényelhetett összesen 30 millió forintnyi kompenzációs adót.

A nol.hu megkereste Pintér Sándort is, aki a Fisch-Bau Bt. tulajdonosa. A vállalkozó először válaszolt az újságírói kérdésekre, de az egész cikket elolvasva letiltotta nyilatkozatát. Egyébként minden tagad és szerinte őt csak tanúként hallgatta ki a NAV, ugyanis az egyik felvásárlója lehet a felelős. Ez azért is érdekes, mert a sumonyiak szerint az aláíráskor Pintér maga is jelen volt és a cég pecsétjét is ráütötték a papírra.

A férfi konkurenciája szerint Pintér jóban van a fideszes országgyűlési képviselővel, Tiffán Zsolttal, így például szerintük ezért ért el nagy sikereket az állami bérföldpályázatokon. Volt olyan föld, ami pályáztatás nélkül az övé lett. De olyan új cége is volt, ami 625 milliós támogatást kapott. A felesége anno két trafikot is elnyert.

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m.macskosz
@tivoli: Ez is egy vélemény, az enyém meg az, hogy az aláírás-gyűjtőkre, azok megbízóira, az ilyenek szabad lábon hagyó törvénykezőkre rohadjon rá a műanyag lakat is!!!
Az meg emberiesség elleni bűntett, hogy a rászorulók, megvezetett, megtévesztett, bár valóban hibás emberekkel szemben nem alkalmaznak a méltányosságot! Ebből jönnek majd össze a milliárdos áfacsalók által soha be nem fizetett milliárdok??!! Az érinthetetlen mocskok meg élnek, mint zsigamarci Hevesen.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
F_Viktor
Senki nem említette meg a hír pozitívumát?
Ma már a világ végén, a baranyai Hegyszentmártonon is lehet egy kisembernek 100 milliókkal mutyizni.
A kisember eléldegélt abból, hogy nevelgetett pár malackát, majd leadta őket az átvevőnek...

O'szt jött az új kormány, s ma már föld-oligarchává (pályázat nélkül, egy kérvény alapján dobálták hozzá az állami földeket!), biogáz-erőmű tulajdonossá nőtte ki magát ebben a pár évben (www.stop.hu/belfold/hatszazmillios-palyazaton-tarolt-tiffan-baratja/1227413/).

S mi kellett hozzá? Természetesen egy fityeszes puszibarát.
Elég volt számára annak a Tiffán Zsolt (aki szintén szereti dézsmálni pályázatok útján az EU pénzeket) segítő keze, aki mostanság az anyagi nehézségekkel küzdő harkányi önkormányzat kisbuszával kapcsolatban került az RTL híradóiba.

A nemzet gázszerelője után már fel tud országunk mutatni egy nemzeti malackanevelőt is.
mate03
@m.macskosz: Gratulálok!Remek volt,és teljes mértékben egyet értek! Ez nem Európa! Ez a Magyar valóság.
lajospapa
No! Először is leszögezném, hogy Magyarországon nincs korrupció és áfacsalás.
Aki ilyet tesz és ezen mindössze 25000 forint nyeresége van, azt jól el is kapják és fizethet megdöglésig. Az más kérdés, hogy ha nem teszi, lehet, hogy hamarabb.
Nekem az érdekesebb az, hogy ezen huncutság mögött, ha 30 millió a vissza igényelt kompenzáció, akkor lehet 250 millió értékű termény, búza, kukorica. Nem kis rakás. 5000 tonna. Ha ez a termény nem létezett, mit ettek a malacok? Akkor csak arra volt jó, hogy költségével a vállalkozás nyereségadóját csökkentse? Ha meg volt máshonnan feketén, kitől? És ha volt, hova lett a malac, ami ezen hízott? Ebből hamarabb lenne bevétele a NAV-nak, ha egyáltalán érdekli a dolog V. Ildikót.
kamazuka
Rázós dolgaim nincsenek.
Amiben kis fúrfangot szoktam sejteni,ott el szoktam sütni a beteges ötleteim egyikét.
Áljunk már össze egy közös fotó erelyéig.
Szokták kérdezni miért.Utoljára utazási irodánál kérdezték meg.
Ha véletlenűl nem azt kapok a pénzemért amit várok,akkor gyűjthet a család koporsóra.Szoktam válaszolni.
Eddíg nem voltak gondok!
kukac50
@human: Gazember az biztos az olaj ügyben!
nanu52
Nem az első eset. Ez mostanában egy kisebb hír csupán. Az első ilyen jellegű hírt a 90-es években hallottam szocialista képviselőről. Pedig akkor még közmunkások sem voltak. Gátlástalan bunkók akkor is léteztek. Úgy látszik a magyar törvények kifejezetten kedveznek a csalásnak és az újra termelődik .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.