Pénzt kaptak aláírásukért, rá egy évre bejelentkezett náluk a NAV. Van, akinek 52 ezres jövedelméből 17 ezret vonnak le -írja a nol.hu.

Sumony községében az aktív korúak fele közmunkás, nagy a szegénység, így könnyű volt több mint két tucat olyan embert találni, akik 25 ezer forintért bármit óvatlanul aláírnak. Busszal vitték őket a Fisch-Bau Bt. sertéstelepére aláírni a felvásárlási jegyet, ami igazolja, hogy a cég 8-10 millió forintért gabonát vett tőlük. Ez persze a valóságban nem történt meg. A csaló cég pedig ezután visszaigényelhetett összesen 30 millió forintnyi kompenzációs adót.

A nol.hu megkereste Pintér Sándort is, aki a Fisch-Bau Bt. tulajdonosa. A vállalkozó először válaszolt az újságírói kérdésekre, de az egész cikket elolvasva letiltotta nyilatkozatát. Egyébként minden tagad és szerinte őt csak tanúként hallgatta ki a NAV, ugyanis az egyik felvásárlója lehet a felelős. Ez azért is érdekes, mert a sumonyiak szerint az aláíráskor Pintér maga is jelen volt és a cég pecsétjét is ráütötték a papírra.

A férfi konkurenciája szerint Pintér jóban van a fideszes országgyűlési képviselővel, Tiffán Zsolttal, így például szerintük ezért ért el nagy sikereket az állami bérföldpályázatokon. Volt olyan föld, ami pályáztatás nélkül az övé lett. De olyan új cége is volt, ami 625 milliós támogatást kapott. A felesége anno két trafikot is elnyert.

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m.macskosz
@tivoli: Ez is egy vélemény, az enyém meg az, hogy az aláírás-gyűjtőkre, azok megbízóira, az ilyenek szabad lábon hagyó törvénykezőkre rohadjon rá a műanyag lakat is!!!
Az meg emberiesség elleni bűntett, hogy a rászorulók, megvezetett, megtévesztett, bár valóban hibás emberekkel szemben nem alkalmaznak a méltányosságot! Ebből jönnek majd össze a milliárdos áfacsalók által soha be nem fizetett milliárdok??!! Az érinthetetlen mocskok meg élnek, mint zsigamarci Hevesen.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tivoli
Ez az eset eszébe juthat majd mindenkinek, aki bárkinek, bármit, bármikor aláír. Legyen az akár rezsicsökkentő ív, a nevet nagyon egyszerű beszkennelni bárhová.
Mobil123
Ja hát ha Pintér meg Tiffán is benne vam akkor nem csoda . (vajon Tiffán elvtárs vissza ment a családjához az örökségért??)
m.macskosz
@tivoli: Ez is egy vélemény, az enyém meg az, hogy az aláírás-gyűjtőkre, azok megbízóira, az ilyenek szabad lábon hagyó törvénykezőkre rohadjon rá a műanyag lakat is!!!
Az meg emberiesség elleni bűntett, hogy a rászorulók, megvezetett, megtévesztett, bár valóban hibás emberekkel szemben nem alkalmaznak a méltányosságot! Ebből jönnek majd össze a milliárdos áfacsalók által soha be nem fizetett milliárdok??!! Az érinthetetlen mocskok meg élnek, mint zsigamarci Hevesen.
bundi
@tivoli: azért aranyos így egymás után a két hír...
a következő az idősoron...
propeller.hu/itthon/3057386-csokilopasert-vettek-orizetbe-egy-15
ilyen amikor a disznók kétlábra állnak?
www.youtube.com/watch?v=IXrnxdTTSH8
hetöndöe
Fidess maffia,trágyabomb a neved.Gátlástalan ,ingyenélő paraziták gyülevész hada.
tivoli
@m.macskosz: ma, 11:29
Tökéletesen egyetértek!!!
szaboria1
Már meg sem lepődök a NAV-on a csórótól máris levonatja. Aki igazán csalt attól mikor hajtja be?
tivoli
@bundi: ma, 11:34
Teljesen jogos ha a bolti tolvajt lekapcsolják, még ha kis értékről is van szó. Gondolj csak bele, sok kicsi sokra megy, és a leltárhiányt az ott dolgozóknak kell megfizetniük, az esetleg minimálbéres fizetésükből.
1magyar
@tivoli: De ha becsukják egy csokiért az neked is naponta 8 ezer ft-ba kerül.
tivoli
@1magyar: ma, 11:42
Most gondolj bele, ha leltárkor azt mondja a boltfőnök, hogy a leltárhiány rád eső része 100 ezer forint, amit 3 egyenlő részben vagy köteles befizetni. Mondjuk havi 60 ezerből.
1magyar
@tivoli: Természetesen nem igazságos az sem, de egy csoki vagy dezodorért leültetni ami az adózóknak napi 8000-be kerül az is aránytalan.
tivoli
@1magyar: ma, 11:50
Mint írtam, sok kicsi sokra megy. De nem kell minden csokitolvajt leültetni, bírságolják meg. Szankcionálni mindenképpen kellene, már csak elrettentésül is, mert tul.képpen a bolti dolgozókat lopja meg, az ő megélhetésüket veszélyezteti.
És egyébként is, ne biztassunk senkit az elnézésünkkel, hogy a megélhetését bolti lopásokból fedezze. Ha mindenki ezt tenné, mivé lenne a világ?
bundi
@tivoli: oké...az áfacsaló vállalkozó...pintér úr aki nagyboldogan jelen van, bélyegez fűnek fának...rácsok mögött?...mennyi is a csoki 1000 forint? annak a 20-25 családnak a havi 17 000 -es levonás éveken át az kissé nagyobb tétel nem? meg a 30 milla visszaigényelt adó...de ha beleolvasol akkor látod, hogy 100 milliósak a tételek...
mert gondolom a vállalkozó urat nem a cellában interjúztatták...
tivoli
@bundi: Elnézést, a csokilopókról és a bolti eladók anyagi felelősségéről beszéltünk éppen. Azokat nem érdekli mások visszaigényelt adója, mások százmilliói, csak az, hogy a lopósok miatt veszélybe kerül a közvetlen megélhetésük.
eszegfu
@szaboria1: Pontosan! Nem világos nekem az sem, ha a társaságnál a vizsgálat során megállapitották, hogy a felvásárlási jegyek alapján jogtalanul igényelte a kompenzációs felárat, vagyis kivették a ráforditásai közül, akkor miért követeli a NAV a felvásárlási jegyek aláiróitól az elmaradt SZJA-t. Pontosan tudták, hogy nem valódiak a felvásárlások, ezért is csalásnak minősitette a NAV a kompenzáció igénylését! Valami itt még nem stimmel...
Yoda69
Egymast mossak a mocskos hazaarulo fideszesek. De eljon meg az ido, amikor mar azoknak is elege lesz beloluk, akit eddig konnyebben megteveszthettek. Akkor pedig meg a lampavasra is felaggatjak az ilyen pinter, rogan, kosa, lazar es orban-feleket.
JAJMÁR
A mások nyomorát kihasználó emberek ilyenek! Ma felúszott a társadalom tetejére a xar !
Persze, mert a szerencsétlen, nyomorgó, mindent aláír !
...és ettől még súlyosabb az eset... korrupt ország, a szerencsétlenekből is korruptat csinál !
bundi
@tivoli: bocsi de az a jópár család akiktől évtizedekg havi 17 ezret leszednek az nem kerül veszélybe?
tivoli
@bundi: ma, 14:55
Persze, hogy veszélybe kerül. De hol van az leírva, hogy évtizedekig vonják?
Meg egyébként is, ha kiderült a csalás, akkor miért? Valami nem kerek.
bundi
@tivoli: "Busszal vitték őket a Fisch-Bau Bt. sertéstelepére aláírni a felvásárlási jegyet, ami igazolja, hogy a cég 8-10 millió forintért gabonát vett tőlük. Ez persze a valóságban nem történt meg. "
annak mennyi is lehet az áfája? mármint amit a nav be akar rajtuk hajtani?
és havi 17 ezerrel az kb mennyi ideig is tarthat? plusz büntik...
oké ez nem mentesíti az érintetteket akik sötétek mint az éjszaka és egyszerűek mint a faék, de az aki erre rávette őket, pecséttel hitelesített, és valószínűleg csalt az meg szabadon már egy pár hónapja...mert ugye nem egy két hónap az ügy átfutási ideje...
na mindegy ezzel azt akartam mondani, hogy aki csokilopó...az már délután rács mögött, míg aki így nagy tételben játszik az nem...ennyi
szaboria1
@eszegfu: Próbáltam rákeresni erre a Pintér Sándorra több milliót érő traktor és takarmány keverős kép van. Egy nagyon kis faluban Hegyszentmártonban.
eszegfu
@szaboria1: Én is próbáltam a rákeresést a Cégbiróságnál, de most valahogy nem müködik a rendszer...
tivoli
@bundi: ma, 15:25
Hááát..szóval.. nem ugyan az a kategória.
Ezek az emberek bűnösek, mert haszon reményében belementek ilyen csalássorozatba és az államot károsították meg.
Azok a boltosok meg nem, akiknek a leltárhiányt kell kifizetni a csokilopók miatt.
szaboria1
@eszegfu: A Google térkép keresőn nagyon nehezen de valamit látni belőle nagyon sok fa veszi körbe.
eszegfu
@tivoli: @bundi: Én sem értem az egészet, valami itt nagyon nem jó! A felvásárlási jegyek alapján, (amit ezek a szegények aláirtak), megállapitotta a NAV, hogy jogtalanul igényelte a kompenzációt ez a társaság, igy 30 milliót csaltak. Tehát: tudják, hogy csalás, igy a NAV követeli ezt a pénzt a társaságtól. A felvásárlási jegyek alapján pedig az aláiróktól követelik az azon szereplő összegek SZJA-ját! Az a véleményem, hogy ebben az ügyben 2 szál van: a NAV és a társaság, valamint a NAV és a felvásárlást aláirók. Ha pedig ezek a felvásárlások hamisak voltak, akkor hamis a szerencsétlenektől letiltott SZJA is. Kiváncsi lennék erre a letiltási végzésre!
eszegfu
@szaboria1: Bakker! Hát pontosan ezért ültették a sok fát, nem?
kakaósbögre
nemhiába szinonimája a magyar köznyelvben a tolvaj,hazug embernek a "fideszes" melléknév.
bundi
@eszegfu: más is bűzlik...ha őstermelők voltak, hol a bevallás? kiadás bevétel...stb...ha meg nem? akkor hogy van ez? hogy vehettek tőlük ennyit és miből? hol termeltek?...ez olyan joszip tot-os dolog de mindenesetre semmi értelmét nem látom...
@tivoli: koé ne erőltessük...
human
És ez az a Pintér Sanya aki a belügyminiszter? És nem őt, hanem a szegényeket bünteti a NAV? Újabb szép fejezet az illiberális demokrácia történetében.
Toby
Tessék ezt a témát is kivinni Brüsszelbe, hadd lássák az igazi demokraták, mi, hogyan működik Tetvesisztánban ! Hova, milyen módon tűnik el az uniós pénz Tetűföldön !
human
@JAJMÁR: Köszönöm. Már úgy de úgy megijedtem, hogy a belügyminiszter egy gazember :)
JAJMÁR
@human: :-) azért nagyon ne nyugodj meg :-)
bencemacska
@bundi: ma, 16:00

Nálad az igazság!
Talán meg kellett volna nézni mire szól a sértettek őstermelői igazolvány, ott mit és mennyit termelhettek!
Miután a NAV mindezt elfelejti sorozatosan megtenni, ezért tartják jobb helyeken a vezetőt korruptnak!
eszegfu
@szaboria1: Na megtaláltam! A cég, aki átverte őket, egy Bt, aminek a beltagja (teljes vagyonával felel!) egy Kft. Érdekesség még, hogy a Bt-nek és a Kft-nek is ugyanaz a Cégbiróságon bejelentett könyvvizsgálója, akinek 2017-ben jár le a szerződése. Vajon nem látta a könyvvizsgáló ezeket a papirokat? Arról nem beszélve, hogy a csudában tudtak vélelmezhetően pénztárból kifizetni ennyi pénzt?
Ehhez előbb a bankból fel kellett volna venni pénzt, vagy ezzel mosták tisztára a pénztárban már csak papiron meglévő készpénzt... nem tudom. Sajnos a felelősség azé, aki aláirta a felvásárlási jegyet az eladásról, ugyanis ezzel az ezen szereplő összeg átvételét is elismerte. Vélhetően ennek alapján állapitott meg a NAV a fizetendő SZJA-t, amit letilt a keresetükből. Az viszont továbbra is homály nekem, hogy ha a NAV nem ismerte el a felvásárlási jegyeket a társaságnál és csalást állapitott meg, akkor miért érvényesek a magánszemélyeknél?! Hibát követtek el az aláirók, mert ezzel egy csalás részeseivé váltak, de szerintem nem jelenti azt, hogy életük végéig ezt kellene nyögniük. Remélem keresnek és találnak a környékükön egy ügyvédet, könyvelőt és közös erővel valamit tudnak csinálni!
KERKA
Ez a Pintér se a mi Pintérünk, ez egy másik Pintér, de ugyanolyan gazember. Fejenként 20 ezer forintot adott ezeknek a szerencsétleneknek a hamisítványért, no meg a végén levágott nekik egy disznót, és egyszer jóllakatta őket.
Amúgy ez a Pintér nyert kb 600 hektár földet Sumonyban, volt amit pályáztatás nélkül és a felesége 2 mutyi trafikot.
Akkor a NAV hol is kutakodik már megint??? Szemét bagázs.
vadsanca
Igazából elítélendő amit ez a Bt. művelt a rászorultakkal, de sajnos csak így lehet pénzhez jutni ebben az államban. Vannak emberek akik életükben egy percet nem dolgoztak, igazából azt sem tudják mi a munka és tele vannak pénzzel. Ehhez kell a gógyi és a szerencse. De be kell látni, hogy a többségnek ebből nem jut.
Lehet a NAV emberei is féltik az állásukat, mert a fent említett személyeknek messzire nyúlik a kezük. Ha pénz van, minden van! A kisembertől viszont nem kell tartani. Így természetesen Ők húzzák a rövidebbet.
Sajnálom az "áldozatokat" és mélyen együtt érzek velük, de azt se felejtsük el, hogy valószínű nem voltak tisztába tetteikkel.
Desischado
Ezért veszélyes a szegénység! Ha ezeknek a szerencsétleneknek lett volna rendes megélhetésük, elhajtották volna az ajánlattevőt! Szerintem is Bundinál van az igazság. Próbáljanak keresni egy ügyvédet, remélem, valamelyiknek eszébe jut! kihasználták a nyomorúságukat, és a végén fizethetnek évekig! Nagyon sajnálom őket!
vadsanca
-És ne felejtsétek! A szegény élteti a gazdagot! Amíg a világ világ lesz ez nem változik!
A kommunizmus nem látott napvilágot, De az ideológia meg volt.
F_Viktor
Senki nem említette meg a hír pozitívumát?
Ma már a világ végén, a baranyai Hegyszentmártonon is lehet egy kisembernek 100 milliókkal mutyizni.
A kisember eléldegélt abból, hogy nevelgetett pár malackát, majd leadta őket az átvevőnek...

O'szt jött az új kormány, s ma már föld-oligarchává (pályázat nélkül, egy kérvény alapján dobálták hozzá az állami földeket!), biogáz-erőmű tulajdonossá nőtte ki magát ebben a pár évben (www.stop.hu/belfold/hatszazmillios-palyazaton-tarolt-tiffan-baratja/1227413/).

S mi kellett hozzá? Természetesen egy fityeszes puszibarát.
Elég volt számára annak a Tiffán Zsolt (aki szintén szereti dézsmálni pályázatok útján az EU pénzeket) segítő keze, aki mostanság az anyagi nehézségekkel küzdő harkányi önkormányzat kisbuszával kapcsolatban került az RTL híradóiba.

A nemzet gázszerelője után már fel tud országunk mutatni egy nemzeti malackanevelőt is.
mate03
@m.macskosz: Gratulálok!Remek volt,és teljes mértékben egyet értek! Ez nem Európa! Ez a Magyar valóság.
lajospapa
No! Először is leszögezném, hogy Magyarországon nincs korrupció és áfacsalás.
Aki ilyet tesz és ezen mindössze 25000 forint nyeresége van, azt jól el is kapják és fizethet megdöglésig. Az más kérdés, hogy ha nem teszi, lehet, hogy hamarabb.
Nekem az érdekesebb az, hogy ezen huncutság mögött, ha 30 millió a vissza igényelt kompenzáció, akkor lehet 250 millió értékű termény, búza, kukorica. Nem kis rakás. 5000 tonna. Ha ez a termény nem létezett, mit ettek a malacok? Akkor csak arra volt jó, hogy költségével a vállalkozás nyereségadóját csökkentse? Ha meg volt máshonnan feketén, kitől? És ha volt, hova lett a malac, ami ezen hízott? Ebből hamarabb lenne bevétele a NAV-nak, ha egyáltalán érdekli a dolog V. Ildikót.
kamazuka
Rázós dolgaim nincsenek.
Amiben kis fúrfangot szoktam sejteni,ott el szoktam sütni a beteges ötleteim egyikét.
Áljunk már össze egy közös fotó erelyéig.
Szokták kérdezni miért.Utoljára utazási irodánál kérdezték meg.
Ha véletlenűl nem azt kapok a pénzemért amit várok,akkor gyűjthet a család koporsóra.Szoktam válaszolni.
Eddíg nem voltak gondok!
kukac50
@human: Gazember az biztos az olaj ügyben!
nanu52
Nem az első eset. Ez mostanában egy kisebb hír csupán. Az első ilyen jellegű hírt a 90-es években hallottam szocialista képviselőről. Pedig akkor még közmunkások sem voltak. Gátlástalan bunkók akkor is léteztek. Úgy látszik a magyar törvények kifejezetten kedveznek a csalásnak és az újra termelődik .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.