A Spar úgy döntött, nem hagyja magát: elektronikus hírlevélben, internetes játékba csomagolva ösztönzik a vállalkozókat franchise üzletek indítására.

A Spar minden jel szerint beleáll a kormányzat kilátásba helyezett, végső soron akár az országból kiszekálást is célzó intézkedéssorozatával – közöttük a vasárnapi boltzár, a sokszorosára emelt élelmiszer-felügyeleti díj és a kötelező nyereség – szembeni ellenállásba – írja a hvg.hu.

A holland hátterű kereskedőlánc sem ússza meg természetesen a boltbezárásokat – úgy tudni, egy budapesti, egy ceglédi és egy szolnoki üzlet húzza le a rolót hamarosan. Az egységenkénti 10-15 dolgozónak a Spar további munkalehetőséget kínál a cégen belül.

A bolthálózat tulajdonosai viszont úgy döntöttek, kicselezik a kormányt, például e-mail útján terjesztett hírlevelekben is keresik leendő franchise partnereket. A hvg.hu azt írja, a hirdetésben szereplő telefonszám felhívása esetén az érdeklődők szinte minden részletet megtudhatnak, így például azt is, hogy míg az általános árukészletének 85 százalékát, addig a húsáruknak 100 százalékát a Spartól kell majd beszereznie. A csatlakozáshoz egy legalább 100 négyzetméteres eladótérrel bíró üzlethelyiséggel kell rendelkeznie a pályázónak, és a Spartól kapott árumennyiség fejében 10 millió forintos kauciót vagy ugyanekkora bankgaranciát kell tudni prezentálni. A feltöltött árumennyiség ellenértékének teljesítésére – azaz a 10 millió forint árbevétel előállítására és a Sparnak való megfizetésére – 21 napja van a franchise-ba vevő vállalkozónak. A szerződést 5 évre kötik, eddig bent kell tartani a kauciót vagy a bankgaranciát, az 5 évet azonban a szerződés megkötésének évén felül számolják.

A telefonos regisztráció után az illetékes akvizíciós területi vezető keresi meg a pályázót, akivel személyes találkozón rögzítik a részleteket, és ha "rendezett az anyagi háttér", akár egy hónap alatt is el lehet jutni a szerződéskötésig".

A Spar a franchise üzletek nyitásával kimondva-kimondatlanul azt igyekszik elérni, hogy a vasárnapi zárva tartás, illetve a megemelt élelmiszerlánc-felügyeleti díj hatásait csökkentsék. A cég tájékoztatása szerint csaknem 70 dolgozójuk jelentkezett, hogy átvenne egy már működő üzletegységet a partnerprogram keretében – írja a portál.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

palika
, MI van? jól olvasom, 70 dolgozó ilyen feltételekkel??
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
palika
, MI van? jól olvasom, 70 dolgozó ilyen feltételekkel??
Cicamama55
Hát úgy látszik, ők kaptak vasárnapi pótlékot...
Desischado
Hát kemények a feltételek, de aki meg tudja csinálni, hajrá! Drukkolok minden résztvevőnek! Coki cba, és coop!
SpamKontroll
@palika: Jah, mert szerintetek nem lehet egy dolgozónak 10 milkája???
palika
@SpamKontroll: nem egy , hanem 70!!! Ha ez igy van és össze tudnak rakni ennyi pénzt az alkalmazottak, akkor kurva jól keresnek!!
SpamKontroll
@palika: Nem kell ezt sem misztifikálni...

Van, aki gyűjti a pénzt... Hány ezer dolgozóból akadt 70? Azok jó része lehet, hogy amúgy is vezető beosztású...

És különben is... Örökségből, családtól, gyűjtögetésből, banki kölcsönből, jelzáloghitelből is lehet ennyit összeszedni...

MI van? Sajnálod tőlük?

Az én családomban dolgozó emberek vannak és többeknek több milliója van félre téve...

Nem kell ezt túl spilázni..
SpamKontroll
@palika: Ne haragudj, de te szerintem csak simán "kishitű" vagy... Ettől erősebbet akartam írni...

Naív... Szerintem meg te vagy a naív... ha 70 dolgozó jelentkezett, akkor biztos a te elképzeléseidben van a hiba...
Nem kötelező amúgy munka mellett éhen dögleni...
palika
@SpamKontroll: Ember, elhiszed ezt? Na az a 70 ember, tudod ki lesz? Valamelyik nagyvezírek a sparból, megpróbálják kijátszani a törvényt, semmi másról nem szól!!! Te még hiszel a mesében!?
SpamKontroll
@palika: Szeritnem ez arról szól, hogy te mit hiszel... Aminek már sokadjára hangot is adtál..
palika
@SpamKontroll: Ez igy van, ezt hiszem, azért is mondom, illetve írom!! Én nem mások gondolatát és érzéseit kommunikálom, hanem csak az enyémet! Ahhoz már eleget? éltem, hogy ne higgyek el ilyen blöff szöveget! Olvass a sorok között vagy Te is a saját véleményedet nyomd. Persze, ha fizetnek neked érte, megértem!!!
SpamKontroll
@palika: Valóban tragikus lenne, ha a Spar dolgozói között lenne 70 ember, akinek belefér pályázni... Jézusom!...

Mániákusan kell keresni az összeesküvés elméleteket???

Hagyjuk...
palika
@SpamKontroll: Kontrolláld magad ember! Ez nem arról szól, hogy 70 vagy 700, hanem arról, hogy így akarja a spar meg a többi multi megoldani a vasárnapi bevétel kiesést! Csak átverés ez a szöveg, persze lesz, mert megoldják, hogy kik? hát saját maguk, tudod hogy? Majd csak figyeld!!!
SpamKontroll
@palika: És ezen mi az összeesküvés???

Ez volt a cikk címe... A legnormálisabb dolog egy napi cikkeket árusító üzlethálózattól, hogy próbálnak majd vasárnap is kinyitni... Ember...
palika
@SpamKontroll: Na jó elárulom magam, utálom az összes multit és bármit csinálnak, hányok!!!
oncogito
@palika: - én meg a magyar politikusoktól, akik sokkal jobban megszedik magukat munka nélkül!
A multik befektetnek, munkalehetőséget adnak magyar embereknek és szolgáltatnak magyar embereknek. És igen, mindezt nyereségért teszik. Ha olyan öntudatos vagy, te dolgozz ingyen!
Elhiszem, hogy sokaknak hányinger a nagyvállalkozás, hiszen a hatalom árnyékában ingyen jutni vagyonhoz, sokkal csábítóbb.
palika
@oncogito: Na, még egy multirajongó! Multi munkát ad az embereknek, ne röhögtess!
A multi vette el a megélhetést az emberektől, de nem akarom sorolni...mert reggelig nem akarok itt ülni, most meg éhbérért dolgoztatja! Odáig fajult a dolog, hogy annak is örülünk ha a multi munkát ad! Na ettől van hányingerem! Ja, a politikus számomra nem ember, nem állat, hanem egy kizsákmányoló!!
oncogito
@palika: - nem vagyok multirajongó. Én annak vagyok a híve, hogy legyen minél több vállalkozás. Kicsi és nagy. És tisztességes módon, a piac törvényei alapján.
Egyébként a magyar multi és magyar oligarcha az igazi hányinger keltő.
És nem a származás, hanem az ember lesz becstelen, vagy becsületes.
Ha tisztességtelen, menjen tönkre akkor is, ha magyar és ha becsületes, éljen jól akkor is, ha nem magyar.
Egyébként a magyar államnak adóznak annyit a multik, hogy a hányingered csökkentse.
Te egy elfogult vagy, akinél a nagy nemzeti érzésbe belefulladt az igazságérzet és a tisztesség.
Kár.
oncogito
@palika: - még valami. Kíváncsi lennék rá, hogy az asztalodon miből van több, amit a CBA-ból, vagy kisvállalkozótól vásároltak, vagy amit a multiktól.
Arra köteleznélek, persze szigorúan egészségügyi alapon, hányingert kerülendő, hogy csakis az előbbiekből legyen az ételed!
palika
@oncogito: Na, az a helyzet, hogy van egy vállalkozásunk és az őstermelőkre, kisvállalkozásokra /pl: zöldség-gyümölcs, magán vágóhíd, húsfeldolgozó üzemek, stb/
épül! Szóval...nálam bőség van, ilyen téren! Kb 5-6 éve nem jártam multinál és nem is vágyom rá! Ja, annyit szeretnék mondani, hogy olcsóbbak vagyunk mint a tesco vagy a spar, egy példa: 1 kiló házi füstölt kolbász 1399.-/kg!
A srác aki gyártja, tárgyalt a multival, tőle 900.- ért akarják megvenni kilóját, megtudakolta suttyomban, hogy kb mi lesz az ára, 2000.-- 2800.- között fogják bekalibrálni! Hát így menjetek a multiba, hajrá!!
oncogito
@palika: - magánvágóhidak, magánhúsfeldolgozók - pont annyira nincs bizalmam benne, mint a nagyüzemiben.
Nem kellene semmit kötelezővé tenni, főleg nem tiltani. Döntsön a piac.
Ugyanis engem kisvállalkozó, a piacon a paraszt a "saját termésével" éppúgy becsap, éppúgy rossz árut ad, éppúgy többet számol, mint a nagyüzemi.
És nekem nem vigasz, hogy magyar pénztárcába kerül az a pénz, amit nem érdemelt meg!
palika
@oncogito: Vigasz? De az sem vigasz, ha a multi eurómilliókat utal haza az anyavállalatához, amit itt a Magyar ember sokszor minimálbérért megkeres? A hasznot lefölözi és egy másik ország élvezi! A körforgásba nyúl bele, amikor itt emelkedik valami gondolj majd erre. Ja, amit a multi külföldi árut árul, honnan van, mi az útja,stb...fogalmunk sincs!
Tudod mit, tömjétek a multi zsebét, ez az agymosott nép, úgyis halálra van ítélve!!
oncogito
@palika: - nem attól kell sajnálni a pénzt, aki megkeresi, aki megdolgozik érte.
A multik rengeteget adóznak - hova lesz az a pénzt?
Ami az Eu-tól kapunk (a multik pénzén) bérfejlesztésre, munkateremtésre, hova lesz az a pénz?
Magyar pénztárcába vándorol, míg magyar ember éhezik!
Magyarnak magyar a legnagyobb ellensége!
palika
@oncogito: Na ez színtiszta igazság! Sorjában, tehát a multi rengeteget adózik-de ahhoz képest amit kihord, kurva keveset! Továbbá, Az eutól amit kapunk, hol van? itt van az országban, de sajnos a naggyát lenyúlják, ahogy írod! Valamikor a politikusok kitalálták, hogy osszuk meg a népet és mivel működik, kihasználják! A legjobb példa a megosztásnak, a Magyarság, itt kitűnően működik!! DE, ha engedjük kihordani ezt a keveset is amit megterhelünk, hová jutunk? Gondolom hallottad még a Kádárnak jelentették, hogy a MELÓSOK ELÉG SOKAT HAZAHORDANAK A MUNKAHELYÜKRŐL, SZÓVAL LOPNAK, A VÁLASZ: NEM BAJ, ITT MARAD AZ ORSZÁGBAN!
:
oncogito
@palika: - a piacgazdaság lényege, hogy aki többet termel, annak jusson több.
Ettől lesz gazdag egy ország.
A magyar is megtehetné, hogy külföldön vállalkozik, jó sok jövedelmet termel és hazahozza a kurva sokat.
Aki jól dolgozik, többet is akar keresni és meg is érdemli.
Tolvaj országban meg nem szeretek élni!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.