Tízéves viszonylatban Magyarország az uniós országok listáján a legjobban teljesítők között van, a reformok itt járultak hozzá az egyik legnagyobb mértékben a növekedéshez – számolt be az M1 Híradó az OECD jelentésére hivatkozva.

A közszolgálati televízió hangsúlyozta, hogy OECD szakértői szerint látszanak a kormány foglalkoztatáspolitikai intézkedéseinek eredményei, és kiemelik azt is, hogy a családi adókedvezmény kiterjesztésével több pénz marad az alacsony keresetűeknél. A  Híradó természetesen kiemelte azt is, hogy az ország jobb teljesítménye a második Orbán-kormány reformjainak köszönhető.

A Going for Growth című több mint háromszáz oldalas elemzés az OECD egyik kiemelt publikációja. A 2005 óta kétévente megjelenő kötet témája az OECD-övezetben a strukturális politikák terén zajló főbb folyamatok összehasonlító jellegű bemutatása. Az idei kötet egyrészt tíz évre visszatekintve átfogóan elemzi az OECD tagországokban lezajlott reformokat, másrészt minden tagállam számára öt egyedi reformjavaslatot fogalmaz meg a legfontosabb gazdasági területek fejlesztéséről a növekedés erősítéséhez, így Magyaroszágnak a termelékenységen kellene javítania a szervezet szerint. A Magyarország számára megfogalmazott ajánlások között szerepel egyébként a munkát terhelő adók csökkentése, az időskori munkavállaláshoz kapcsolódó negatív ösztönzők mérséklése is.

Az oktatási rendszer hatékonyságának és elérhetőségének javítása céljából az OECD a közoktatásban az integrált oktatás erősítését, a felsőoktatásban pedig a hátrányos helyzetűek számára a tandíjmentesség bevezetésének megfontolását ajánlja, miután Magyarország azon államok közé tartozik, amelyekben a családi háttér alapvetően meghatározza a tanulmányi végzettséget, valamint az általános képzés és a szakképzési specializáció túl korán elkülönülnek egymástól.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
" A TASSZ jelenti. Bakuban Volgákat osztogatnak..." Mindezt közpénzen teszik a tetvek !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.