Csak a nemzetbiztonsági okok miatt indokolt adatokra vonatkozik a paksi atomerőmű-beruházással összefüggő harminc évre szóló titkosítás – szögezte le pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében a Fidesz, kiemelve: ugyanazok, akik ma ellenzik, korábban támogatták a paksi beruházást.

Mint közleményükben felidézték: az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának pénteki ülésén a kormány előterjesztésére tárgyalt módosító javaslat nem általános titkosítást jelent, hanem kizárólag olyan adatok vonatkozásában teszi lehetővé a 30 évre szóló titkosítást – az információszabadságról szóló törvénnyel teljesen összhangban –, amelyek titkosítása nemzetbiztonsági okok miatt indokolt. "Elvégre atomenergiáról és egy atomerőműről van szó, amit akár terrorveszély is fenyegethet" – hangsúlyozta a nagyobbik kormánypárt, hozzátéve: a paksi beruházás Európai Uniós szabványok szerint valósul meg, Magyarország annyi információt hoz nyilvánosságra, mint például Finnország.

Az ország energiafelhasználásának 40 százalékát az atomerőmű adja, az atomenergia megkerülhetetlen, a paksi atomerőmű fejlesztése nélkül nem biztosítható a magyar lakosság és az ipar energiabiztonsága – fejtette ki a Fidesz, amely szerint ezt "az ellenzék is pontosan tudja". Korábban – mint írták – minden párt egyetértett a paksi atomerő fejlesztésével, ezért a Fidesz hiteltelennek tartja, hogy az ellenzék most az egész projektet támadja. Mint fogalmaztak: "a paksi atomerőmű 2010-ig a baloldal kifizetőhelye volt, több milliárd forintot talicskáztak ki az atomerőműből MSZP-s politikusokhoz – Harangozó Tamáshoz, Gyurcsány Ferenchez, Józsa Istvánhoz – köthető cégek".

"A paksi atomerőmű fejlesztésének köszönhetően tovább nő hazánk energetikai függetlensége, hosszú évtizedekre kiszámítható, olcsó és biztonságos áramellátást nyújt a magyar lakosság és magyar ipar számára, ezzel növeli Magyarország versenyképességét is" – hangsúlyozta közleményében a nagyobbik kormánypárt.

Az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának pénteki ülésén elfogadott – az ellenzék által hevesen bírált – változtatás kimondja, hogy az orosz és a magyar kijelölt szervezetek és alvállalkozóik által kötött szerződésekben szereplő üzleti és műszaki adatok, valamint a megvalósítási megállapodások és az egyezmény előkészítésével kapcsolatos, a döntéseket megalapozó adatok a keletkezésüktől számított harminc évig közérdekű adatként nem ismerhetők meg.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@szandikám: De bizony pont, hogy sok szeretetet kaptam. Ha nem így lenne, akkor pont úgy viselkednék idegenek előtt ahogy te teszed. Ráadásul nem is tanulnék belőle, ahogy te teszed.
Tudom, hogy ezzel próbálsz visszavágni előző véleményeimért, miszerint a magadfajta kérkedő embert nem nagy szeretet veheti körül, ha kénytelen vadidegeneknek dicsekedni és önmagát fényezni minden hozzászólásában, amiben egynél több szó van. Valójában ez sokkal többet is elárul. De én (és ahogy látom jó páran) ezt komolyan gondolom.
pbalage
@szandokan: pfff.. kemény legyél, ne hagyd magad!
A "több tiszteletet a faszombaéppenmostmentkiafejembőlkiknekis" szerintem egy elég erős érv lenne Aki Én ellen. Esetleg valami új stadionnal megfenyegethetnéd, vagy ajánlj fel több lopást, esetleg vegyél egy jacuzzit...
Harcolj már! Kard ki kard!
szandokan
@bakegya: Téged kellett volna innen már régen kitiltani. Ami késik, persze nem múlik...
szandokan
@pbalage: Jacuzzit nem veszek még egyet, egy is elég.
szandokan
@Aki Én: Helyesbítenélek: Mivel ez itt nem egy társkereső valamelyik rovata, ezért nem az ismerkedés, és egy esetleges kapcsolat a célom. Tehát: Nem kell itt engem szeretni, én sem szeretek is általában senkit. Véleményt cserélünk, ki-ki elmondja a magáét, a véleményét, kifejti álláspontját, és ennyi.
Aki Én
@szandokan: 01:35 Plágium!!! Lopod a dumámat. Tudtam, hogy ismerős vagy, megvan! Te vagy a betűs ember. Mármint akinek gondjai vannak a betűkkel, tudod. Az a sitt vagy, hogy is hívják.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.