Magyarország és kormánya nevében együttérzését fejezte ki Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a meggyilkolt orosz ellenzéki politikus, Borisz Nyemcov családjának.

"Elvárjuk, hogy az orosz kormány teremtse meg a gyilkosság teljes körű kivizsgálásának feltételeit" – olvasható a kormányfő nyilatkozatában, amelyet szombat este juttatott el az MTI-hez Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Orbán Viktor utasította Magyarország moszkvai nagykövetét arra, hogy "hazánk nevében rója le kegyeletét a megemlékező eseményen".

Az 55 éves Borisz Nyemcovot – aki Vlagyimir Putyin orosz államfő egyik legkeményebb bírálója volt – szombatra virradóra lőtték le Moszkva központjában. Az ellenzéki politikus egy ukrán nővel sétált a Kreml tövénél kezdődő Bolsoj Zamoszkvoreckij-hídon (Nagy Moszkva-folyó-híd), amikor az ismeretlen támadó egy fehér gépkocsiból tüzet nyitott rá, és 7-9 golyót eresztett belé. Vlagyimir Putyin szerint Borisz Nyemcov megölése "minden jellemzőjében bérgyilkosság, és kizárólag provokatív jellegű volt".

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

micfild
Mi a magyar nép meg elvárjuk hogy a magyar rendőrség deritse ki, hogy ki ölte meg... és itt jön a felsorolás azokról akik az utobbi időben furcsa körülmények között haláloztak el.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
m.macskosz
"Elvárjuk, hogy az orosz kormány teremtse meg a gyilkosság teljes körű kivizsgálásának feltételeit"
Hű, de kemény ez a Viktor!
Miért, ha V.V.Putyin nem fogad neki szót, akkor mi lesz?
tivoli
@m.macskosz: ma, 21:40
Muszáj lesz szótfogadnia, hiszen már Obama, Merkel, Hollande és Porosenko is rádörrent.
micfild
Mi a magyar nép meg elvárjuk hogy a magyar rendőrség deritse ki, hogy ki ölte meg... és itt jön a felsorolás azokról akik az utobbi időben furcsa körülmények között haláloztak el.
m.macskosz
@tivoli: No, és akkor mi van? Bizonyítsa be bárki is, hogy nem követtek el mindent a gyilkos kézre kerítésére! Legrosszabb esetben kreálnak egy bűnbakot, kap valami baksist, oszt'jónapot! De nehogy már Orbán Viktor utasítgassa Putyint...:)
Nagy az arc.
tivoli
@m.macskosz: ma, 21:47
Mért? A többinek lehet? Ezzel állítólag legalább haver, a többivel nem annyira.

Az a gyilkos kézrekerítés meg egyszerű mint a pofon. Előkerítenek valakit, akinek már úgyis mindegy mert van már vaj a fején, oszt eggyel több vagy kevesebb, nem számít. Legfeljebb kötnek vele vádalkut, hogy ül 2 évet amíg lecseng a botrány, kap 100 ezer euró kártérítést, oszt mehet Isten hírével. Ez a világ minden táján így működik, komolyabb politikai vagy gazdasági bűncselekmények esetében.
m.macskosz
@tivoli: Tudod, egy bolhafingnyi kis ország kormányfőjének,
--amely ország gazdaságilag a bányászbéka feneke alatt van--,
több szerénységet kellene tanúsítania,
azért az orosz medve még mindig hangyaf@ßnyival erősebb...:)
tivoli
@m.macskosz: ma, 22:01
Már le ne maradjon valamiről a főnök! De ha nem mondaná, akkor meg az volna a baj.
Fradigege
Milyen jól tartja magát, Putyin. Ha csaj lennék, megcsinálnám. Hamvas, szláv. Egyem a kis fokhagymageresztjét. A muszkák mindig is fontos helyet foglaltak az ejakulációmban. Sok ezer Magyar nőt erőszakoltak meg. Én Putyinoznék egyet, helyre raknám a kis fütyijét. Muszka!
Fradigege
Valahogyan nem tudom elfelejteni, ahogy ezek a Magyar nőkkel viselkedtek. A muszka! putyin=muszka
soljanka
Vitya a múlt héten elmesélte Putyinnak a saját magát kivizsgáló Vida Ildikó esetét, és erre Vlagyimirunk homlokon csókolta magyar barátját eme remek ötletért, majd hazatért ellenzékektől bepiszkított Oroszhonba...
Desischado
Igazán felemelő, hogy végre nyögött valamit! Gondolom, hogy előbb megkérdezte a gazdit/férjét hogy mit szabad mondani!
libellle
Amig ezeket blablázta viktorka, arra gondolt, hogy hu, bárcsak már én is ott tartanék az illiberális államformával, hogy ilyeneket megtehetek anélkül, hogy ezt bárki is számonkérné töllem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.