Tavaly még csak 870 ezer forint volt a legmagasabb nyugdíj, idén viszont már új rekord született 1 308 565 forinttal – írja a Pénzcentrum. Ennyi pénzből 170 forinttal számolva 7,6 tonna farhátat vehet minden hónapban. Eközben a magyar nyugdíjasok fele kevesebb, mint havi 100 ezer forintból él.

A luxusnyugdíjra azoknak van esélye, akik életpályájuk alatt rendszerint magas jövedelemmel voltak bejelentve, illetve a nyugdíjkorhatárhoz képest jóval később, például 75-80 évesen mentek nyugdíjba. Eközben 2015 januárjában az átlagnyugdíj összege 117 372 forint volt. Ez a tizede sem annak, amit a rekorder kap, ám még így is négyszer annyi, mint a legalacsonyabb nyugdíj. Ugyanis ennek összege mindössze havi 28 500 forint.

2015 januárjában 2 022 095 fő volt a nyugdíjasok száma Magyarországon.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
nem adom ki a címem, és nem költözöm össze senkivel.
ezt az bő egymillácskát szeretném magamra költeni, elvégre megdolgoztam érte.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
samuel
A minimál nyugdíj is hatalmasat emelkedett a 2002-es 20 200 ft ról havi 8 300 ft al több a 2015 évi minimál nyugdíj.
Fogalmam sincs ,hogy a nyugdíj megállapításokkal kormánytól függetlenűl miért mindig SENKIHÁZI EGOISTA BARMOK foglalkoztak-foglalkoznak.
Magyarországon van a világ legaránytalanabb-legigazságtalanabb nyugdíjrendszere és marad is mert ezz a kormányon lévő CSÜRHE csak a saját és a sleppje érdekeit tartja szem előtt.
papa.49
Esetleg meg lehet tudni a jó bőven megfizetett nyugdíjas kilétét, mert érdekelne???
tivoli
A minimálnyugdij egy alapszám, amelyhez a mindenkori juttatások, járadékok mértékét állapítják meg.
Ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy ha valaki ledolgozta a nyugdíjjogosultságra minimálisan elvárható időt, ennyi járandóságot kaphat csak, csupán azt, hogy ennél kevesebbet nem.
tivoli
@papa.49: ma, 11:47
Össze akarsz vele költözni? :-))
wagabund
nem adom ki a címem, és nem költözöm össze senkivel.
ezt az bő egymillácskát szeretném magamra költeni, elvégre megdolgoztam érte.
samuel
@tivoli: Teljes mértékben tisztában vagyok azzal,hogy a minimál nyugdíjhoz viszonyítanak sok szegény embernek a különböző segélyeit- járadékait. Arra gondoltam ,hogy ÉPESZŰ ember ki tudja következtetni ,hogy a mindenkori SENKIHÁZIAK mennyire törődek a NÉPPEL. Ugye ÖN is azt állítja,hogy 47 000 ft ból meg lehet élni,igaz az a SENKIHÁZI napi 47 000 nettóból él.
Felőlem tarthatja a Magyar nyugdíjrendszert kiválónak ,attól még vérlázítóan igazságtalan.
Arra lennék kiváncsi ha az első ORBÁN királyság idején alkalmazott valoriációs szorzóval és degressziós táblázattal számolva ment volna nyugdíjba elérte volna a nyugdíja a 700 000 ft ot.
A 2002-es degresszós táblázat szerint 80 000ft számított 100 %-ig nyugdíj alapnak és a 183 001 ft feletti résznek csak a 20 %a ,míg 2014-ben 372 000 ft 100 %-ig 421 000 ft feletti résznek pedig a 80 %a A kormányon lévő EGOISTA SENKIHÁZIAK a felső TÍZEZRET vesik ember számba a sZegényebb 60 %-ot fehérnégerként kezelik a BARMOK.
tivoli
@samuel: ma, 12:46
Én még mindig ott tartok, hogy aki több évet dolgozott, több járadékot fizetett be, annak több nyugdíj jár. Esetleg ha van állami kitüntetése, akkor azért is.
És nem állítottam semmi olyasmit, hogy igazságos-e, vagy nem, hogy mennyiből lehet megélni, mennyiből nem, mert nem is ez volt az alaptéma.
bundi
@papa.49: gondolom személyiségi jogokba ütközik a közlése úgyhogy nem...de a fejesek kb 850 000 + fölött vannak nettó...
magyarnarancs.hu/belpol/ez-fix-87856
"Egy törvényhozási malőr miatt jelenleg tizenkét volt közjogi méltóság részesül "elnöki nyugdíjban", függetlenül attól, hogy 300 vagy 3000 napot töltött egykor a hivatalában. Mindez összesen évi 180 millió forintjába kerül az adófizetőknek.

A volt köztársasági elnökök életük végéig a hivatalban lévő köztársasági elnök illetményével azonos összegű juttatásra jogosultak. "
valamint...
"Az Országgyűléstől, a Miniszterelnökségtől, az Alkotmánybíróságtól és az Országos Bírósági Hivataltól kikért adatok szerint a jelenleg "elnöki nyugdíjban" részesülő tizenkét volt közjogi méltóság e címen átlagosan havonta bruttó kb. 1250 000 forint juttatásban részesül, ami kb. 820 000 forint nettónak felel meg (mivel az öregségi nyugdíjak személyes adatnak minősülnek, a személyre lebontott, pontos adatokat nem kaphattuk meg)."
de scmitt pali bácsi kapja még a nemzet sportolójaként a bruttó 500 000-at
na meg ep képviselői nyugdíját...
"Az EP-képviselők 63 évesen nyugdíjba mehetnek, de ha nem húzzák ki addig Brüsszelben, akkor is kapnak majd a képviselőként eltöltött évek után nyugdíjat. Az EP "
www.origo.hu/itthon/20140523-az-ep-kepviselok-fizetese-juttatasai.html
és a nob tól is kap még nyugdíjat...
ja meg állami rezsicsökkentést azaz támogatást...mert ugye rászorult...
"Hosszas lamentálás után Schmitt Pál végül mégsem az állammal béreltetett lakást. Információink szerint ugyanakkor az Országgyűlés Hivatala beszáll a rezsibe, de hogy mennyivel, azt egyelőre nem tudtuk meg."
ez schmitt pali bácsi de lehet van nála is élelmesebb...
samuel
@tivoli: Ön akkor olyan tájékozatlan,hogy nem is minősítem.A járulékot a bruttó bérből vonják ugyan ügy mint a személyi jövedelem adót, az első ORBÁN királyság idején a személyi jövedelem adó felső %-a 42 % majd 40% volt a jelenlegi ADÓ-JÁRULÉK összege együttesen 34,5 %, az első Orbán királyság idején fizetett személyi adóm átlagban 35 % volt + járulék. Valószínű elhiszi nekem ,hogy nem én kértem a ,hogy annyi jövedelem adót fizessek és annyi nyugdíj járulékot amit az akkor kormányon lévő BARMOK meghatároztak.
A nyugdíjat a befizetett ADÓ-JÁRULÉK arányában kellene fizetni értelmesen meghatározott valorizációs szorzók és degressziós táblázatok alkalmazásával.
Sajnos a netről is levették a régen megállapított átlag öregségi nyugdíjakat mert,ha azt nem veszik le az bizonyíték lenne a mindenkori kormányon lévő BARMOK hülyeségére.
samuel
@bundi: Változatlanul állítom ,hogy a nyugdíjakat kivétel nélkül mindenki a befizetett ADÓ-JÁRULÉK arányában kapja mindenki a ledolgozott évek figyelembe vételével.
Azzal is egyetértek ha a NEMZETSZÍNÉSZEI.. OLIMPIKONOK... FŐMÉLTÓSÁGOK egyéb nem nyugdíj kasszából kapjál RÁSZORULTSÁGI alapon a JUTALOMOKNAK vagy SZOCIÁLIS SEGÉLYNEK kapjon pluszt.
Kabaré a is ,hogy SMIDT miatt törvényt módosítottak mert nem volt megfelelő szolgálati ideje a korábbi törvény szerint a kiemelt juttatásra.
m.macskosz
@samuel: ma, 11:42 ...és ez a horribilis összeg 2008.január elseje óta nem emelkedett!
Ebben tehát ludas az összes kormány!
m.macskosz
@wagabund: :D Nos, ha tényleg megdolgoztál érte, egészségedre!
Engem kissé zavar, hogy az ilyen zsigamarcelleknek, zomborgáboroknak,
deutschtamásoknak komoly nyugdíj járulékot tudnak majd be a hatóságok,
holott ki is pengeti ki a sok millás jövedelmüket??!!
m.macskosz
@samuel: Látszik, hogy érted a rendszert, én nem. Én csak annyit értek, hogy inkorrekt a magyar nyugdíj intézménye. Emberileg meg kimondottan undorítónak tartom, hogy valaki vért izzadva lenyom 40-45 évet, szarért, húgyért, és a tizedét kapja azénak, aki életében azt sem tudta, mi a munka.
m.macskosz
@tivoli: Igen, tisztességes dolog, hogy valakitől sok járulékot vonnak le, mert magas a jövedelme, tehát magasan kvalifikált, hasznos tagja a társadalomnak, hasznot hoz az országnak, stb. ...igen, teljesen korrekt, hogy neki legyen magas nyugdíja!
De! Ajánlom figyelmedbe a ma, 18:36-os hsz.-omat.
Dr. Felipe
Azt mondta valamelyik fideSS pribék hogy aki sokat dolgozott az sok nyugdíjat is kapjon.

Na én nem egy olyan embert ismerek akik keményen dolgoztak egész életükben és csupán 70-80 ezer a nyugdíjuk. Akkor hogy is van ez?

Gondolom a 47 ezres zsiga marcell is sokat "dolgozik" és sok nyugdíjat fog kapni.
m.macskosz
@Horizont: Az én nyugdíjam már 60.115 forint, igaz, hogy ezért "csak" 38 év és 150 nap körüli időt dolgoztam le. És ezer oka volt, hogy így alakult, de egy olyan oka sem volt, hogy munkakerülő lettem volna. Bizony, a rendszerváltás utáni összes nyüves kormány bűnös abban, hogy egyesek vigéckedhetnek, mások viszont éheznek.
m.macskosz
@Dr. Felipe: Orbán Viktor is mondta egyszer, hogy aki tízszer annyit dolgozik, az kapjon tízszer annyi jövedelmet is. Azóta is töröm a fejem,
*vajon ki tud napi nyolcvan órát dolgozni?
*mit rinyál lázárjános, hogy sok a melója?
m.macskosz
@Horizont: Nézd, én nem akarom sajnáltatni magam, mert tudom, hogy nálam sokkal szerencsétlenebb sorsú emberek is vannak. Ráadásul fizikailag is képes vagyok rá, hogy mellette dolgozzam, no meg munkahelyem is van, tehát akár szerencsésnek is mondhatom magam. Akkor lesz gáz, ha már nem tudok dolgozni. Azt viszont remélem, hogy családon belül megoldjuk!
DE! MI VAN AZOKKAL, AKIK NEM ILYEN SZERENCSÉSEK, MINT ÉN?
Akik tényleg segélyre szorulnak, mert még a gyerekeik is nincstelenek?
tivoli
@samuel: ma, 18:16
Önnek igaza van, de egy szóval nem állítottam, hogy tájékozott vagyok.
m.macskosz
Nem tudom, ki lehet az, aki ma a legmagasabb nyugdíjjal rendelkezik,
eddig a néhai dr.bárándy György tartotta a rekordot.
m.macskosz
@nyanya001: Ez a kretén nem lehet a nyugdíj rekorder, de az biztos, hogy a jövedelme elképesztően sok, bármennyi is. Nagy kár, hogy nem lehet száműzni, --teljes vagyonelkobzás mellett-- az utódaihoz AMERIKÁBA!
Úgy értem az USA-ba. Jobbat mondok: Mexikóba vagy Kolumbiába
Linna
Ha már a nyugdíjak felső határát eltörölték, akkor legalább bizonyos szint felett ne emelkedjen százalékosan a pénzük. Azért egymillióból, de akár 800 ezerből is szépen meg lehet élni!!!
De itt szerintem megint előre gondolkodnak, mert ha ők nyugdíjba mennek, akkor képzeljük el, hogy a mostani fizetésük alapján mennyi pénzük lesz még a jövőben is!
Még csak akkor hogy fogják összeszedni a pénzt a nyugdíjasokra?! Majd az óvodások is dolgozni fognak?
Linna
@Horizont: Bizony! Nyugdíjasok, menjünk szavazni a magunk érdekében!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.