Ebben az országban tényleg mindenki megbolondult. Az Orbán-kormány nagyon szeret kérkedni a rezsiharc eredményeivel: nem csupán a sárga csekkek mellékletében találkozhatunk azzal, hogy kormányunk mennyi pénzt takarított meg nekünk, a társasházakban a közüzemi díjak csökkenését 2014 óta ki is kell függeszteni, különben a közös képviselők fogyasztóvédelmi bírságot kapnak.

A kormány persze még ezt is kevésnek találja, hiszen mi van, ha valaki netán letépi a rezsihíreket, és így nem mindenki értesülhet a nagy takarékosságról? Kitalálták tehát, hogy a közös képviselő vagy az intézőbizottság – többletdíjazás felszámítása nélkül – a rezsicsökkentések végrehajtásához kapcsolódóan minden hónap 15. napjáig, legalább 45 nap időtartamra függessze ki írásban, figyelemfelkeltő és a fogyasztók által jól látható módon elhelyezett hirdetmény útján a produktumot.

Na de hogyan?

A 444 szerint egy Szentkirályi utcai társasházban őrt állítottak a papírok mellé: a közös képviselő itt a faliújsággal közvetlenül szemben lakó nyugdíjas férfit bízta meg azzal, hogy figyelje a tájékoztatókat. "Jó szórakozás ez nekem, a feleségem már sajnos meghalt, az unokáim meg egyre ritkábban jönnek. Nyaralni se igen járok, általában itthon vagyok. Úgy óránként kijövök ide a konyhába, aztán kinézek az ablakon, hogy megvan-e még ez a rezsipapír. Eddig még mindig megvolt, de ha nem lenne meg, akkor jönnék gyorsan, aztán raknék ki újat. Hagytak itt nekem 30 darabot minden oldalból.”

A másik megoldás a vitrin. Rezsivitrin. Breuer András cége 114 társasház, 5000 lakás közös képviseletét látja el. Minden házban üveges, zárható szekrényt vásároltak. Ebbe kerülnek bele a rezsiharc eredményei. És ugyan azt nem számolhatja fel a háznak, hogy kifüggeszti az értesítőt, de a szekrények több mint 5 milliós költségét már nem tudja állni a cég, azt a tulajdonosokra terhelik. A vitrinek darabonként közel 45 000 forintba kerültek – írja a 444. 

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hetöndöe
Elmeháborodott idióták vezetik ezt az országot.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
világlátó
Állítólag a hazai ételféleségekbe, fogkrémekbe, kozmetikumokba olyan kémiai anyag is kerül, amitől a mi népünk bambán vigyorogva konstatálja a napi eseményeket, még vigyorog is hozzá, hosszasan éljenezve pártunk és kormányunk intézkedéseit.
Persze ez egy marhaság. De akkor mitől ilyen lojális, elégedett és hosszasan a fidesz jövőjébe révedt a mi népünk? Felfoghatatlan. Bizonyára már több kutató biológus és más tudós foglalkozik ezzel a megmagyarázhatatlan toleranciával, amit derék népünk produkál kormánya és mögöttes pártjai iránt.
Azt hiszem mégis kell valami kézzel fogható magyarázata ennek. Talán a fluór a fogpasztában??
Linna
@Anna Mária: Őszintén szólva sokszor mi magunk sem hisszük, hogy mik történnek itt. Már egy-két ember felvetette, hogy egyáltalán nincs-e valami agybetegsége főemberünknek, főleg, hogy néhányuk tudomása szerint külföldre jár orvoshoz. Ezt én nem tudom. Én csak azt tudom, hogy olyan eszement dolgok történnek, hogy nem tudjuk, sírjunk-e vagy nevessünk. Hát zokogva röhögünk!!
Egyébként régen olvastam egy tanulmányt, hogy az ilyen "elszállt" vezetőknek mind volt valami "bajuk", az amerikaiaktól elkezdve Hitleren át Sztálinig, és még lehetne sorolni.
A külföldiek pedig csak higgyék el a hallottakat, szerintem éppen elég Merkell asszony arckifejezését megnézni, amikor ez a tökkelütött Orbán ismételten kifejtette neki az "illiberizációs" eszméit.
Ha itt olvasod a vicces kommenteket, azok sajnos nagyon is igazak, és a bőgök-röhögök kategóriába tartoznak. Lehet, hogy a külföldiek nem nagyon értik a "pesti viccet", de azért szerintem átmegy nekik valamennyire, csak nem merik hinni ezt a sok baromságot.
Anyám mindig nagyon diplomatikus (mérleg a drágám, idős, már sok mindent megélt), és régen még szimpatizált is Orbánnal, de most már azt mondja, hogy sok minden még a régi komcsi rendszerben sem volt, amit most megengednek maguknak. (Ja, Kádár végül is egy viszonylag puritán ember volt.)
Szóval ezt próbáld meg elmagyarázni nekik. Üdv!
világlátó
A faliújságról jut eszembe egy eset, közel 50 évvel ezelőttről. Egy méltató cikket kellett írnom tanári utasításra egy vezető tanár kitüntetését méltatva. Napokig törtem a fejem, mit és hogyan írjak. Megírtam. A korabeli hazai díjazási szokásokról, arról hogy a Kossuth díjat nem március 15.-én adták át, hanem április 4.-én, hogy mit nyilatkoztak a korabeli hazai celebek a kitüntetéseikről.Gratuláltam minden kitüntetettnek, bízva abban hogy még jobb munkával igazolják vissza kitüntetésüket. A cikk a faliújságon nem érte meg a másnapot. Remélhetjük csak, hogy a manapság írt hasonló méltatások is így járnak. A vitrinek is, a tiltott szavak is eltűnnek, ahogy azok is, akik az ilyen ostobaságokat kikövetelik beosztottjaiktól. A beosztottak, ha ők dobtak rá még egy lapáttal, hogy szatírává alakulhatott az ostoba igény, kapnak egy piros pontot.
almosd
Már csak a dicső és szégyen tábla fog hiányozni a falról, amire a lakók arcképe lesz ragasztva mellé meg a megtakarított rezsi csökkent összeget , a legjobban teljesítő kap egy gumicsontot OV-tól hogy legyen min rágodni .
Clavigo
Vazzze,,ha az Orbán-konda elmeroggyant baromságait lehetne exportálni...
papa.49
@Clavigo: Arra nem találsz vevőt a világ értelmesebb felén, hiszen azért is van része a hazugovicsnak a világ minden részén az elutasításban, kivéve a diktatórikus államokat...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.