A friss adatok alapján az elmúlt két évben soha nem volt még ekkora a szakadék a legnagyobb és a legkisebb nettó átlagbért regisztráló megyék között – írja az Mfor.hu.

A lap összesítése szerint 2014-ben a legmagasabb átlagos nettó bér a fővároshoz kötődött, 200 062 forint volt, míg a legkevesebbet a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyeiek vihettek haza, 109 984 forintot. Ez azt is jelenti egyben, hogy legtöbbet kereső fővárosiak átlagban 82 százalékkal több pénzből gazdálkodhatnak havi szinten, mint az ország keleti csücskében élők.

A statisztikát ebben az esetben lefelé húzza a közmunka is, ami Szabolcsban elég nagy méreteket ölt.

Negyedévről negyedévre Vas az egyik olyan megye, ahol a legjobban nőnek a nettó bérek, Nógrád pedig rendre a rangsor végén található a növekedést tekintve. 2013 eleje óta míg Vas megyében átlagosan 5,7 százalékos volt a negyedéves bérnövekedés, addig Nógrádra mindössze 1,3 százalékos plusz jutott – olvasható a cikkben.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyarbakancs
A bér szakadék mindig minden időben meg volt.
Ezért mentek annak idején a fővárosba dolgozni ,Szabolcsból,Nógrádból,Hevesből.
tivoli
Nem biztos, hogy reális az összehasonlítás. Ahol magasabbak a bérek, ott magasabb a megélhetési költség is.
mecseki111
BARANYA megye--Páva ---az utolsók között van--ami nemcsak a pécsiek szégyene--régebben az egyik legszebb,virágzó város volt.
tivoli
@Gemüs52: ma, 14:42
Akár.. Nem véletlen az, hogy ha el is mennénk az ország egy "gazdagabb" felébe dolgozni, nemigen tudnánk támogatni az otthon maradottakat.
vadsanca
@tivoli: A helyedben ezen elgondolkodnék! Pl. Pest midig olcsóbb volt a vidéki városokhoz képest. Persze az ingatlanok kivételével. A közüzemi díjakban is észrevehető a kedvezőbb ár. Ez még a szociban is így volt. Sőt ha Pesten laknék, még autóm se lenne. A tömegközlekedés szerintem elég jól meg van oldva. Lassan már minden sarkon megáll valami. Tehát egy havi bérlet még mindig olcsóbb mint egy tank üzemanyag.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.