A szerdai demonstráció a Szabadság hídon már véget ért, ismét zavartalan a közlekedés – közölte a rendőrség szerdán honlapján. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleményében felidézte: délután 4 órakor 11 személygépkocsi megállt a Szabadság hídon és lezárta az útpálya egy részét. A helyszínen a BRFK és a Készenléti Rendőrség munkatársai segítették a forgalmat.

Tüntetők foglalták el a Szabadság hidat

A rendőrök felszólították a 11 gépjármű vezetőjét, hogy hagyják el a hidat. Velük szemben szabálysértési eljárást indít a BRFK – írta a rendőrség.

Múlt szerda este a Lánchidat torlaszolták el több autóval demonstrálók. Büki Zoltán, a Demokratikus Magyarországért Civil Társaság vezetője a helyszínen azt mondta: be nem jelentett demonstrációjukkal "az alkotmányos rend visszaállításáért" és az Alkotmánybíróság függetlenségéért tüntetnek. Azt akarják elérni, hogy hívják vissza a testületből a "pártkatonákat", ennek érdekében a következő hónapokban "még rengeteg ilyen" tüntetést fognak szervezni – mondta.

Másnap Kocsis Máté, a Fővárosi Önkormányzat önkormányzati és rendészeti tanácsnoka közleményben tudatta, hogy a főváros a Lánchídon tartott szerda esti, be nem jelentett demonstráció miatt feljelentést tesz.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m.macskosz
@volvós: Tudod, ha felfogják az emberek, hogy ez a rendszer kritikája, és eljut azokhoz is, akik csak a közmédiában látható/hallható, akkor megérte. Nem az volt a lényeg, hogy egy vagy tizenegy vagy ezeregyszáztizenegy autóval bénították meg a híd forgalmát, mindegy.
A rendőrség által elterelt autók rendesen megterhelték a rakpartok és egyéb menekülő útvonalak forgalmát.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
volvós
Volt értelme ??? 11 autó szerintem kevés !
wagabund
megéheznek, az asszony telefonál, hogy egyest hozott a gyerek, nincs otthon kenyér, gyere haza vacsorázni, már megint hol a francba kujtorogsz, kellene a kocsi, mert anyám vár...stb...stb...
-gyerekek! én léptem!...
m.macskosz
@volvós: Tudod, ha felfogják az emberek, hogy ez a rendszer kritikája, és eljut azokhoz is, akik csak a közmédiában látható/hallható, akkor megérte. Nem az volt a lényeg, hogy egy vagy tizenegy vagy ezeregyszáztizenegy autóval bénították meg a híd forgalmát, mindegy.
A rendőrség által elterelt autók rendesen megterhelték a rakpartok és egyéb menekülő útvonalak forgalmát.
izo
@m.macskosz: Én vidékiként azt kívánom a libsi pestieknek, hogy mindennap minden hidat zárjanak.Csak azért, hogy érezzék a libi törődést!
volvós
@m.macskosz: 18:32

Én akkor is jobban hiszek az egykori " taxisblokádban " . Az átütö erejü volt,
és el is érték a céljaikat...Tudom, egységben az erö !!! Elméletileg 1 autó is
tud káoszt csinálni, ha a villamossinen ácsorog ugy tüntetésileg ! Polgári
engedetlenség címén !!
Mariner1
@izo: Nemá! pesti vagyik és jobbikos. A libbantakra magasról...
Mariner1
@volvós: Annak az egy autósnak meg öt percen belül leszednék a fejét. Felháborodás címén.
izo
@Horizont: Azt a blokádot az SZDSZ szervezte...hol van már?
kikelet
@volvós: Persze,hogy kevés.Az országos nagy autós-sztrájk nem jött össze,akkor a szervezőt hibáztatták.Állítólag olyan nagyon menni akartak sokan.Most itt volt a lehetőség,és senki nem állt be a sorba sokadiknak.Akár a taxisok is.11 autót könnyű felírni,feljelenteni a rendőrnek,de a sokkal nem bírt volna.
gödörben
Minden megmozdulás csak az összefogással ér el eredményt. Addig nem sok haszna van. Egyáltalán nem értem, hogy mi az akadálya az összefogásnak. Nem létezik, hogy valaki nem tudja összefogni a kisebb csoportokat. Ezek vezetői mikor látják már meg, hogy csak az összefogás a lehetőség a többi csak hőzőngés értelmetlenül. A retorziók pedig gyengítik a tenni akaró emberek számát.
ferii
Az anyátokat büntessétek, ingyenélők!
Juszuf
@m.macskosz: Akkor azoknak miért nem volt joga, akik a választások után a szavazatok újraszámolását kérték. Egyáltalán minek megtartani 90 napig mikor egyszer sem számolják újra a "kék cédulákat".
m.macskosz
@izo: tegnap, 20:18
Tőlem lezárhatják, engem nem rendített meg sem a taxis blokád, sem a BKV sztrájk.
Azért érdekes lenne megtudni, vajon mely párt szimpatizánsai szívnának, gyanítom,
a luxus kategóriájú autók tulajdonosai nem a baloldaliak közül kerülnek ki.
Most úgy hirtelen az jutott eszembe, hogy Bajnainak egy Skodáját lopták el, Orbán meg páncélozott Mercivel szokott meglépni a fidesz nagygyűlésről...
karma1
@m.macskosz: Hagyd a fenebe, tudod, idejon hulyesegeket frocsogni, oszt azt hiszi, hogy o az esz,... nem kell belemenni a baromsagaiba, ennek aztan magyarazhatsz, azt se tudna megmondani, ha hirtelen rakerdeznenek, hogy hanyadika van?...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.