Az MSZP kikéri Tarsoly Csabának, a Quaestor elnök-vezérigazgatójának Orbán Viktor kormányfőnek küldött levelét, illetve a február 25-ei kormányülés szó szerinti jegyzőkönyvét és hangfelvételét. Ezt Lukács Zoltán, az ellenzéki párt alelnöke mondta pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.

A politikus szerint ez a levél választ adhat arra, hogy történt-e bűncselekmény, bizonyíthatja a bennfentes információval való visszaélést. Lukács Zoltán azt mondta, gyanújuk szerint megtörtént ez a bűncselekmény, de a bizonyítékok begyűjtése a hatóságok dolga. Várják, hogy mikor tartanak a Miniszterelnökségen, illetve a Külgazdasági és Külügyminisztériumban (KKM) házkutatás, hogy a levelet lefoglalják – fűzte hozzá.

A szocialista frakcióvezető-helyettes azt is firtatta, hogy ha a február 25-ei kormányülésen döntés született az állami pénzek kivételéről a brókercégektől, miért tartott a KKM-nek ezt a döntést majdnem két héttel később, március 9-én végrehajtani. Miért csak a múlt héten kaptak a körlevelet a költségvetési szervek arról, hogy szüntessék meg ezeket a befektetéseiket? – kérdezte.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

adrenalink
Az már rég titkosítva van Orbán élete végéig...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.