Törvényt módosított kedden a parlament, hogy a brókerbotrányban érintett vállalatok cégcsoportjai, valamint mások mellett vezetői, felügyelőbizottsági tagjai és egyes könyvvizsgálói vagyonukkal is felelősséget vállaljanak az okozott károkért.

A kormánypártok múlt héten benyújtott, a vagyonok zárolására vonatkozó javaslatát – amelynek előterjesztői között volt a két frakcióvezető, a fideszes Rogán Antal és a KDNP-s Harrach Péter – a mihamarabbi elfogadásért házszabálytól eltéréssel tárgyalta a Ház. A keddi szavazáson 157 képviselő támogatta, 12 ellenezte a büntetőeljárási, valamint a bírósági végrehajtási törvény módosítását.

Az előterjesztők indoklásukban hangsúlyozták: a zárolt vagyont a brókerbotrányok áldozatainak kártérítésére kell fordítani.

A vagyonzárolás szempontjából azok a tranzakciók is vizsgálhatók, amelyek a büntetőeljárást megelőző egy évben történtek.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Bercifiu
A javaslat jó, csak az a baj, hogy már elkéstek.
dr. prédikátor
És a fütyi-sz csürhe tagok kimaradtak???Viktor szopkin, Kuszaszem, zselés, lézerannyitisér jankó, a keresztényszájú harach,köteles lancelot,meg a többiek!!!A csuti mészáros, a saját lábukon álló tiborc familia és a sok nyalakodó fütyi-sz stróman!!! Ezek miért maradtak ki???!!!
nena
@Bercifiu: " A vagyonzárolás szempontjából azok a tranzakciók is vizsgálhatók, amelyek a büntetőeljárást megelőző egy évben történtek. "
Nem mintha ez sokat jelentene, de hátha.
wagabund
hiába zárolják a vagyonokat, azzal csak a szarnak adnak egy pofont...az nem kifizethető kézpénz, hanem valamilyen tárgy..

úgyhogy ezt is beszopatták...
vonotok
A törvény elfogadása után Rogán Tóni a sajtótájékoztatóján kéjelegve olvasta fel azt a 12 ellenzéki képveselói névsort akik a törvény ellen szavaztak. Én meg azt hittem az ÚJ kormány névsorát halom. pedig ebből a névsorból igen tevékeny kormányt lehetne kialakítani.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.