Szabó Tímea, a PM országgyűlési képviselője szerint egy, a párthoz eljuttatott levél bizonyítja, hogy ha az MNB ellenőrizte volna a PSZÁF által a Quaestor számára előírt intézkedések teljesülését, már másfél éve fény derülhetett volna a csalásokra. A PSZÁF 2013. augusztus 29-én kelt levelében az áll, a Quaestornál lefolytatott vizsgálat után a szervezet egy sor olyan intézkedést írt elő, amelyet a felügyeletnek ellenőriznie és érvényesítenie kellett volna.

December 2-ára előírtak egy rendkívüli adatszolgáltatást is a megtett intézkedésekről, ám addigra a PSZÁF-ot beolvasztották az MNB-be. Egyelőre nem tudni, hogy a Matolcsy György által akkor felállított MNB-s felügyelet mennyire vette figyelembe a korábbi PSZÁF-os vizsgálatok eredményét – írja a párt közleménye. Az azonban bizonyos, hogy néhány hónapja az MNB engedélyt adott a Quaestor Hrurirának újabb 70 milliárd forint értékű, fedezet nélküli kötvénykibocsátásra anélkül, hogy figyelembe vette volna a brókercégénél található hiányosságokat.

A PM szerint az MNB illetékeseinek a súlyos mulasztás miatt azonnal távozniuk kell posztjukról. Mivel a párt úgy gondolja, az MNB felelőssége egyértelműen megállapítható, a PM törvényjavaslatot nyújt be arról, hogy kártalanítás az MNB nyereségének terhére történjen.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Nosza, akkor fesorolnám, hogy kiknek jutott a lócici:

- Orbánc, aki még mindig nem hazudott !
- Eltolcsy, aki ferdén látta a Kvesztort !
- Genyó-Szesz nyalogány, aki magyarázza a magyarázhatatlant !
- és a "nép, az isztenadta nép !"
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Toby
Nosza, akkor fesorolnám, hogy kiknek jutott a lócici:

- Orbánc, aki még mindig nem hazudott !
- Eltolcsy, aki ferdén látta a Kvesztort !
- Genyó-Szesz nyalogány, aki magyarázza a magyarázhatatlant !
- és a "nép, az isztenadta nép !"
bundi
ja meg tavaly is kb 70 milliárdot adott ki meg tavaly előtt is kb 50-et...és az mnb meg a pszáf csak nézte nézte nagy boci szemekkel...
Mobil123
70 milliárd fedezet nélküli kötvénykibocsájtást engedélyezett az MNB??? Hát akkor takarodjatok bús picsába mind!!! És még ti ugattok az elmúltra hogy loptak , csaltak??? Hát ti vagyok a róblók rablói, a csalók csaló, a genyládák genyládái!!!
papa.49
@coni: A ,,haveroknál,, nem lehet kiszúrni a hibát, simogatni kell a papírt míg a hiba eltűnik, oszt. jónapot!!!
Desischado
Arra volt gondjuk ezeknek a rablóknak, hogy eltüntessék a nyomokat és a bizonyítékokat! ez is Abszurdisztán! Mert egy normális országban ezek már a lámpavason himbálóznának!
Vizual
Állítólag másfél éve tudott a bajról az MNB.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.