Az Igazságügyi Minisztérium által indítványozott törvénymódosító javaslat szerint ezentúl az orvosok elfogadhatnák a hálapénzt, ha ezt a kezelés után teszik. A hírre korábban a Magyar Rezidensszövetség úgy reagált, ez konzerválná a "szoftkorrupciós" rendszert. Most a Magyar Orvosi Kamara elnöksége is jelezte: elfogadhatatlan az ötlet.

Közleményükben többek közt arról írtak, a törvénymódosítás évtizedeken át bevett gyakorlatot szentesítene:

A Magyar Orvosi Kamara ismételten és határozottan leszögezi, hogy a hálapénz intézménye orvost és beteget egyaránt megalázó helyzetet teremt, aláássa az eredményes gyógyításhoz nélkülözhetetlen bizalmat, kifejezetten növeli az orvosok kivándorlási szándékát, ezért mielőbbi teljes megszüntetése elemi közérdek.

A hozzá vezető út pedig nem lehet más, mint a jelentős béremelés, a gyógyítók számára tisztes megélhetést biztosító, értékálló jövedelem törvényi garanciája.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
andrashu49
Szerintem nincs alternatíva, a tisztelt politukusoknak észre kellene venni, hogy fontossági sorrendben az egészségügy viszi a pálmát, minden csak ez után, ameddig ezt nem teszik rendbe addig nem lesz igazi társadalmi béke, nem lesz kiemelkedő növekedés, ezt be kellene már végre látni. Az elmúlt 25 év legnagyobb politikai bűne, hogy az egészségügyet nem tették rendbe. Azt hiszem nem kell magyarázni, hogy mi minden törpül el (legyen az biztonság, oktatás, és sorolhatnánk, pedig azok is nagyon, nagyon fontosak) ha mondjuk a gyerekünk vagy az édesanyánk kerül kórházba...
kkalman
Ezeknél már megint nincsenek otthon. Kijelentették, harcolnak a hálapénz ellen, majd engedélyeznék a kezelés után. Ha a stadionépítés helyett az eü-t tették volna rendbe, most nem lenne orvos és ápoló hiány.
coni
Az érintetteknek semmi köze hozzá. Itt 2/3-os unortodox illiberalizmus van. Majd utólag mindenki kap konzultációs levelet 1 Milliárdért.
Dr plágium
"A hozzá vezető út pedig nem lehet más, mint a jelentős béremelés, a gyógyítók számára tisztes megélhetést biztosító, értékálló jövedelem törvényi garanciája."
Ebben tökéletesen igazuk van.
Észbe kaphatna a kormány, hogy nem a politikusok fizetését kell emelni (így is túl vannak fizetve), hanem azokét akik naponta emberéleteket mentenek, gyógyítanak...Mi lesz az országban ha nem lesz orvos, ápoló? Persze egyszerűnek látszik a dolog, majd főiskolát végeztetnek a vajákos asszonyokkal...
Tartok tőle, ez megint úgy fog elsülni mint a mentősöknél, csökkenni fog a fizetésük.
colibri
Minden intézkedésük, bármihez nyúlnak sikertelen, de inkább úgy mondanám, hogy car, nem is értem, honnan van még mindig! ekkora támogatottságuk!
Vasárnap a tapolcai körzet újabb kritikát szórhat a drágalátos fidesz-kormányra!
sentinel216
A korrupciós bűnöző kormány szeretné lerántani a maga szintjére az orvostársadalmat. Ha elfogadják a "hálapénz törvényt", cinkosaivá válnak a maffia kormánynak. Ezzel kiiktatná a köpcös vezér a követelések sokaságát, ami az egészségügy helyzetére tekintettel jogosan felmerülnek.
coni
Annak lenne értelme hogy a politikusok minimál béren legyenek és ha jól dolgoznak év végén kaphatnak borravalót/hálapénzt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.