A kormány a 2020-ig terjedő időszakban 15 milliárd forintot fordít egészségügyi prevencióra az ezzel kapcsolatos operatív program keretében, mondta Zombor Gábor. Az a cél, hogy a kormányzati támogatással induló prevenciós programok eredményeképpen tíz százalékkal kevesebb ember haljon meg népbetegségekben – hangsúlyozta az államtitkár, aki a Magyar Artériás Stiffness Társaság X. kecskeméti kongresszusán vett részt. Az operatív program elindulása után 2015-ben a felhasználható összeg 4,6 milliárd forint – fűzte hozzá Zombor Gábor.

Forrás: egeszsegugy.info
Feltöltő: egeszsegugy
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Feraj49
Én személy szerint jobban örülnék,ha az elmaradó és halogató műtéteket végeznék el. Pl. szürke hályog műtét re 1,5 év a "várakozási idő",térd,csípő protézisre stb.Esetleg a kórházaknak saját takarító személyzete lenne,nem emelkedne a kórházi fertőzések száma.
Melyik prevenciót támogatják ? Arra ,hogy drogosoknak vesznek új injekciós tűket ? Érdekes a fogpótlásokat csak magánúton lehet csináltatni.Nézzük meg Mo.-on minden 3.ember foghiányos,ami az emésztési problémákat generál,mert nincs megrágva az étel. .Majd az tovább "gyűrűzik " és más betegségek alakulnak ki általa.Na nem írom tovább.
1magyar
@Feraj49: Ilyesféle prevenció eszébe sem jut a dr. úrnak.
Anna Mária
Ön csak azon aggodalmaskodom, hogy vajon eldöntötték-e már, a haverok közül kik osztoznak az idén elkölthető 4,6 milliárdon.
Anna Mária
@Feraj49: A drogosok tűjét meg kell védelem: nagyon olcsón többféle, csak baromi drágán kezelhető betegséget lehet megelőzni a tűcserével. Egyáltalán nem mindegy, mennyien mászkálnak közöttünk mondjuk hepatitisszel.
zöldszem
Jó tanácsok Magyarországon, ha beteg:

Gazdagoknak: Forduljon magánorvosához, gyógyszerészéhez!

Szegényeknek: Forduljon föl!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.