Az állami földvagyonról szóló törvény hétfőn elgáncsolt módosítástervezete a nemzeti parkok 600 ezer hektáros területéből összesen mintegy 450 ezer hektár fölbérleti jogának kijelölését bízta volna a Nemzeti Földalapkezelő Szervezetre. Raskó György agrárközgazdász szerint ekkora területre több tízmilliárd forintos területalapú, illetve állatok után igényelhető támogatás juthat évente. A földalapú támogatás 69 ezer forint hektáronként, ehhez jöhet még – szintén hektáronként például egy húsmarhával számolva – mintegy 80 ezer forint állat után igényelhető támogatás. Mivel a nemzeti parkok természetvédelmi területein nem lehet műtrágyázni, a hektáronkénti ráfordítás igen alacsony – mondta Raskó György az Origónak, megjegyezve, hogy hektáronként évente akár 100 ezer forint tiszta haszonnal is számolhatnak a szerencsés nyertesek.

Forrás: Origo
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Ott, ahol igen kevés a ráfordítás,tulajdonképpen csak erős
állami felügyelet kellene a nemzeti parkoknál, azt magánosítanák
csupán azért, hogy a haveri köröket pénzhez juttassák !
A a legkevésbé sem érdekli őket, hogy ezzel megint ellehetetlenítik az állattartókat !
Minden aljasságra képesek, hogy a haveri köröket helyzetbe hozzák ! És ehhez kérik
az ellenzék asszisztálását !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kakaósbögre
na,most válik el az ocsú a búzától.meglátjuk kit vagy kiket vettek meg.
nyanya001
Vajon az ominózus legjobban menő 12 állami gazdaság
2001 óta kit gazdagít ?
Orbán már akkor megkezdte a földmaffia létrehozását,
csak éppen az akkori földbérlők nem láttak be Orbán sunyi kártyái közé, akik azóta nem földbérlők !
coni
Most derül ki mi lett volna ha az emberek nem adnak 2/3-ot nekik. Sokkal kisebb lenne a pusztítás. De lehet, hogy egyes ellenzéki képviselők besegítenek "távolmaradásukkal".
Mindhárom ellenzéki pártból volt már rá példa és sajnos még lesz is.
Bercifiu
@nyanya001: Biztosak a 18 - as buktában, igy mindent a Fityesznek, nem baj ha nincs állat, elég a legelő, majd a sok Fityi barom legel rajta.
Január
Soha nem lesz már vége ennek a hányingerkeltő osztogatásnak/fosztogatásnak?
Ezért lett volna jó a továbbiakban is a 2/3-os parlamenti többség. Sajnos az emberek megvehetők és majd az ellenzék besegít. Tisztelet a kivételnek. Ahelyett, hogy végre a nép felemelkedésén is fáradoznának a regnálók. Igaz ezt nem lehet észrevenni az A6-osokból, ezért ideírom.
Meddig kell még szembesülnünk azzal, ha csak bevásárolni megyünk egyesek a gyereket előretolva kéregetnek, illetve küldik a gyerekeket kéregetni. Ilyen a szocializmusban legfeljebb 1962 körül volt utoljára. Jól haladunk a kapitalizmus építésével... - nem erre vágytunk 1989-ben.
kukac50
Az államnak is legyen kötelező az állatok tartása legeltetése ami hektáronként hozhat 100 ezer forintot de az állatokat 365 napon át kell gondozni az meg elviszi a hasznot.
Úgy járnánk a föld mutyival is mint a bankok államosításával,ellopnának mindent.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.