Felmondott a Péterfy Sándor utcai kórházban az a nővér, aki néhány hete a Házon kívülben beszélt a ki nem fizetett túlóráikról és a túlterheltségükről – számolt be az RTL Klub híradója.

Egy figyelemfelhívó akciót indított: fekete ruhában akart szombaton tiltakozni az egészségügyben dolgozók helyzete ellen, de nem engedték neki. Ezért adta be a felmondását. Most munkát keres.

86 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Percek alatt fog találni olyan munkahelyet a szakképzett ápolónö,
akik azonnal felveszik egy ilyen helyre...Vagy megy Bécsbe, Berlinbe ,
vagy Londonba...5x annyi bérért ! Köszönjük g...i fidesz !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csabero66
Nincs erőnk, bátorságunk kiállni valakiért. Én szintén kiléptem volna ha kolléganőm lett volna és a munkatársaim nem támogattak volna. Gondoskodjon egyel több pótlásról a vezetőség. Van miből?! No ez az!
Szidjuk a kormányt a rendszert a főnökünket. Mikor szidjuk már magunkat?!! A kormány a rendszer mi volnánk...kéne legyünk! Meg kéne már tanulnunk egymásért kiállni illetve más- mások mellé álni ha bajban van. Azaz még mielőtt bajbakerülne! Szóval ÖSSZETARTÁS nélkül úgy rángatnak ahogy akarnak...bárkit bárhol ! Összetartás viszont nincs tisztesség, becsület nélkül!! Tehát szerintem nézzünk magunkba...hol is rontottuk el?! Nagyon "kemény" dolog ez és többrétű!!!
levi
@szandokan: Egyik hozzászólásodban olvastam, hogy nem kellett volna anélkül kilépnie, hogy előtte nem keres másik állást. Kb. ugyanezt vettem ki csizmás kond hozzászólásából is.
Na most a lényeg, hogy ez a hozzállás is a tiltakozás része volt...ha a felmondása előtt keres egy másik munkát, és úgy mond fel, abban nincs semmi, de ezzel azt akarta bizonyítani, hogy olyan szakmája van ami keresett szakma, és nem félt felmondani, hiszen tudja jól, hogy fog állást kapni, olyat, ahol meg is fizetik (nem valószínű , hogy az itthon lesz). Remélem érted mire gondolok.
JAJMÁR
A hétköznapi hősök, mint ez a nővér, aki felvállalta és elindította ezt a tiltakozást - persze, hogy figyelemfelhívó ruhában, ugyan ki figyelt volna fel, ha nem? - és ha már elindította, de nem hagyták, felmondott! Így még nagyobb figyelem irányul rájuk. ők igazítják most helyre ezt a társadalmat. Elindult valami, megjelent végre a szolidaritás, az egymás melletti kiállás, legalábbis a sok fekete ruhás ezt jelzi.

Oda kellene állni Horváth András mellé is, aki nehezen talál munkát ebben az országban, de az ügyet és az elveit nem adja fel, és oda kellene állni a Juhász Péter mellé, ahogy oda kellett volna állni a Váradi András juhász mellé, de azért vannak még, ha nem is sokan. Csak egyedül maradnak.
Most az egészségügyben megtört a jég!
verum
@Mirabilis: - no még egyszer, utoljára. Nem is neked, hanem másnak, aki olvassa. Azt írod korábban:
"Ja, hogy koraszülött osztályon dolgozik. Az jobban a figyelem központjában van, mint az idősek kórházi ellátása"
Nem, nincs jobban figyelem központjában, mert a nővér és a nővérek és a szakdolgozók az egészségügyért harcolnak, annak minden területéért.
Azért van ez a nővér a figyelem központjában, mert ő kezdett valamit, ami figyelemre méltó.
Nem látod be, hogy tévedtél, amikor azt írtad, hogy azért figyeltek fel rá, mert koraszülött osztályon dolgozik.
De szíved joga így gondolni, de akkor nézz szembe, hogy rangsorolsz. Ellentétben a harcoló egészségügyisekkel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.