Felmondott a Péterfy Sándor utcai kórházban az a nővér, aki néhány hete a Házon kívülben beszélt a ki nem fizetett túlóráikról és a túlterheltségükről – számolt be az RTL Klub híradója.

Egy figyelemfelhívó akciót indított: fekete ruhában akart szombaton tiltakozni az egészségügyben dolgozók helyzete ellen, de nem engedték neki. Ezért adta be a felmondását. Most munkát keres.

86 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Percek alatt fog találni olyan munkahelyet a szakképzett ápolónö,
akik azonnal felveszik egy ilyen helyre...Vagy megy Bécsbe, Berlinbe ,
vagy Londonba...5x annyi bérért ! Köszönjük g...i fidesz !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
...miért nem keresett előbb munkát és azután adja be a felmondást ?
Anna Mária
Óhogyaza... majdnem mondtam valami csúnyát.
Még ne is tiltakozhasson az, akit a végsőkig kihasználnak, akinek fillérekkel szúrják ki a szemét , és aki még mindig Magyarországon dolgozik a nyugaton a hiányszakmának számító, nagyon jól megfizetett szakmájában?
Mi lesz a beteg magyar kisbabákkal?
Ideje lenne ép ésszel gondolkodni és a túlórákat kifizetni!
volvós
Percek alatt fog találni olyan munkahelyet a szakképzett ápolónö,
akik azonnal felveszik egy ilyen helyre...Vagy megy Bécsbe, Berlinbe ,
vagy Londonba...5x annyi bérért ! Köszönjük g...i fidesz !!!
verum
Nincs becsülete a tisztességes munkának, a hivatásának élő embernek.
A kórház vezetősége majd biztos helytáll a kisbabáknál...
hetöndöe
Láttam anno a riportot,megdöbbentő és elszomorító volt.
human
@Csizmás Kond: Szerinted? Átlagosan 1 év alatt lehet munkát találni.
human
@Csizmás Kond: Nem idézted pontosan istenedet. "Nix ugri bugri!" - mondta a felcsúti csüngőhasú.
Csizmás Kond
@human: ...de látom te pontosan tudod idézni...:))
levi
@Csizmás Kond: Te biztos megszoktad, hogy nyeled a szart, de nem feltétlenül kell mindenkinek elviselnie a megaláztatást és kihasználást.
kkalman
Kívánom a nővérkének, mihamarabb találjon új munkahelyet magának! A volt főnöke meg álljon oda saját maga a koraszülöttek mellé, és gondozza őket annyi pénzért, amennyit a volt dolgozójának fizetett.
wagabund
a disznófejű kövér főnöke szerint minden ki van fizetve...
...nem biztos, hogy a nővér ki akar menni. Ahhoz nyelvtudás is kell, meg megszokni az új környezetet.

...egyébként senkinek nem jut eszébe, hogy ez az állapot egy központilag irányított lepusztítás eredménye? és az sem, hogy holnap a ma még teljesen egészséges(nek látszó) ember is bekerülhet egy kórházba...ahol áldatlan állapotok várják.

de miért is?
TASzSz
A főorvo-súr elhajtja még maradék munkaerőt is?!
ipan54
Sziasztok! nem néztem meg a videot , csak a cimet ! itt a csoport , melyben megtudhatjátok a pontos infokat ezzel kapcsolatban ! www.facebook.com/groups/260918143977445/
ipan54
Kiállunk melletted
"AKIVEL LE AKARTÁK VETETNI A FEKETE RUHÁT, AVAGY HOL ÁLLNAK A VEZETŐK?! (A képen rosszul fogalmaztunk, Marika felmondását fogadták el! Elnézést a hibáért! - admin)

Mindenki tudja, hogy ki SÁNDOR MÁRIA, ugye? A szép, szelíd, csendes szavú kolléganőnk a Péterfiből, akivel az RTL a riportot készítette (itt még megtekinthető: rtl.hu/embed/1015380 - a szerk. megj.).

Marika ma reggel természetesnek gondolta, hogy feketébe öltözve veszi fel a munkát. Kolléganői előzetesen figyelmeztették, hogy a felsőbb vezetői le fogják vele vetetni. De kitartott. Fekete ruhája az István kórház intenzívén használt fekete-kék kombinációs kórházi ruha.

A munkahelyén megjelent a Péterfi ápolási igazgatója és Marika közvetlen felettese, a főnővér( Milyen ápolási vezetőkről beszélünk? Mit vezetnek?), akik felszólították a fekete ruha levételére. Az a felkent vezéreket nem zavarta, hogy a kórház számtalan dolgozója tiri-tarkán sürög, forog. Csak ennek a halkszavú, de végtelen erős lelkű ápolónknak a feketéje zavarta őket. Sándor Mária végül beadta a felmondását, úgy, hogy ezt a hétvégét még végig dolgozza.

AZ ÁPOLÁSI IGAZGATÓ ALÁÍRATTA VELE, HOGY A FELMONDÁSÁT NEM VONJA VISSZA!! HOL ÁLLNAK A VEZETŐINK? MIÉRT NEM TUDUNK RÁJUK FELNÉZNI? MIÉRT NEM TUDJUK ŐKET TISZTELNI? MIÉRT? MIÉRT?

Marika példáját követni kell! Ha most megfutamodunk, ha most visszakozunk, akkor maradunk a mélyben, a lenézettségben, a megalázottságban, a nyomorban!
Saját vezetőink árulnak el minket? Hiába van sok remek, szakmailag, emberileg alkalmas vezető, az ilyen péterfis jelenség őket is devalválja, őket is alázza.

KOLLÉGÁK! SÁNDOR MÁRIA KÁLVÁRIÁJA ERŐSÍTSEN MEG MINDENKIT HITÉBEN, HOGY ELSZÁNTSÁGGAL, KITARTÁSSAL EL FOGJUK ÉRNI A CÉLUNKAT! NE RETTENJETEK MEG! NE HAGYJA SENKI, HOGY MEGFÉLEMLÍTSÉK! FÉLJENEK ŐK!

"HABÁR FELÜL A GÁLYA, ALUL A VÍZNEK ÁRJA, AZÉRT A VÍZ AZ ÚR!"

MÁJUS 12-ÉN MINDENKI FEKETÉBEN LEGYEN!
volvós
@wagabund: 06:57

Honnan tudod, hogy nem beszéli az idegen nyelvet ???
Mert én feltételezem, és akkor viszlát Magyarország !!!
Hogy könnyü-e megszokni az idegen környezetet, arról
tudnák mesélni, a realitás jegyében ...
TASzSz
@ipan54: Már nem elérhető a tartalom...
ipan54
@TASzSz: : azért másoltam be , mert titkos a csoport, igy nem látja az ,aki nem tag)
magyarbakancs
A Magyar egészségügyet csak a szakmai szeretet viszi,és működteti.
Sarkos
Normálisak vagytok? Kórházról van szó, nem a helyi lakatosműhelyről! Nem véletlen a fehér ruha - bármilyen ráfröccsent idegen anyag meglátszik rajta - a feketén meg nem! Fertőzésveszélye van, pláne a csecsemőosztályon. Vagy ti rábíznátok az újszülötteket feketébe öltözött nővérre? Nyugodtan tüntethet ott és akkor, amikor a törvények megengedik, panaszt tehet, bírósághoz fordulhat, de a kórház nem szórakozóhely! Azt meg sem említem, hogy mindenki tudja mivel jár az ápolónői munka, már az iskolai jelentkezéskor tudja - nem könnyű és nem jól fizetett, ez ellen lehet tenni, de nem a betegek rovására, vagy azok veszélyeztetése mellett. Másrészt ez a probléma nem most keletkezett. Molnár miniszter kórházbezárásai, elbocsátásai ellen nem emlékszem ilyen tömegdemonstrációra, most meg milyen kis lelkes kormánydöntögető-csoportocskák hőzöngenek!
micfild
@Sarkos: Aha.. a fehér, .. az sok -sok helyen nem fehér.. hanem zöld vagy a kék.. de láttam már bordót is.
sőt.. fehér max a rendelőintézetekben van...
A nővérke tudása meg nem a ruhán múlik, és egyébként sem folyamatosan hordott volna feketét.
Sarkos
@ipan54: Látom aranyoskám, az együtt, vagy az összefogás lelkes aktivistájaként keményen nyomod a demagóg szövegedet - még titkos csoportod is van -hűha ez tényleg félelmetes! Szép emlékű gyurcsány-bajnai idején is ilyen lelkesen kiálltál? Mikor bezárták a kórházakat, elvették a 13.havit, a többi megszorításról, adósságokról nem beszélve, amit sikeresen ráhagytak a mostani töketlen kormányra - ami képtelen 4 év alatt minden mocskot eltakarítani? Tudjuk ugye a szoclib - kormányzás alatt minden csoda-jó volt - elnézzük nekik azt a néhány kis hazugságot is! Nem mintha nem lennék dühös én is a sok balfácánságra, amit "ezek" elkövetnek, de inkább "ezek", mint a teféle hőzöngő, demagóg banda!
eugen4402
@Sarkos: A helyedben óvatosabban fogalmaznék a kioktatással, mert -neadjisten- előfordulhat, hogy hasonló "kormánydöntögető-csoportocskák" jóindulatán fog múlni a gyógyulásod. A fekete ruhával kapcsolatban igazad van, de a lányok-asszonyok felháborodása fehér ruhában is indokolt.
Sarkos
@Horizont: Honnan származol, hogy ennyire okos vagy, aranyoskám? Tudod te, mi az a munkahely? Ott dolgozni szoktak, nem demonstrálni! Én nyugodt vagyok, de rád rádférne egy kis gondolkozás! Miféle népszavazásról beszélsz? Csak nem a Fidesz által szervezett népszavazásról? Mert én nem emlékszem orvos, vagy nővértüntetésre a kórházbezárások, elbocsátások miatt! Pontosan tudom, miről van szó - a jelenlegi kormány hazug, álságos, folyamatos lejáratásáról, bizonyíték nélküli aljas és folyamatos támadásáról, a rákenésekről, a demagógia folyamatos használatáról, a hibák állandó felnagyításáról, az eredmények lekicsinyléséről, elhallgatásáról. Ez a ballibes technika sajnos megtéveszti a politikában járatlanok nagy részét, mert ráadásul ez az idióta kormány képtelen megfelelő módon kommunikálni, legalábbis eddig. Hihetetlen, hogy ezt a sok rágalmat beveszik az emberek - üldözésről, egyéb baromságokról. Holott naponta rágalmaznak meg súlyosan közéleti embereket minden bizonyíték nélkül, tüntizhetnek, közlekedést akadályozhatnak,ahol akarnak, mert a rendőrség egy balfácán, még védi is ezeket az idiótákat! Úgy látszik, a nép még mindig nem tanult, kell neki újabb 8 év ballibes kormányzás - tán akkor rájönnek hová is viszik az országot!
Sarkos
@eugen4402: Ne haragudj, ezen röhögnöm kell! Ezek a csoportocskák nulla erővel bírnak, ha meg jóindulaton múlik a gyógyulás, hát az már önmagában is baj! Kissé elvetetted a sulykot! Különben meg mindenki felháborodhat, aki akar - de talán azt se ártana észrevenni, hogy esetlegesen mi is történt, ami jó, meg mi is az oka a problémáknak.
dr. prédikátor
A hozzászólásokat olvasva elgondolkodtam hogy vannak olyan fütyi-sz nyaloncok akik a nővért ítélik el:Pedig nem a nővér hibája az egészségügy jelenlegi állapota.Ő "csak" tette a dolgát.gyógyított és ápolta az ujszülötteket!!!De azok akik a nővér ellen vannak vajon milyen alapon ítélkeznek???Talán jobban értenek az ápoláshoz???Vagy csak egyszerűen verik a pofájukat és köpködnek!!!
Senara
@Sarkos: Egy figyelemfelhívó akciót indított: fekete ruhában akart szombaton tiltakozni az egészségügyben dolgozók helyzete ellen, de nem engedték neki. Ezért adta be a felmondását. Most munkát keres... a CIKK TÉMÁJA !!!
eugen4402
@Sarkos: Tényleg, mi is történt? Miért kezdtél kormányváltó csoportokról regélni? A hölgy az elmaradt túlórapénzről, és az emberfeletti túlterhelésről fejtette ki a véleményét, amit készséggel elhiszek neki. Erre Te nekiállsz kormányváltásról vízionálni. Valld be, ebéd előtt aperitifként jól esett egy kis Gyurcsány-Bajnaizás.
ipan54
@Sarkos: : hát ne haragudj de ez nem talált ! Senkinek nem vagyok az aktivistája ! A csoport neve egészségügy ! onnan "ollóztam " ) Elnézem a tévedésed , s nem is kivánok többet reagálni . Van az úgy ,h ismeretlenül eltévelyeg az ember . Legyen szép a napod !
Sarkos
@Horizont: Szerencsére nekem kétbites agyam van, ami hozzád-képest kétszeres minőség - hiába, az olyan egybitesek mint te vagy, számszerüleg ugyan fölényben lehettek itt, de sajnos nem vagytok igazából párbajképesek! Ugyanis Orbán-gyűlöletből jeles, de gondolkozásból ülj le fiam! Ugyanis tévedésben vagy, nem vagyok Orbán hívője, meg Fidesz-tag sem, de látom azt a sok aljasságot, amit művelnek ellenzéki oldalról minden kormányintézkedéssel kapcsolatban, sőt undorító módon folyik a családtagok és hozzátartozók mocskolása is, bármiről lenne szó! Persze, ha ez nektek tetszik, lelketek rajta - mindig is voltak ilyen emberek. (érdekes a családtagok macerája még a maffiózók között is tilos volt - most a ballibes oldalnak még ez se szent). Pontosan látom a kormány hibás intézkedéseit, idióta magyarázkodásait, de össze tudom vetni a megtett jó intézkedésekkel, eredményekkel is. Egyelőre pozitív a mérleg, s még nem vagyunk 2018-ban - addig még sok minden változhat, remélhetőleg pozitívan. De a folyamatos acsarkodással, álságos demagógiával nem értek egyet.Változatlanság esetén meg a szavazatom másé is lehet!
ipan54
NO MÉGEGYSZER A CSOPORT : zárt beállitásu, ergo megjelenithető a keresőben :www.facebook.com/groups/260918143977445/?fref=ts
eugen4402
@Horizont: Képzeld, én találtam egy pozitívumot az "elmúlt öt év" termésében:
Soha ennyien nem tanultak idegen nyelvet, mint 2010 óta a magyarok. Munkát-kenyeret németek és angolok adnak nekik, kénytelenek tanulni...
DogAdventures
Különös, hogy az emberek mennyire ragaszkodnak a foglalkozásukhoz, hogy örökké ugyanazt akarják csinálni! :))
soljanka
@Senara: Nem érti. Ha értené, akkor nem böfögött volna ide.
A tényekkel csak összazavarjuk szegény fejét.
Sarkos
@Horizont: Minek? Úgy sem értenéd meg - az Orbán -fóbiád bezavar! Meg nem vagyok kormányszócső - de a kedvedért - csökkent a munkanélküliség, nincs, vagy kicsiny az infláció, nőttek reálban az átlagbérek, a rezsicsökkentést meg sem említem, csökkent az államadósság, minimálbér emelkedett, adócsökkentés, gyermekvállalás segítése, szeptembertől ingyenes bölcsődei, óvodai étkezés,stb. - de minek is sorolom, már várom az ellen magyarázatokat, a gyűlölködés szellemében! Mellesleg súlyos hibák is voltak, bár a részleteket nem ismerem - trafikmutyi (jó ötlet rossz megvalósítása), földmutyi (bár ebben nem vagyok kompetens, ezért csak gondolom, hogy voltak disznóságok). Érdekes az útdíjról elhallgattak - csak kiderült, hogy összességében jó az embereknek, bár engem például negatívan érintett. A stadion-építésről (ami összességében nem túl nagy összeg) csak egy kérdésem van - mi lendítette volna fel jobban az építőipart? Jobb lenne értelmesen vitázni, nem pedig az Orbán - gyűlölet mocsarába süllyedve mindent rossznak látni - ahogyan a kedves ellenzéki politikusok és aktivistáik rendesen megetetnek benneteket!
Sarkos
@soljanka: A böfögés a te műfajod, kis butám! A tények meg csak az egybites fejecskédbe ültetett ballibes demagógiák! Inkább tanulgass, hát ha jutsz valamire!
Rózsika Hatházi
@Sarkos: Hány trafikot, vagy hány hold földet nyertél? A mai 11:01-es hozzászólásodra reagálva, csak úgy megkérdezném: a Bajnai kormány a gazdasági válság idején elvette a 13. havi nyugdíjat, de a vezír a választás előtt ígért 14. havit is. Az hol van? A 11:16-os reagálásodra, miszerint:- a jelenlegi kormány hazug, álságos, folyamatos lejáratásáról, bizonyíték nélküli aljas és folyamatos támadásáról...stb. Nos, erről csak annyit, hogy kik azok, akik folyamatosan az elmútt nyócévvel jönnek? Hol van 3000 milliárd forint magánnyugdíj? Ki tette tönkre a kishantosi biogazdálkodást? Ki tett tönkre több ezer embert a trafikmutyival? És még sorolhatnám. Kik azok az országgyűlési képviselők, akik bármit mondhatnak az ellenzéki képviselőkre minden retorzió nélkül. Kik azok a kormánytagok, akik a Quaestor botrányt is az előző kormányra akarják kenni? Melyik ügyészség nem dobja vissza a Mészáros Lőrinc vagyonosodási vizsgálatát, ilyen, olyan rokonságra, pereputtyra hivatkozva?
Sarkos
@Rózsika Hatházi: Milyen 14.havit Rózsika? Mikor? A 8 év sajnos igaz, bármennyire is nem tetszik önnek, a magánnyugdíjról annyit - korábban el kellett volna venni - pontosan tudom - ott is dolgoztam - milyen jól éltek belőle a pénztárak vezetői, és milyen veszedelmes eredménye lett volna - tájékozódjon részletesen hölgyem, akkor nem hinne el minden demagóg ballibes dumát. A trafikmutyival egyetértek, bár az a több-ezer ember kissé erős s tudtommal utólag helyrehozták. Megint csak bedőlt a ballibsi propagandának! Ön nem nézi a parlamenti közvetítéseket - ez biztos, mert állítása nem állja meg a helyét - én nézem rendszeresen, s azt a mocskolódást, személyes támadásokat, amit a kormány és a jobboldali képviselők kapnak - én biztosan lekevernék egy - két fülest. A kormánypárti viszontválaszok pedig sajna gyermetegen gyengék. Sajnos ez a realitás. A Questor -botrányt emlékeim szerint az Orbán kormányra akarta kenni az ellenzék,aztán kiderült, hogy inkább ők a sárosak? Ön ellen indult vagyonosodási eljárás? Mészáros Lőrinc ellen milyen címen indulna? Csak úgy szomszédi feljelentésre? Gyurcsányék idejében se volt ilyen - és ilyen alapon bárki ellen indulhatna! Én nem akarnék olyan rendszerben élni, ahol bárki feljelentésére elözönlenék a rendőrök a lakásomat! Már megint ez a fránya Orbán-és családtagjainak gyűlölete - plusz az SI-faktor!
Csizmás Kond
Érdekes a videó. Több szempontból is inkább hírhajhászás. Szerintem nem azért mondott fel mert nem dolgozhatott fekete pólóban hanem mert nem kapta meg a pótlékot. A másik meg az, hogy elhamarkodott a tette. Ha ilyen hipp-hopp döntései vannak nem biztos, hogy más is tolerálni fogja azokat.
hetöndöe
@Sarkos: Csendben jegyzem meg,hogy a 13. havit a szoci kormány adta és nem a felcsúti félkegyelmű.El is vették,ez valóban igaz.Orbán meg 14, havit is ígért és nem adott semmit,annál többet elvett a 30 fajta új adójával.Maradjunk a tényeknél és ne csúsztatgassunk.
hetöndöe
@Csizmás Kond: Szerintem pár napon belül felveszik dolgozni,arra mérget vehetsz.
Csizmás Kond
@hetöndöe: Dehogy mérgezem magam, sőt sikert kívánok neki...és a következőkben több megfontoltságot.
kukac50
Külföldön kap munkát tizenötször annyi fizetésért mint itthon
hetöndöe
@Csizmás Kond: Egyszer mindenkinél betelik a pohár és akkor már nem beszélhetünk megfontoltságról,mikor valakit már a porig aláztak,nincs hová hátrálni,változtatni kell.Ha mindenki mindig megalkuszik,nincs fejlődés,csak punnyadás.Az ilyen munkahelyről én is leléptem rövid körön belül,ha képtelen voltam változtatni valamin mások hülyesége miatt,inkább elmentem.Az emberi butaságot és a pökhendiséget nehezen viselem,főleg hosszú távon.
szandokan
@Sarkos: Sok sikert a vitához az egybitesekkel, vannak itt elég sokan:-)
Csizmás Kond
@hetöndöe: Nem azt kifogásoltam hogy kilépett, hanem azt hogy előbb kereshetett volna munkahelyet és utána lépjen. Ki fogja megköszönni neki, hogy hősködött ?...de szerintem erre már ő is rájött...
hetöndöe
@Csizmás Kond: A normális ember nem azért keresi a saját igazát,hogy ezért mások meglapogassák a vállát,hanem önmagáért,az önbecsüléséért.Hogy a magyarokban miért nincs összetartás,az egy másik, hosszan boncolgatható kérdés.
szandokan
@Horizont: Látod, ezért megy el a kedve az embernek attól, hogy a Fidesz mellett álljon ki egy cikknél, mert Sarkos is egyből megkapta tőled a beosztását, pedig csak más volt a véleménye. Persze nincs ezen mit csodálkozni, a beteg, a tanulatlan és a szegény ember tud a legjobban gyűlölködni, és mindenért másokat okolni. A nővérnek pedig a mai világban előbb gondolkodnia kellett volna, és csak akkor felmondania, ha már biztosan tud egy új munkahelyet magának, vagy ha nagyon gazdag, és teljesen mindegy neki, dolgozik e majd, vagy sem. Ez a szakma soha nem volt kifizetődő sajnos, és ezzel már akkor tisztában vannak azok, akik elhatározzák, hogy nővérek lesznek. Néha én is a legszívesebben a képébe vágnám néhány eladónak a szalámit, amilyen unott pofával adja ide. Nem kötelező ott dolgozni, lehetőségek vannak, csak az önmagában nem elég.
Csizmás Kond
@hetöndöe: Megvolt az összetartás mert többen is felvették a fekete pólót viszont a felmondást csak ő adta be...mert idegesebb volt.
Szerintem azt is meg tudták volna ugyanúgy egyezni, hogy közösen próbáljanak nyomást gyakorolni a vezetőkre de ő elsiette.
Csizmás Kond
@Horizont: ...csak vigyáz a kalapemelgetéssel mert elromlik a frizurád...:)
Amúgy ugyanezen átestem én is csak nem ápolónőként...és meg is bántam tehát csak a saját tapasztalatomat írtam le.
...ja és nem vettem fekete pólót magamra...
Csizmás Kond
@Horizont: ..csak egy naplementét látok...:)
hetöndöe
@Csizmás Kond: Azért adta be a felmondását,mert levetették vele a fekete ruhát és azt már nem tűrhette,elszakadt nála a cérna.Minden esetre becsülendő az emberi tartása,bármennyire is devalválni akarod.Azzal meg valószínüleg tisztában volt,hogy szél ellen nem kerékpározhat,főleg a regnáló hatalmat is ismerve.
Csizmás Kond
@hetöndöe: Ja persze jóhogy nem búvárruhába jelent meg...mert ha abból is a régebbi fajtát választja ott nehezebben szakad a köldökzsinór...
hetöndöe
@Csizmás Kond: A búvárruha egy kicsit messze áll a fekete nővérruhától de észérv helyet a te szintednek prímán megfelel.:-)))
Csizmás Kond
@hetöndöe: Ja hát persze az én szintem az nem a te szinted és soha nem is lesz az, viszont ahogy tudom nekik más formaruha volt használatban amit a tiltakozás kedvéért cseréltek fekete pólóra ami ugyan megfelel a te szintednek de nem felelt meg az ő munkahelyi előírásainak.
...amúgy ahogy látom kezdett elfogyni a érved és ezért kezdtél el szintezni...hát ha ennyi volt ennyi volt...
Csizmás Kond
@Horizont: ...koromban nem is lehet látni...:)
Csizmás Kond
@Horizont: Ez ilyen látod, nincs ideje de mégis van...amúgy nem ismerem és nem is a személye az érdekes hanem az a tette amit csinált, ami miatt ha nincs ideje akkor is leveleznie kell meg hasonló fölösleges dolgok...
Amúgy ha igaz, hogy a tette sokaknak haszonnal járt hát dicséret érte de szerintem épp ez fogja majd megnehezíteni a további lehetőségeit...tudod sehol nem szeretik a hősöket...vagyis szeretik de csak ha több száz éves halottak...
ja és még annyit nem ítélkeztem csupán a hozzászólási lehetőséget használtam ki...
Csizmás Kond
@Horizont: Miért kéne árnyaltabbá tenni valamit ? Itt van a helye az őszinte kibeszélésnek .
Azzal, hogy egy cikket megvitatunk azzal nem ártunk senkinek inkább szélesebb megvilágítást teremtünk.
Azt még érdekesnek találtam a levélben amit bemásoltál, hogy azt írja megkötötték a kezét a további nyilatkozásokban a munkahelyét illetően...nakérlekszépen ez csak úgy lehetséges ha valamiféle alkut köt...szóval az is lehet nem minden úgy van ahogy itt mi elképzeljük.
...és a fülke azért jó mert ott privát lehetsz...:)
Csizmás Kond
@Horizont: Aki szellemekben hisz...na az kórházi eset...:)
...és ez az a bilincs a maradása...vagyis maradhat ha befogja...de szerintem jobb ha tényleg új munkahely után néz, mert ez az alku nem biztosíték arra, hogy sokáig ott maradjon...
Csizmás Kond
@Horizont: ...:)...ez elég hazafias, akarom mondani olyan párthangzású ...na de mindegy a lényeg hogy nekik sikerült viszont azt sem szabad elfelejteni, hogy minden egyes munkaköri változáskor, legyen az szektorcsere, átszervezés, leépítés vagy bármi jogukban állott új munkaszerződést kötni, amit szerintem elhanyagoltak nem is gondoltak rá vagy egyszerűen csak dolgoztak de nem figyeltek oda és így sok-mindennel lemaradtak pl a fizetéssel, amit így próbának bepótolni.
...és ezzel nem csak ők vannak így hanem majdnem mindenki.
Csizmás Kond
@Horizont: ...szerintem sem jó ott ebédelni ahová odapiszkitottunk...:)
Amúgy mindenki azt csinál amit akar, az ilyen eseteknél nekünk csak véleményünk lehet.
Csizmás Kond
@Horizont: Na ki is ?
Tudod itt mindenki a lelkiismereti meggyőződéséről beszél nem a valóságról ...mármint a beírók, szóval arra értettem a piszkítást, hogy nem a hivatalos formában járt el hanem önkényesen...más ruhába tüntetett vagyis dolgozni akart de más ruhában mint amit előírtak...
Cseri Mari
Sajnálatos, hogy az Ápolás vezetés nem ismeri fel, hogy a kolléganő csak az Ő munkáját segítette, hogy eredményes vezető lehessen, én voltam ápolási igazgató de átszervezés miatt utcára kerültem, ma ápoló vagyok krónikus belgyógyászaton 2 szakirányú főiskolai végzettséggel . 50 éve dolgozom - jelenleg minimál bérért.
bakurasz
Szép hosszú vita!...
Szerintem ez a csaj egyrészt egy nagyon bátor nő az alapján, amibe belevágott! És egy igazi hülyepicsa, mert az egészet odadobta egy ruha színe miatt!
szandokan
@Horizont: Nem hozsannáztam, csak leírtam a meglátásomat, mégpedig kulturált keretek között, ami lássuk be, neked továbbra sem megy. A továbbiakban mindenesetre nem érdekelsz, mintha itt sem lennél. Egyébként meg egy őstehetségnek nem kell feltétlenül tanulnia...:-)
Törölt felhasználó
Valóban nem a legszerencsésebb feketében demonstrálni egy kórházban, ennyit elismerek az unszimpatizáló kommentelöknek, de a többit ne hazudjuk már el, hogy milyen jó az egészségügy és hogy minden ki van fizetve, megbecsülve. Lehet itt osztogatni, hogy kinek mi a dolga az egészségügyben és mit kell elviselnie... Hozzáteszem itt a legtöbb ember sírva rohanna haza az első ágytálcseréje után havi 80e-ért. Szóval lehet osztani az észt, de ma az egészségügy csak azért működik, mert szerencsére szociálisan érzékeny emberek dolgoznak benne. Tényleg 4-5x bér és körülmények várják őket más országokban és csak egy nem könnyű döntés választja el őket ettől, hogy elmenjenek. Persze, akik itt most a leghangosabban védik ezt a balkáni mocsok rendszert, gondolom azok lennének ki a legjobban, amikor kórházba kerülnek és nincs kinyalva a seggük..
Törölt felhasználó
@szandokan: Mi köze a kultúrának, ahhoz, hogy kinek van igaza...? Persze ettől lehetne adott "más" kulturális kérdésben vitákat folytatni, mert nem vagyok meggyőzve, hogy a sznobizmus mögött van-e tartalom..
verum
@Mirabilis: -szítod az ellentétet? Gyerekosztályra is és az idősek kórházi ellátására is kell szakember, kell a körülményhez pénz.
Sajnálatos, hogy egymást marják azok, akiknek össze kellene tartani.
Úgyis szétszakadt már az ország jobb- és baloldalra, egészségesre, betegre, most még idős-fiatal ellentétet is szítasz?
verum
@Mirabilis: - ellentétet szítasz, mert vagy-vagyra utalsz.
Én meg azt mondom hogy kell az újszülött osztályra is és kell az idősek ellátására is pénz és körülmény javítás.
Te meg azt írod, hogy miért csak az újszülöttekre figyelnek? Hogy gyerek kell, öreg nem.
Mi ez, ha nem uszítás?
verum
@Mirabilis: - helyesbítek, nem uszítás, hanem ellentét szítása!
szandokan
@ziziplanet: Talán intelligenciát kellett volna írnom, úgy helyesebb lett volna.
szandokan
@Horizont: Fetrenghetsz, de közben ne káromkodj folyton...
verum
@Mirabilis: - miért nem mennek tüntetni az időseket gondozók? Attól is könnybe lábadna a szemem.
Minden áron minőségi különbséget akarsz tenni.
Én sem vagyok mai gyerek, volt és van idős rokon ismerős, tudom, mit jelent ha betegek lesznek - de ha már választani kell: az öreg már átvészelte, túlélte a fiatalságot, de az újszülött ha meghal. sosem lesz öreg.
Ha meg te a Fidesz politikáját szajkózod, akkor csak tedd, biztos megéri.
Ha meg szarkazmus, akkor picit fogalmazz árnyaltabban.
verum
@Mirabilis: - ne sumákolj! Azt írtad, az újszülött osztály van reflektorban.
NEM IGAZ, MERT AZ EGÉSZSÉGÜGY VAN REFLEKTORBAN, akár újszülötteket, akár időseket ápolnak.
Ettől nem lábad könnybe a szemed?
Olvasd végig, mit nyilatkozik, mit ír és mit mond. És ha már rangsorolsz, legalább tedd bátran és nem tagadd!
verum
@Mirabilis: - valakinek el kell kezdeni, történetesen egy újszülötteket gondozó kezdte el. Az időseket gondozó is folytathatja. A felmondott nővér az EGÉSZSÉGÜGYÉRT harcol, nem a saját körülményeiért, nem csak az újszülöttekért.
Foggal-körömmel ragaszkodsz ahhoz, hogy rangsorolj. Bizony, sumákolsz, mert az érveket figyelmen kívül hagyod és rendre úgy válaszolsz, mintha minden csak az újszülöttek körül forogna. Nem veszed figyelembe, hogy nem.
Bizony gyávaság részedről, hogy nem látod be, ködöt szurkálsz!
verum
Minden tiszteletem ezeké az egészségügy dolgozóké, akik tesznek és mernek tenni.
Hogy idehaza legyen valami jobb - és nem külföldre menekülnek a bajok elől, nem csak saját maguk boldogulására gondolnak, hanem az itt élő egészségügyi dolgozókra és ezzel együtt az itt élő betegekre, leendő betegekre -- mindannyiunkra!
magyarbakancs
@szettevette:A szakmai szeretett nagy dolog ,és az elhivatottság is.
Sok kókler van a szakmában.
Sajnos.
csabero66
Nincs erőnk, bátorságunk kiállni valakiért. Én szintén kiléptem volna ha kolléganőm lett volna és a munkatársaim nem támogattak volna. Gondoskodjon egyel több pótlásról a vezetőség. Van miből?! No ez az!
Szidjuk a kormányt a rendszert a főnökünket. Mikor szidjuk már magunkat?!! A kormány a rendszer mi volnánk...kéne legyünk! Meg kéne már tanulnunk egymásért kiállni illetve más- mások mellé álni ha bajban van. Azaz még mielőtt bajbakerülne! Szóval ÖSSZETARTÁS nélkül úgy rángatnak ahogy akarnak...bárkit bárhol ! Összetartás viszont nincs tisztesség, becsület nélkül!! Tehát szerintem nézzünk magunkba...hol is rontottuk el?! Nagyon "kemény" dolog ez és többrétű!!!
levi
@szandokan: Egyik hozzászólásodban olvastam, hogy nem kellett volna anélkül kilépnie, hogy előtte nem keres másik állást. Kb. ugyanezt vettem ki csizmás kond hozzászólásából is.
Na most a lényeg, hogy ez a hozzállás is a tiltakozás része volt...ha a felmondása előtt keres egy másik munkát, és úgy mond fel, abban nincs semmi, de ezzel azt akarta bizonyítani, hogy olyan szakmája van ami keresett szakma, és nem félt felmondani, hiszen tudja jól, hogy fog állást kapni, olyat, ahol meg is fizetik (nem valószínű , hogy az itthon lesz). Remélem érted mire gondolok.
JAJMÁR
A hétköznapi hősök, mint ez a nővér, aki felvállalta és elindította ezt a tiltakozást - persze, hogy figyelemfelhívó ruhában, ugyan ki figyelt volna fel, ha nem? - és ha már elindította, de nem hagyták, felmondott! Így még nagyobb figyelem irányul rájuk. ők igazítják most helyre ezt a társadalmat. Elindult valami, megjelent végre a szolidaritás, az egymás melletti kiállás, legalábbis a sok fekete ruhás ezt jelzi.

Oda kellene állni Horváth András mellé is, aki nehezen talál munkát ebben az országban, de az ügyet és az elveit nem adja fel, és oda kellene állni a Juhász Péter mellé, ahogy oda kellett volna állni a Váradi András juhász mellé, de azért vannak még, ha nem is sokan. Csak egyedül maradnak.
Most az egészségügyben megtört a jég!
verum
@Mirabilis: - no még egyszer, utoljára. Nem is neked, hanem másnak, aki olvassa. Azt írod korábban:
"Ja, hogy koraszülött osztályon dolgozik. Az jobban a figyelem központjában van, mint az idősek kórházi ellátása"
Nem, nincs jobban figyelem központjában, mert a nővér és a nővérek és a szakdolgozók az egészségügyért harcolnak, annak minden területéért.
Azért van ez a nővér a figyelem központjában, mert ő kezdett valamit, ami figyelemre méltó.
Nem látod be, hogy tévedtél, amikor azt írtad, hogy azért figyeltek fel rá, mert koraszülött osztályon dolgozik.
De szíved joga így gondolni, de akkor nézz szembe, hogy rangsorolsz. Ellentétben a harcoló egészségügyisekkel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.