A Jobbik tiltakozik a felsőoktatási szakstruktúra tervezett megváltoztatása ellen – mondta Dúró Dóra, a parlament kulturális bizottságának jobbikos elnöke keddi sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki politikus szakmaiatlannak nevezte a kormányzati elképzeléseket, amelyek értékelése szerint arról szólnak, hogy "aki nem lép egyszerre, nem lesz szakja jövőre".

Dúró Dóra bírálta, hogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetemet – mint mondta – "pártegyetemmé" alakítanák és kivonják a törvények hatálya alól. Álláspontja szerint ez áll a Raoul Wallenberg Szakközépiskola megszüntetése és a nemzetközi tanulmányok szak ellehetetlenítése mögött is. Hozzátette: elfogadhatatlannak tartja, hogy az állam "erőszakosan szeretne monopolizálni" olyan szakokat, amelyeknek több egyetemen nagy hagyománya van, s amelyeknek hallgatói kiváló arányban tudnak elhelyezkedni a munkaerőpiacon.

Jelezte, hogy a felsőoktatási törvény Ház elé kerülő módosításához számos módosító javaslatot nyújtanak be, a hallgatói tiltakozásokon pedig a hallgatók mellett állnak.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Namost akkor a jobbik gerjesztette a tüntetést és már nem libsibolsibérencek a diákok?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.