A Párbeszéd Magyarországért törvényjavaslatot nyújt be annak érdekében, hogy a 12 év alatti gyerekek felnőtt kíséretében bemehessenek a dohánytermékeket árusító trafikokba – ezt a párt szóvivője jelentette be keddi, budapesti sajtótájékoztatóján.

Tordai Bence azt mondta, ezzel meg lehet előzni, hogy a gyerekek a trafikok előtt baleset vagy gyerekrablás áldozataivá váljanak.

A politikus pártja nevében bírálta a kiégett üzemanyag és a radioaktív hulladék kezelésének nemzeti politikájáról alkotott, kedden elfogadott alapdokumentumot. Szavai szerint az az alapvető kérdésekre sem válaszol, nem mondja meg, hogy hogy Magyarországon vagy külföldön helyezik-e el a nukleáris hulladékot, mennyibe kerül annak ártalmatlanítása és nem szól arról, hogy a lakosságot bevonják-e a döntéshozatalba.

Az állami földvagyon kezeléséről szóló törvény módosítása lehetővé teszi, hogy a nemzeti parkok védett földjeit a "számos földosztási botrányba és korrupciós ügybe bonyolódott" Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) kezelje – tért át másik témára. A döntés egyszerre kockáztatja a természeti értékek megóvását, a vidéken élők egzisztenciáját és az egészséges környezethez való jogot – jelentette ki.

A szóvivő emellett arra is kitért, hogy a parlament előtt van a "sztrádatörvény 2". A jogszabály minden hatósági kontrollt feloldana az út és vasútépítések elől, annak érdekében, hogy megvalósuljon Orbán Viktor miniszterelnök "megalomán lázálma" a 600 milliárd forintos "kampányút-építés" – fogalmazott.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Desischado
Egyetértek. Akármi előfordulhat. Egyáltalán, minek kell ez a hülyeség?! Akárcsak az, hogy 5 méteres körzetben nem lehet a NYILT utcán rágyújtani egy üzlet előtt. Vagy az, hogy a kórházakban, kint a szabadban sem lehet rágyújtani, mint régen. A kocsik nem zavaróak? És mikor szedik már le azt az átkozott fóliát mindenünnen?! Máskor egy nap alatt átviszi a fidesz banda a nekik tetsző törvényt, most mit tökölnek?! Le a trafikmutyival!
kkalman
Fácánosannyitisérlázár majd kijelenti, hogy a kormány meggondolja, hogy be lehet-e engedni a 18 éven aluliakat a trafikba, ha egy esetleges baleset, vagy gyerekrablás azért következett be, mert a gyereket nem lehet bevinni a boltba.
mate03
@Desischado: Gondolod hogy kiengedik a kezükből,a zsíros koncot!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.