Nem tudott megélni a fizetéséből, ezért inkább beadta a felmondását Gódor András mentőápoló – írja a Bors. Azt állítja, hat év alatt nemhogy nőtt, csak csökkent a bére, legutóbb 95 ezer forintot kapott.

A mentőzés mellett másod-, sőt harmadállást is vállalt, hogy valahogy megéljen. 

- Az egészségügyi dolgozók közül mindenki így tesz. Havi 250-300 órát dolgozunk, de így sem élünk meg. Nem is kellene mindenkinek sztrájkolnia vagy felmondania: elég lenne, ha a másod- és harmadállásainkat otthagynánk, máris összeomlana az egész egészségügyi ellátás.

Nem tudott megélni a fizetéséből, felmondott a mentőápoló

Fotó: borsonline.hu

Számos költséget magának kellett állnia, hogy dolgozhasson. A szak­ápolói képzés 240 ezer forintba került, de még azt az egyenpólót is maguknak kellett megvenniük, amiben dolgoznak.

Most arra készül, hogy egy autógyárban helyezkedik el, ezzel is többet keres majd – nettó 140 ezret – mint a mentőzéssel. Novembertől pedig talán már egy osztrák kórházban ápolja a betegeket. Havi hat­százezer forintért.

– Ha nem lesz változás, mindenki el fog menni az országból. Aki marad, az csak a hivatástudat miatt teszi, ezt használják ki az illetékesek. 

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sziha
Es ez a cikk elmondta azt is, hogy nekem miert kellett 2011-ben lelepnem Gecisztanbol. Kivanom, hogy a kedves politikusok es a vezerkar ugyanolyan ellatasban reszesuljenek, amilyenben a kisember... Kiegett, munkajat, hivatasat mar utalo egeszsegugyi dolgozok, napi 25 orat robotolnak, hogy a megelhetesre legyen valami. Ezt mas tarsadalmakban rabszolgatartasnak hivjak. Nekem is 2 allasban kellett dolgoznom, de meg az sem volt eleg. Az mszp legalabb nem adoztatta meg a "kajajegyet", kicsit jobban ki lehetett jonni, amit a Vezir elso tollvonassal athuzott. Utolso, rablo banda ez.
Igaza van, ha csak a masod-, haramadallasokat hagynak ott az EU dolgozok, vege lenne mindennek. Es utana? Ruhellkenek konnyen megy, kulfoldi orvosokkal, de mi van a dolgozo kisemberekkel?
Legutobb karacsonyra mentem haza... Kar volt. Azt, amit lattam, tenyleg nem akartam elhinni. Minden tiszteletem azoke a volt kollegake, akik meg hivatastudatbol maradtak, vagy nem tudtak kilepni es a mai napig vonulnak, sajat onbecsulesuket sarba taposva, mert megiscsak kell az a kis penz...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szandokan
@coni: Ez sajnos valóban így van, de ha villantod a lóvét, akkor nem kell sokat várni. Most megyek gerinc MR - re, a héten jelentkeztem be, és már kedden mehetek is. Akinek baja van, az nem sajnálja a pénzt, főleg nem egy 22 ezer forintos vizsgálatra. Ennél több is elmegy cigire.
szandokan
@sziha: Ezt jól mondod. Aki ápolónak megy, annak tisztában kell lenni annak árnyoldalaival is, és ha ezek ellenére vállalja, akkor valószínűleg szereti csinálni, habár hallani mostanság agresszív nővérekről az osztályokról.
sziha
@szandokan: gondolj csak vele, ha eleteket mentve is mocskoul alul fizetnek. Kaparod a sz@rt az emberek alol, stb, stb, de egy fikarcnyi megbecsules sem mutatkozik az aldozatos munkadert. Te hogy viselkednel? Kieegnel, es ennyi.
Desischado
Igen, ez egy ilyen szakma. Dolgoznak éhbérért. És igen, ha van pénzed, akkor nyert ügyed van. H nincs, akkor akár meg is dögölhetsz. Ennyi. A kormányt ez nem érdekli.
szandokan
@sziha: Én ezt értem, de ezzel tisztában van minden leendő ápoló már az elejétől, mégis vállalja. Kemény munka a tiétek, elismerem, és nem vagytok megfizetve. Nem tagadom, nem cserélnék egyikőtökkel sem, és nem csak a pénz miatt.
36
Ez a magyar értékrend. 95 ezer a mentőápolónak, 140 ezer a sormunkásnak az autógyárban.
Igen. A vasárnapi zárvatartásnak is ez volt az egyik oka, szerintem. A túlóra pénz csökkentése a kereskedelemben, az emberek átterelése az iparba, sormunkásnak. Prolinak, városban, albérletben szorongónak. Magyarországot a bankok és az autógyárak irányítják.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.