Magyarországon 13-14 évesek már kerülnek kórházba mértéktelen alkoholfogyasztás miatt – derül ki a hirado.hu riportjából.

Riasztóan megnőtt a veszélyes nagy ivászatok gyakorisága a fiatalok körében, a fogyasztás arányát és mennyiségét tekintve egyaránt. A 4-5 ezrelékes véralkoholszint a gyerekeknél sem ritka, ez már súlyos alkoholmérgezés. A lap tanárokat is megszólaltatott, akik szerint aggasztó a helyzet.

Szakértők szerint az alkoholnál is komolyabb gond, hogy megjelentek az olyan újfajta drogok, melyek olcsóbbak az alkoholnál, miközben sokkal durvább a hatásuk.

A mostani dizájner drogokhoz egyrészt könnyű hozzájutni, másrészt már 800-2000 forintért is beszerezhetik azokat a fiatalok, sőt egy egyszerűbb herbálos cigit 400 forintért is megvásárolhatnak. Ha alkoholt fogyasztanak, akkor 4-5 sört is meg kell inniuk a bódult állapot eléréséhez, ami jóval meghaladja egy adag drog árát.

Zacher Gábor toxikológus a hirado.hu-nak azt mondta:

Egy olyan országban, ahol egy átlag magyar felnőtt naponta 7 percet foglalkozik a gyermekével, de több mint 5 órát ül a televízió előtt, nem csodálkozhatunk azon, hogy itt tartunk.

Magyarországon körülbelül 800 ezer alkoholista van, s azok a fiatalok, akik azt látják, hogy otthon iszik a szülő, eltanulják a mintát.

Bizonyított tény, hogy azokban a családokban, ahol az egyik szereplő alkoholista, hétszer nagyobb az esély arra, hogy a gyerek is alkoholistává váljon

– mondta a szakember.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Ajjaj ! Már látom a jövőt ! A kdnp rohammunkában készíti elő az újabb debil ötletét, mely szerint korlátozni kell a szőlőtermesztést, a komló termesztést, a szedett gyümölcsök egy részét le kell adni a zállamnak, hogy azé' mégse a pálinkafőzés legyen a nemzeti sport, a "kocsma" vagy "italbolt" fedőnevű erkölcsromboló objektumokba a "magyar emberek" naponta és farkanként csak egy alkalommal mehetnek be és csak 10 percre, akivel gyermek is a helyszínen tartózkodik, az a gyermekét kösse ki a biciklitárolóhoz, a jelzett objektumokból, alkoholfogasztást követő kilépés után a gyermekre lehelni szigorúan tilos !
A szőlőhegyeken gyermekek csak a karókat és a drótkordonokat nézhetik meg, 16 éven alul tilos a szőlő fogyasztása, ismét üzembe állítják a "Traubisoda" nevű egészséges vegyszert előállító gépsorokat, kannás borért életfogytiaglan, tablettásért halálbüntetés jár !
Továbbra is csak a templomokban lehet alkoholt fogyasztani nagy tömeg előtt és csak a papnak, misebor formájában, s a kelyhet el kell látni "misebor !" felirattal !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
darwin
@Toby: Ne is álmodj ilyenekről.Emlékszel kié az egész Hegyalja?
Toby
@darwin: Na most, Hegyalja esetében azonnal alkalmazni kell a Harrach-törvények 1 §.-át, mely szerint "a törvények ránk nem vonatkoznak !" A tokaji birtok vasárnap is nyitva lehet !
darwin
@Toby: Gyors voltál.Nagyon ül ezekre a "Kivéve a gyevi bíró"
keresztapa
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
keresztapa
Ami igaz azt törölni kell, még akkor is ha a hazugság nyilvánvaló! Pedig a szakértő egyértelműsítette.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.