Népszavazási kérdést nyújtott be az MSZP elnöke a Nemzeti Választási Bizottsághoz a vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvény megsemmisítésére – olvasható az Origo cikkében.

AZ NVB megtagadta a kérdés hitelesítését arra hivatkozva, hogy annak tartalma megegyezik Thürmer Gyula, a Magyar Munkáspárt elnökének korábban beadott kérdésével.

Habár Thürmer Gyula kezdeményezését sem hitelesítették, Thürmer bírósági felülvizsgálatot kért, melynek elbírálása folyamatban van, így Tóbiás József nem adhatja be kérdését, mely a vasárnapi boltbezárásokat egy egészen más szemszögből közelíti meg.

Thürmer Gyula kérdése így hangzott:

„Egyetért Ön azzal, hogy az Alaptörvény biztosítsa a vasárnapi pihenőnaphoz való jogot?"

Ezzel szemben Tóbiás Józsefé:

„Egyetért-e ön azzal, hogy az Országgyűlés semmisítse meg a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló 2014. évi CII. törvényt?”

Mindeközben az Ipsos, a Tárki és a Medián közvélemény-kutatása egybehangzóan kimutatta, hogy az emberek többsége nem szerette meg a kötelező pihenőnapot, a megkérdezettek 60 százaléka eltörölné a vasárnapi boltbezárásról szóló törvényt – írja az Origo.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
szóljon már valaki az elnöknek, hogy izzadtságszagú ez a téma.. amit a fidesz nem akar, azt nem akarja..

...az emeszpé csak tovább kínlódik pár hónappal...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.