Szabó László Zsolt azért perelte a Gépnarancsot, mert a lap a Hír TV-től felmondó riporterek simicskás-szánkós videóját viccből úgy vágta meg, mintha az újságírók azt mondták volna: "Orbán egy geci" és ezt úgy tüntették fel, mintha az MTVA vezére készíttette volna a videót. Az eredeti videón természetesen éppen azt mondták, hogy "Orbán nem geci".

A Gépnarancs így számolt be az esetről:

A csütörtöki tárgyaláson a Gépnarancs főszerkesztője nem értett egyet Szabó László Zsolt jogi képviselőjének azzal az állításával, hogy a Gépnarancs olvasói és általában az átlag magyar olvasó nem képes egy ilyen sajtóközlés groteszk jellegét felfogni, kész azt tényközlésként értelmezni, azaz elhinni, hogy az MTVA elnöke képes lenne egy olyan állítás mellé állni, amely szerint a magyar kormányfő egy geci. Az internetes oldal főszerkesztője a bíróság előtt magánál a cikknél is viccesebbnek nevezte, hogy az MTVA vezére egy viccet rángatott a Fővárosi Törvényszék elé.

A keresetet elutasító bíró, dr. Borsodi Zoltán azzal indokolta döntését: Magyarország demokratikus ország, ahol sajtó- és véleményszabadság van, ami garantálja az újságírók számára azt is, hogy viccesek próbáljanak lenni, még ha nem is mindig sikerül nekik. Továbbá: nem elég a véleményszabadság korlátozásához, hogy az érintett félnek nincs humorérzéke, vagy éppen nem tartja elég viccesnek az őt érintő írást – írta a lap.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
A közröhely tévé naponta tol a pofánkba olyan videót, aminek köze nincs a valósághoz. És még csak nem is viccből. Azokért ki tesz feljelentést?
Anna Mária
Szeretem, amikor a bíróság égeti ezeket. :)))
justhpeter
Borzalom, hogy a bíróság nem érti azt a színvonalat, amit a fideSS-közévé-kdnp mutat, illetve követendőnek tart. Viszont ebben az esetben a bíróság a többséget képviselte, mi 9 milliónyian sem értjük és követjük az említett média kínálatát, mivel józan paraszti ésszel is átlátható, hogy ami sz@r, az sz@r.
mate03
@justhpeter: Csodálkozom rajtad! Te nézel ilyen szemetet!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.