Szabó László Zsolt, az MTVA vezérigazgatója interjút adott a 168 Órának. Ebből kiderül, Szabó úgy érzi az új nemzeti hírtévé kapcsán, hogy lehet napi 24 órányi érdekes hírt találni és a komplex csatornák korszaka leáldozóban van, a jövő a tematikus adóké.

Arra a felvetésre, hogy volt, mikor az új M1-nél konkrétan nulla százalékos nézettséget mértek, azt mondta, továbbra is a saját módszerük alapján számolnak. Eszerint "napi szinten hosszabb-rövidebb időre kétmillió ember követi" a nemzeti hírcsatornát.

Az MTVA-vezérigazgatója úgy gondolja, a Hír TV nem versenytársuk, ahogy közszolgálati létükből fakadóan senki sem lehet az. De nem elképzelhetetlen, hogy volt Hír TV-sek náluk bukkanjanak fel, ahogy ez másik csatorna dolgozói kapcsán sem zárható ki. Mert "ha valaki jó, azt le kell igazolni".

A kérdésre, hogy átvették-e a Hír TV helyett a Fidesz-média szerepét, Szabó úgy válaszol:

(...) A közszolgálati média sosem az egyik pártot vagy kormányzatot szolgálja, hanem – nevéből fakadóan is – a közt. (...) A híreket természetesen befolyásolják a kabinet döntései, ezekről mi beszámolunk – kizárólag ebből a szempontból mondhatná ránk, hogy kormányközeli televízió vagyunk. A kabinet döntései ugyanis valamennyi magyart érintik, ezeket be kell mutatnunk. (...) Nincs választásunk. A mi közönségünk az egész társadalom. Én ebben tényleg hiszek, talán érzi.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
silber13
Aranyapám! A KÖZmédia a KÖZhelyszótárból kilopott KÖZepes és sokszor KÖZönséges KÖZhelyekkel bombázza a KÖZnépet és azt gondolja, hogy milyen áldásos a tevékenysége a KÖZ javára! Piha!!!
pbalage
illiberális nyelvújító maffiabrancs.
Yeromos
A távirányító a "köz" kezében van.
Toby
Elcserélte a gyógszereit ez a debil, vagy kokó helett hintőport vett be ?
nezelodo
Ezek akár műsort "szolgáltatnak" akár a ténykedésükről nyilatkoznak, mindig jól meg tudnak röhögtetni, pedig szét kellene csapni inkább közöttük.
aremy
@Yeromos: ezen még dolgoznak hogy azt is a nenzeti köz irányíthassa.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.