Napos, általában száraz idő várható; a gomolyfelhő-képződésből a délutáni, esti órákban elsősorban a középhegységeink területén alakulhat ki frissítő zápor, zivatar.

Éjszaka északnyugat felől több helyen felhősödésre számíthatunk, de csak helyenként – nagyobb eséllyel a Dunántúl nyugati és középső részén, illetve az Északi-középhelység környékén – fordulhat elő zápor, esetleg zivatar, átmeneti szélerősödéssel.

Csütörtökön napközben az ország nagy részén sok napsütésre számíthatunk, de a Duna-Tisza közén, a Dunántúl keleti részén és a déli megyékben erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés. Errefelé intenzívebb záporok, zivatarok is kialakulhatnak, néhol felhőszakadással, esetleg jégesővel, viharos széllökésekkel. Hajnalig általában gyenge, vagy mérsékelt marad a légmozgás, kora reggeltől a Duna-Tisza közét kivéve egyre több helyen megélénkül, Borsodban és a Dunántúl északi részén helyenként megerősödik az északi, északkeleti szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 15 és 20 fok között alakul, egyes derültebb, szélvédett helyeken ennél kissé hűvösebb is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 26, 31 fok között várható, a legkevésbé meleg idő Borsod keleti részén lehet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.