Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő sem rejtette véka alá véleményét a kormány legújabb menekültek ellen szóló húzásával, a szerb-magyar határon épülő, 4 méter magas, 175 kilométer hosszú fallal kapcsolatban.

Tarjányi az alábbi gondolatokat osztotta meg Facebookon:

Lesz kerítés a határon... A belügyminiszter néhány hete azt mondta, hogy az illegális határátlépők 97%-át elfogják és az így érkezőknek esélyük sincs a hatóságokkal szemben...

Kérdésem:akkor minek drótkerítés? Ha az eddigi rendszerek ilyen szinten működtek, miért fogunk sok pénzt arra költeni ami idegenrendészeti szabályozási és rendészeti felderítési módszerekkel elhozná a probléma megoldását "fal" nélkül? Miért építünk olyan valamit, ami megoszt és szétválaszt a szomszédunkkal, Szerbiával kapcsolatban? Miért hisszük azt, hogy ez az intézkedés nem fogja még inkább "felpörgetni" az embercsempész "klánok" üzlet lehetőségeit és a korrupciót?

Pontosan tudom, hogy a migráció gond. A megoldás azonban nem egy "fal" hanem Szerbiával, Bulgáriával, Törökországgal, Horvátországgal, Németországgal közösen az idegenrendészeti szabályozások megváltoztatásával /pl.idegenrendészeti őrizet visszaállítása/ és rendészeti, titkosszolgálati akciókkal megszüntetni az embercsempész csoportok lehetőségeit és gazdasági hátterét. Persze ez nem olyan gyors és látványos mint egy semmiből "kinövő" kerítés és nem is lehet már holnap az eredményt diadalittasan kommunikálni. Egyszerűen, csak a valódi megoldást hozna másfél éven belül... Persze ez utóbbi nagyon-nagyon melós és munkaszagú...Nem is tetszik senkinek...:(

103 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
,,Persze ez utóbbi nagyon-nagyon melós és munkaszagú"
Ez a lényeg. A szakmai munkához semmit nem értenek. Mindent erőből, gyors intézkedést színlelve, a problémát megkerülve, a haveroknak százmilliókat átjátszva. Ez a látszat-mutyi kormány módszere. Gondolom a kerítést az Altus építi.
Miután Quaestor ügy most van, ezért a bevándorlási problémát is most kell megoldani.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kacsa0707
@Anna Mária: Te meg akkor szégyelld majd magad, amikor egy általad nem csavargóak titulált idióta a családodat felrobbantja.
Notredámusz megjósolta keletről jön...
Anna Mária
@kacsa0707: Nostradamus a neve annak, akire hivatkozol. Gratulálok! :)))
Elképesztő tényleg, mennyi buta ember van Magyarországon.
kacsa0707
@Anna Mária: Teljesen igazad van, de hál istennek kisebbségben van mostanában is a butábbik rész, remélem a következő választások után is kisebbségben lesz és így nem tudják tönkretenni az országot.
bundi
@kacsa0707: a neve nostradamus de ettől függetlenül...
"Arab vezér, Mars, Nap, Vénusz az oroszlánban.
Az egyház uralma a tengeren összeroskad,
Perzsia táján közel jó egymillió készen
Bizáncot, Egyiptomot kígyókkal(?) megtámadni."
"Béke közeleg egy oldalról és háború
Soha nem volt szorongatás ilyen nagy,
Sírnak férfiak és asszonyok, ártatlan vér a földön,
És ez lesz Franciaország egész széltében."
"Tűz a levegőégből a királyi épületre,
Midőn a háború fénye alábbhanyatlik,,
Hét hónap nagy háború, gonosz emberek halála,
Rouen, Evreux a királynak nem fog hiányozni."
"
igazából ha figyelembe veszed azt hogy minden időben harcol valaki valakik ellen elég nehéz nem találni olyan "próféciát" amit nem tudsz ráhúzni valamelyik konfliktusra...
bundi
@kacsa0707: ja bocs ...a próféciák...
www.sacred-texts.com/nos/index.htm
olvasgasd és próbáld értelmezni...
és igen igazad van..."Teljesen igazad van, de hál istennek kisebbségben van mostanában is a butábbik rész, remélem a következő választások után is kisebbségben lesz és így nem tudják tönkretenni az országot."
de ennek ellenére ők kormányoznak...és sajna tönkreteszik az országot rendesen...
human
A kerítés Orbán népszerűségvesztésének csökkentéséhez kell. A szakértők is azt mondják, hogy a kerítés nem jelentős visszatartó erő, a menekülteket meg eddig is megtalálták a határőrök.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.