A kormány utasítást adott a belügyminiszternek a magyar-szerb határ fizikai lezárására – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Budapesten a kormány ülése.

A kerítés hossza 175 kilométer lesz, magassága pedig négy méter az Index cikke szerint. Szijjártó hozzátette, hogy a bevándorlási nyomás az uniós országok közül Magyarországot érinti a legsúlyosabban.

A lap hozzáteszi, hogy ez a döntés semmilyen nemzetközi jogi szabályt nem sért. Magyarországra az év első hónapjában 54 ezer illegális határátlépő jött. Az év végére ez a szám akár 120 ezret is elérheti, szemben a 2014-es, nem egészen 40 ezres adattal.

Szijjártó Péter tudatta: Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter arról tájékoztatta a kormányt, hogy a térségben élő gazdák között felméréseket végeztek, és ők is rendkívül súlyos problémaként említették a bevándorlók vonulását az adott határ menti területeken.

A magyar és a szerb kormány július elején találkozik majd, ott tárgyalnak erről.

Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő szükséges lépésnek nevezte a kormány döntését, hogy Pintér Sándor belügyminisztert arra utasították, tegye meg az előkészületeket a szerb-magyar határ négy méter magas kerítéssel való lezárására.

 A szakértő szerint szükséges lépés volt

Nógrádi György az M1 aktuális csatornának logikusnak nevezte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdai bejelentését. A szakértő felidézte, hogy a G7-es csúcstalálkozó előtt a németek ideiglenesen lezárták Németország déli és keleti határát. Ennek nyomán egy nap alatt lebukott 6600 ember, akinek nem volt semmilyen engedélye a schengeni határokon belüli tartózkodásra, és kábítószercsempészek is fogtak – fejtette ki.

Hasonló intézkedéseket hoznak a spanyolok, a bolgárok is – mondta Nógrádi György, aki szerint a magyar kormány szerdai bejelentésében sincs "semmi különös". A szakértő úgy fogalmazott: "a lényeg, hogy ezt meg kellett csinálni, mert a menekülés fő útvonala a tengeren Görögország, Olaszország, a szárazföldön Magyarország". Hozzátette: az albán maffia úgy használta ki Magyarországot, "mintha otthon lenne", átcsempészett egymillió albánt Nyugat-Európába, és a kábítószer-kereskedelem fő iránya lett a Belgrád-Pozsony-Budapest-Prága útvonal.

Ez a lépés szükséges volt – jegyezte meg, hozzátéve: ebben az esetben a morál és a politika ütközik, de egy kormánynak a politikát kell választania.

Be lehet fogadni száz, kétszáz vagy akár ötezer embert, de milliókat lehetetlen. Ezt az emberáradatot, fel kell tartóztatni – mondta a szakértő.

Ausztriában egy napja bejelentették, hogy nem adnak ki több menekültengedélyt, pár órája a bajor pénzügyminiszter azt mondta: "Európának nincs szüksége menekültekre", hajnalban a televíziós hírek arról szóltak, hogy a menekültek miatt a görög szigeteken nem lehet nyaralni – emlékeztetett Nógrádi György.

Azt mondta: a kormány döntése arról szól, hogy egyeztetünk Szerbiával, amelynek a belügyminisztere is bejelentette korábban, hogy hasonló intézkedést terveznek a szerb-macedón határon.

Nógrádi György szerint a jelenlegi technikával ez a fal a teljes szerb-magyar határszakasz 175 kilométeres hosszában "pillanatok alatt felhúzható". Ettől kezdve a szerbek feladata lesz, hogy a macedón határt lezárva megakadályozzák a menekültek bejutását.

A magyar kormánynak az a feladata, hogy Magyarországot, a magyar embereket védje – hangsúlyozta.

174 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Meg szögesdrót, meg fegyveres határvadászok, meg vízum a
nyaralni vágyó magyar túristáknak ??? Nektek kellene már egy
(meglevö ) 4 méteres kerítés körbe-körbe a BV udvarán
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
keresztapa
@szandokan: Ízelítő az idegenszívű neoliberális törpe kisebbségnek, kezdődhet a sarazás!
A Nézőpont Intézet legújabb felmérése szerint Orbán Viktor az elmúlt 25 év legjobb magyar miniszterelnöke. Mondjuk, sejtettük ezt már régen, de azért jól jött a megerősítés. Mindig jól jön az embernek a megerősítés, pláne, ha szakmaisággal van megtámogatva.
A libsi bagázs leragadt a kerítésnél azóta is gond a hova tétele, a balosok azaz seték a Kossuth térre tették, hogy ott látszódjanak. Legalább földszinten vannak!
keresztapa
A balos rövid de a mai napig helytálló jellemzése!
"A kommunistánál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem. Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más normális, azaz nem kommunista ember számára.
A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret. A kommunista eltorzult lélek!
Egészséges szellemű európai ember nem lehet kommunista!
Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak személyes boldogulása így kívánja.
Alexandr Iszajevics Szolzsenyicin (1918-2008) - Nobel-díjas orosz író, aki maga is megjárta a Gulág poklait"
zsír
Gondolom szíjártó extra magas homloka adta az ötletet.
szijártó: extra magas a homlokom, tehát vagyok.
Annyira gáz ez a csávó...
Hallgatni rá bármiben is?...
Ez csak egy beteg országban jöhetett létre!

Magyarország egy kurva ország!
Remélem Paks kettővel az égig robban az egész, és csak hamu marad belőle.
Mert megérdemli!

Magyarország nincs többé?
Kb egy napos hír: "Egyel kevesebb." címszóval.
Másnap minden megy tovább, mintha mi sem történt volna.
Hüje magyarok!
keresztapa
@zsír: Te vagy cigány ?,Vagy zsidó vagy? De, hogy nem magyar az bizonyos. Ilyen idegenlelkűséggel a kommunisták vannak Magyarországon.
zsír
@keresztapa: Te szegény kisállat, úgy megsimogattalak volna kiskorodban, de ma már nem, mert nem vagy kis korú, és ma már már más világot élünk.

Ennek, ami itt folyik SEMMI köze sem a zsidókhoz, sem a cigányokhoz, sem a kommunistákhoz.
Vágod!?

Keresztapa vagy?
Jó.
De válasz másik képet (valami joviálisabbat), mert ez a kép nem hozzád tartozik.
Nem vagy felkészülve te ehhez. - jó tanácsként gondoltam megírni neked.

Szép napot!
keresztapa
@zsír: Te egy csodálat vagy, szépen bemutatkoztál! Két pont.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.