Kovács Zoltán kormányszóvivő szerint már május óta figyelmeztet a kormány, hogy a menekülthelyzet napról napra romlik és a belügyminiszterek múlt keddi csúcstalálkozója után nyilvánvaló lett, hogy fellépésre van szükség – jelentette ki a Magyar Hírlapnak adott interjújában.

Kovács elismerte, a határzár nem szünteti meg a problémát, ahhoz valóban közös fellépés szükséges, de a jelenlegi helyzet kezelésére „nem volt más választásuk” és folyamatosan egyeztetnek a szerb vezetéssel. A kormányszóvivő úgy véli, a kerítést heteken belül sikerül majd megépíteni.

Arra a felvetésre pedig, hogy lesz-e tűzparancs, azt felelete "szó sincs ilyesmiről", ez "alaptalan és rosszindulatú spekuláció".

Kovács a nemzeti konzultációról pedig azt mondta: már 750 ezren küldték vissza eddig és 30 ezer online válasz született. Miután a visszaküldés határideje július elseje, ezért újabb óriásplakátokat már nem terveznek.

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
ide is beírom:
Édesapám teherautó söfőr...szombaton ért haza angliából. Hát csak annyit üzennék nektek akik bevándorló fóbiás elvakult hülyék vagytok...A fele sem igaz annak amivel idehaza riogatják az embereket. Persze megpróbálnak a "bevándorlók" bejutni, de ha kiszállsz a járműből és szólsz nekik akkor békénhagynak vagy szépen kimászank a raktérből és eltakarodnak...ők sem hülyék. Szóval ne tessék elhinni a sok szart amit a fidesz meg a jobbik meg a többi fóbiás megpróbál megetetni veletek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
mate03
@Anna Mária: ! Ne dicsérd,mert a kutyák meg sértődnek!
JAJMÁR
@soljanka: 13:06 Nekem ellenszenves kezdetektől mind a kettő. A Giró is, bár vitathatatlan a szellemi fölénye, ő nem az a lakájtípus, mint a Kovács. Engem pontosan a nagyon minimális mimika zavar a Giróban, és a kiszámított hatásszünetek. Álságos volt kezdetektől fogva, és lenéző az emberek felé. Ellenszenves a hangszíne is. Az biztos, hogy őt rugdosni nem lehet, nem az a típus, aki felfelé liheg bármi is történik. Igen, okos és ezt magasabb körökben is tudják róla. Ebből kifolyólag sajnos, sokan hitelesnek találják amiket mond.
Anna Mária
@JAJMÁR: Alapjában békés lény vagyok, de a Giró az, akinek minden további nélkül lekevernék egy hatalmas frászt.
Anna Mária
@Tekla: Tudtad magadról, hogy egy szabályos őrült vagy?
Na, ha eddig nem volt világos, akkor mostantól.
evacica
Na ne már, tényleg nem fognak lőni a nyomorult menekülőkre, meg a gyerekekre se? Hát ez óriási! Hogy mi milyen humánusak vagyunk, az ember esze megáll! Szörnyű, hogy ez az ország hova tudott jutni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.