Több debreceni hírportál is arról írt, hogy verekedés volt az ottani táborban, de konkrét információk egyelőre nincsenek, inkább csak találgatások.

Madai Petra, a Hajdú-Bihar megyei Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az Indexnek azt mondta, hogy három darab szelektív-hulladékgyűjtő égett a tábor bejárata előtt. A debreceni tűzoltók rövid idő alatt eloltották a tüzet.

Dobó Dénes pedig, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője közben a Dehir.hu-nak arról beszélt, a Sámsoni utat a befogadó állomás előtt lezárták. Információnk szerint vallási okokból verekedtek össze a migránsok.

Autósokra támadtak migránsok Debrecennél

A lap azt írta, a 800 emberre tervezett táborban egyébként jelenleg körülbelül 1600-an tartózkodnak. A debreceni táborban legutóbb 2013 nyarán volt tömegverekedés, akkor egy krikettmeccsen tört ki a balhé.

A Haon.hu oldalán megjelent képek szerint a rendőrség nagy erőkkel vonult ki a helyszínre, vannak készenlétisek is. 

Az MTI nem sokkal háromnegyed öt előtt azt írta, autósokra támadt a debreceni migrációs tábor mintegy száz lakója, botokkal felfegyverkezve hétfő délután a tábor melletti 471-es számú úton.

A környékbeliek elmondása szerint botokkal ütötték és megdobálták a leálló személyautókat és autóbuszokat, és felgyújtották az út menti kukákat. Sérültekről nincs információ.

Autósokra támadtak migránsok Debrecennél

Miután a támadók visszahúzódtak a táborba, a befogadóállomás bejáratánál farkasszemet néznek a felsorakozott, pajzsot viselő kommandósokkal.

A bevándorlók folyamatosan karlendítésekkel kiabálnak a rendőrök felé. A rendvédelmi erők ruháján rendőrség, készenléti rendőrség és határőrség felirat olvasható.

A tábor bejáratához folyamatosan érkeznek rendőrségi kocsik, jelen vannak a mentők és a tűzoltók is.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint nem sokkal délután fél három után két menedékkérő között vallási indíttatású nézeteltérés alakult ki a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal debreceni befogadóállomásán. A konfliktus elmérgesedett, abba az állomáson tartózkodó menedékkérelmet benyújtók közül több százan kapcsolódtak be.

Mint írták, "a rendőrség azonnal kiemelten reagált az eseményekre, kordonokat állított fel, a feldühödött tömeg megfékezése érdekében gázcsapásokat alkalmazott". A konfliktus résztvevőit szétválasztották, egy embert előállítottak a Debreceni Rendőrkapitányságra.

A történtek során rendőrség tudomása szerint nem sérült meg senki. Az esetleges további konfliktusok elkerülése érdekében a rendőrség a helyszínen és környékén továbbra is fenntartja a kiemelt rendőri jelenlétet – írták.

269 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
Egy betelefonálós műsorban egy idős férfi azt ecsetelte, hogy Debrecenből utazott vonattal Pestre, s tele volt "eltérő kultúrájú" emberekkel. A közlekedő rész nem csak pisitől, de nagy dologtól bűzlött. Amikor a vasutasnak jelezte, mondta, nem mer szólni nekik.Akkor most akik annyira pártolták a bevándorlást mit reagálnak? Ez nem a gyűlöletről szól, hanem a csupasz valóságról.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szandokan
@Knapp75: Kioktatva, személyeskedve...Bagoly mondja verébnek...Megint nagyod véded Mariskádat. Keresem, mit írt a Tunéziában történtekről, de nem találom...
Anna Mária
@Knapp75: Csakis azokból lesznek jobberek, akik rettentően kevés ismerettel rendelkeznek a világról.
szandokan
Na és kiből lesz a propeller libsi nagyasszonya, aki mindent mindenkinél jobban tud, aki szerint nincs terrorizmus, nincs bevándorlási, roma probléma, aki szerint egy gyerek csak hadd nőjön fel két homokos között, mert biztosan jót tesz a lelki világának, aki védi a kábítószereseket, a piásokat, egyszóval mindent, ami ellentmond a józan észnek...
Knapp75
@szandokan: Visszakeresheted a beszélgetéseink kezdetét! Nem volt személyeskedés, de aztán kiderült, hogy nem csak fideszes vagy, hanem szándékosan mellébeszélsz és provokálsz.
Egyébként nagyon véded Levit, lehet hogy te is ő vagy? :)
Kb. ugyanannyira nem értetek semmihez... Bár a profilképe alapján Freewolf is lehet.

Azt egyébként tudtad, hogy Tunéziában egy olyan hazai vadparaszt végzett kifejezetten külföldiekkel , mint amilyeneket belőletek is gyártanak?
Ő is úgy vélte, hogy az az ő országa.
Anna Mária
@Knapp75: Pontosan így van: a barom terroristának azt verték az ostoba fejébe, hogy a turisták "idegen kultúrát" képviselnek.
Vele ugyanaz történt, mint Magyarországon sokakkal: heccelték, uszították mások ellen, amíg megfelelően be nem vadult.
szandokan
@Knapp75: @Anna Mária: Rendben, és köszönöm azt a megerősítést, hogy márpedig a terrorizmus nem létezik, Bin Laden sem élt soha (ha pedig mégis, csak a rendszer áldozata), nincsenek öngyilkos merénylők, akik többek között ártatlanokkal is végeznek...Még egyszer nagyon köszönöm.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.