Csongrád megye déli részén 1280 határsértőt, köztük 223 gyermeket tartóztattak fel a rendőrök a polgárőrökkel együttműködve szombaton – tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője vasárnap az MTI-t. 

Szenti Szabolcs közölte, a legnagyobb csoportot hajnalban, Ásotthalom külterületén fogták el, ott 54 pakisztáni, három iráni, négy bangladesi, egy nigériai, két szudáni, négy afgán, egy palesztin és hét eritreai állampolgár lépte át illegálisan a zöldhatárt.

A szegedi járőrök este elfogtak egy helyi férfit is, aki hat szír állampolgárt szállított gépkocsijában. A 19 éves sofőr ellen jogellenes tartózkodás elősegítése vétségének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

A határsértők ellen idegenrendészeti eljárást kezdeményezett a rendőrség.

Országszerte tiltott határátlépés miatt szombaton 1584 embert fogtak el a rendőrök, nyolc esetben közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás – tudatta az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

swordigo
Közel 1600 ember egy nap alatt. Szép volt rendőrök, polgárőrök, csak így tovább!
reseva
Sietnek szegények, még kapuzárás előtt ide kell érniük. Na ezt hozta Orbán bátor kiállása az ország védelmében.
lajospapa
Szeretném, ha valaki tisztázná a fogalmakat! A magyar fiatal, ha kimegy Londonba tányért mosni, ő ott megélhetési bevándorló, vagy politikai menekült? Orbán túlhatalmától vagy Gyucsány visszatérésétől fél? Ha az UNIÓ-ban a mozgás nem vándorlás, mert közös határunk van, akkor mi a függetlenségi harcunk értelme? Ha eljön a szír, mert már minden rokonát lelőtték, ő megélhetési bevándorló, mert életben akar maradni? Ha eljön a bangladesi, három kisgyerekkel, mert se vize se rizse nincs, megélhetési ? Ha eljön a szudáni, mert nem akar géppisztollyal megdögleni az iszlám hadseregben, az megélhetési? Ne adja a sors, hogy kipróbáljuk, mi a bevándorlói vagy netán menekült státusz közötti különbséget, mint 56-ban!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.