Martonfán és Sormáson húzzák fel a menekültek két új befogadóállomását. Előbbi lakosai felháborodtak a döntésen és tiltakoznak. Az ideiglenes létesítményeket Martonfán és Sormáson építik fel. A kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházássá nyilvánítja az állomások építését, így például nem kell beszerezni építészeti-műszaki tervtanácsi véleményt, és településképi bejelentési eljárásra sincs szükség. Bosnyák András, Martonfa polgármestere szombat reggel 6. 15-kor értesült arról, hogy a kormány Martonfán szeretné az egyik ideiglenes befogadóállomást felállítani. A helyi lakosok elkezdték hívogatni telefonon, majd rögtönzött nemzeti konzultációt tartottak, ahol leszavazták a kormány terveit. „A helyiek nem kérnek a migránsokból” – jelentette ki a polgármester. Néhány nappal ezelőtt rendőrségi helikopter körözött a település fölött. Vélhetően akkor mérte fel a terepet – fogalmazott a Hír Televízió helyszíni tudósítója.

Forrás: mno.hu
Feltöltő: Commneter
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Feraj49
Martonfa helyett javasolnám a Felcsút-i focistadion,oda több ezren is beférnek. Úgy sem lehet kihasználni,meg egyáltalán minek? Vagy ez a község TABÚ ? Másik a Debrecen-i stadion ! Ja úgy gondolkodnak,hogy ezek legyenek jó távol Bp.-től,hátha tüntetni mernek OV. ellen !.
vizinyuszi
Ez azzal a veszéllyel is jár, hogy külföldről vissza tudják toloncolni hozzánk a bevándorlókat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.