A Országos Tisztifőorvosi Hivatal beszámolója szerint az első félévben 2700 szűrővizsgálatot végeztek el azoknál a migránsoknál, akik menekültstátusért folyamodtak.

A Napi Gazdaság azt írja, ebből 51 alkalommal jutottak pozitív eredményre és két esetben fordult elő, hogy fertőzésgyanúval nagyobb számú menekültet kellett kórházba vinni.

A Nyugatitól a Szent László Kórházba szállított több mint ötven beteg közül rövid időn belül szinte mindenkit kiengedtek, de a bent tartott két betegnél sem igazoltak semmilyen kóros elváltozást a mikrobiológiai vizsgálatok.

A Szegeden kezelt 18 gyerek közül pedig egynél rotavírust azonosítottak.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Zsoel
@jancsipapa: Szóval úgy kezelték összeégés ellen, hogy nem is égett össze? Ez olyan, mintha egy kínait kezelnének sárgaság ellen.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
vizinyuszi
Az egyik kollégám bolhás lett ezektől és még haza is vitte. Láttam a csípéseket.
zsuzsanéne
Ezt persze nem propagálják, pedig az összes (egyre sokasodó) kormánymédia főcímként és huzamosan a menekültekkel foglalkozik. Hangulatkeltésként. Pedig szívesen hallanék a szerteágazó mutyik tisztázásáról.
jancsipapa
Az ember nem igazán tudja mit higgyen el . Már olvastam ,hogy találtak HIV , hepatitis B-
nyanya001
Menjenek el Szabolcsba, a Nyírségbe, ott mennyi a fertőző májgyulladás, a TBC !
jancsipapa
@jancsipapa: -C - t , hastífuszt ,szifiliszt ,rotavírust , és TBC-t is . Most meg mind egészséges lett. Meg ,hát itt van a bombázásban összeégett ,kis Mohamed ,akit nálunk kezelnek .Róla meg kiderült ,hogy véletlenül sem égett össze ,hanem veleszületett bőrbetegségben szenved ,ami égésnek néz ki .
Laila
Ki gondolta, hogy mindannyian egészségesek lennének??? Természetesen nem azok. Eleve a Közel-Kelet, és Afrika, - teljesen más klíma, teljesen másféle kórokozók. Sokan rossz szociális, és higiéniás viszonyok közül jönnek. Sokan háborús térségekből jönnek, ahol szinte természetes, hogy járványok lehetnek, - ez háborús övezetekben gyakori. Eleve hosszú utat tettek meg, azalatt is fertőződhettek, illetve sokaknak leromolhatott az állapotuk. De nyilván vannak köztük egészségesek is.
Zsoel
@jancsipapa: Szóval úgy kezelték összeégés ellen, hogy nem is égett össze? Ez olyan, mintha egy kínait kezelnének sárgaság ellen.
Laila
Az a baj, hogy ebben a témában is manipulálják a híreket.
Van normális ember aki elhiszi, hogy akik naponta átlépik a határainkat, azok mindannyian makkegészséges emberek???
Zsoel
@Laila: Sőt biztos, hogy nem azok. Csupa olyan területről érkeznek, ahová neked magyarként nem ajánlott különféle védőoltások nélkül belépned. Akkor nem túl valószínű, hogy az onnét érkezők ne hurcolnának magunkban ránk nézve kellemetlen kórokozókat.
Szeparepa
Őrzött karanténba az összes behatoló, inváziózó parazitát, és vissza oda, ahonnan jöttek... ha ellenállnak: tűzparancs... ennyi a megoldás.. és mellesleg előbb utóbb úgyis ez lesz, a Csehek már bejelentették hogy bevetik a hadsereget...
Strong
Szerintem a vonatokon tevékenykedő jegykezelőket kellene kérdezni. Ők hitelesen el tudják mondani, hogy hányan panaszkodtak bolhára, tetűre, rühre, az állandó utasok közül. (többen, ugyanis nem egyszerű az új vonatok kárpitjait folyamatosan fertőtleníteni)

A jegykezelők azt is elmondanák, hogy milyen helyzetek álltak elő pl: a keletinél...(hogyan, és hova végzik a dolgukat, stb..)
Ez rosszabb mint bármikor...és csak jönnek - jönnek...
Rózsika Hatházi
Egypár virulens van Magyarországon, de az eléggé fertőző. Remélem, érthető vagyok? :)))
mate03
@Zsoel!:Három évig dolgoztam Iránban! Trafóházak automatikáját szereltük .Minden védőoltást megkaptunk,de ottani vizet nem ihattunk,mert egy hetes hasmarsot,senki nem akart magának!Európából hozták a vizet amit ittunk! Egy biztos,én ott nyomorgó embert nem láttam! Három segédmunkásunk volt,azok is Szírek voltak! A Perzsák az olajból könnyedén megélnek,nem láttam Perzsát dolgozni,csak teázni meg kockázni! Az asszonyok dolgoznak,a férfiak meg here-vere!
Zsoel
@mate03: Forralva vagy desztillálva sem lehet meginni a vizüket?
lajospapa
Úgy mindenkinek: nagy bátor és okos fiúk, lányok ti vajon meddig szaladnátok,ha a szomszédban elsülne néhány puska, ha lefejeznék apádat, mert nem úgy imádkozik ahogy kell? Megnéznélek párhavi gyaloglás után bolhás vagy-e!
mate03
@Zsoel:! Talán forralva,de nem kockáztattunk.Minden héten kaptunk,40 karton 2-literes enyhén sózott ásványvizet !Pálmabort meg vettünk a szakácsnőtől! '2-vágtunk neki,végül 3-évig négyen maradtunk,A többiek feladták! Nappal 50-fok körül,éjjel 0-3 fok! Nem volt egy méznyalás,de abból van ,amim van!
picike
ha nem volna fertőzés de van és ha egy is van azis sok nem még ennyi !!!
picike
@Szeparepa: ez az amitl én magam is naponta félelemben élek
lehet meghalunk mind és annyi
ha nem ebbe akkor abba , ennyi
eszegfu
Próbáljuk meg elővenni a "józan" eszünket... bolha, tetü és a többi kicsi, csipő rovar bizony nálunk is van... nem 1x a csoportok (óvodai, iskolai) 3/4-e hiányzik e miatt...ezt nem kaphatjuk a menekültektől (nyilván kivétel, akik velük foglalkozik). Abban egyet is érthetünk, hogy más a szaguk, mint ahogyan ők is fanyalognak a fehér ember szagától, mert ezt ők találják büdösnek. Az is tény, hogy ők a náluk lévő virusokra, esetleges fertőzésekre már immunisak, de egy európai ember 100 %, hogy beteg lesz a védőoltások ellenére, mint ahogy az európai virusok ellen pedig az ő szervezetük nincs felkészülve. Tehát még az is előfordulhat, hogy "európai betegség" miatt szorulnak majd kezelésre. Ha elolvastátok a hirt, akkor 1 gyermeket találtak, aki rotavirussal fertőzött. Csak annyit, hogy ezen általában minden 5 éven aluli gyermek átesik (nem kell ehhez "behurcolás"!), hasmenés, hányás és végül, ha nem pótolják a folyadékot, akkor kiszáradás. Ezt az illemhely használata utáni kézmosással lehet megelőzni. És eddig mást nem találtak a László kórházban fekvő 50 embernél sem. Azt még szives figyelmetekbe ajánlom, hogy a virus általában cseppfertőzéssel terjed (pl. tüsszentéssel), a levegőben NEM, vagy bizonyos fajtái a testnedvekkel. És akkor most halkan kérdezem: valóban ennyire kell rettegni a bevándorlók által behozott "betegségektől". Repülővel, autóval sem szabadna utaznunk, nehogy baleset érjen...nem?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.