Három fiatal férfi és egy fiatal nő már egészen biztosan letudta a napi jó cselekedetét vasárnap: 200 sajtburgert rendeltek a Keleti tranzitzónájában lévő menekülteknek – írta a 444.hu.

A lap beszámolója szerint a szendvicseket a központi adományelosztóba viszik, hogy onnan osszák szét azokat, különben káoszba lenne belőle.

A Keletiben egyébként sok migráns tüntet, többek közt kifogásolják, hogy csak naponta egyszer kapnak enni, illetve azt is, hogy nem engedik tovább őket Németországba annak ellenére sem, hogy érvényes vonatjegyük van. Utóbbira azt reagálta a belügy: vízum és hivatalos papírok nélkül nem lehet Magyarországon nemzetközi vonatra szállni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
az fő probléma, hogy nem tudunk velük anyanyelvükön kommunikálni...ha lenne néhány ember, aki a nyelvükön(nem csak arabul) érthetően elmondaná nekik, mik is az elvárások, mi kell még a továbbjutáshoz, sokkal békésebb lene az élet...

ha most valaki első dühében azt mondja, tanuljanak meg magyarul, legalább egy picit, azt csókoltatom...

:-)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
Mi is történik? Nyugat várja a menekülteket. Orbán pampogja, hogy megszállnak minket, de ugyanakkor feltartja őket, a körülmények pedig olyanok, hogy legyen vágókép a köz(röhej)tévébe (rajzoló menekült gyerekek nélkül persze). Addig a háttérben pedig odaígérik a haveroknak az állami földeket, Vida távozik posztjáról mindenféle felelősségre vonás nélkül és integrálják a NAV-ot a kormányba.
Zsoel
@wagabund: Tanuljanak meg magyarul, legalább egy picit. :)
Zsoel
@wagabund: Félretéve a viccet: az a baj, hogy más európai, nemzetközi nyelven (angol, francia stb.) se nagyon tudnak, kivéve talán az olyan, afrikai országokból érkezőket, ahol ezek hivatalos nyelvek. Jó, hogy ne már mi tanuljuk meg az összes bejövő nyelvét. Azt se tudom, hogyan beszélnek Szíriában, Szudánban vagy Bangladesben.
human
@Zsoel: Erről eszembe jut egy vicc.
Két melós ül az útszélén. Oda hajt egy külföldi autós és kiszól.
- Do you speak english?
A melósok értetlenül bámulnak.
- Sprechen Sie Deutsch?
Nincs válasz.
- Parlez-vous francais?
Néma csend. Az autós legyint és továbbhajt. Az egyik melós megszólal.
- Te. Csak kellett volna tanulni valamilyen idegen nyelven.
- Oszt minek? Ez is hány nyelven tudott, oszt mégsem tudta megértetni magát.
Zsoel
@human: Úgy van. A kommunikáció kétpólusú folyamat, és cseszhetjük a nyelvtudást, ha a másik nem érti, de azt hiszem, itt azért arányaiban többen beszélnek idegen nyelveket, mint a bevándorlók közt.
human
@Zsoel: De ugye nem arról beszélünk, hogy általában nem tudnak Angolul? A riportokban angolul nyilatkoznak a bevándorlók, tehát van köztük idegen nyelvet ismerő. Sőt van aki tanulni szeretne, van aki tanítani akar, mert doktorija van és van akiből tényleg csak mosogató lesz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.