Mintegy két-háromszáz illegális bevándorló kitört a bicskei vasútállomás területéről, és a közeli bozótos felé futott – látta az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója péntek délután.

A rendőrök nem tudták feltartóztatni a tömeget. A migránsok a vasúti sínek mentén haladnak tovább, Győr irányába. Mintegy 50-en a másik irányba is kitörtek, Budapest felé.

Közben a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője arról tájékoztatott: migránsok verekedtek össze a röszkei hangárnál. Szenti Szabolcs közölte, a röszkei migrációs gyűjtőponton 14.20 körül illegális bevándorlók verekedtek össze, majd a rendőröket kővel dobálták meg. A rendőrök a támadást könnygázzal fékezték meg.

Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója fél négy után már azt tapasztalta, hogy megnyugodtak a kedélyek. A táborból folyamatosan buszokkal szállítják el a migránsokat, az ott maradók pedig a sátrak mellett ülnek. A korábban testpáncélt, sisakot és pajzsot viselő rendőrök is levették felszerelésük egy részét, és a sátrak körül felállított kerítések mellől az árnyékba húzódtak.

Dél előtt mintegy háromszázan törtek ki a röszkei gyűjtőpontból, mert túl lassúnak ítélték kérelmük elbírálását. Néhány óra alatt azonban valamennyiüket elfogták a rendőrök.

Frissítés: Megállítottak a rendőrök mintegy kétszáz migránst azok közül, akik délután kitörtek a röszkei Dugonyi úti gyűjtőpontról péntek délután. Az illegális bevándorlók közül Szeged-Szentmihályig jutottak el mintegy kétszázan, többen korábban leültek pihenni. A rendőrök egy vasúti átjárónál állították meg a csoportot, és leültették őket a földre. A migránsokat testpáncélt viselő, sisakos rendőrök állják körbe.

A rendőrség honlapján nem sokkal korábban azt közölte, hogy több százan hagyták el a röszkei Dugonyi úti gyűjtőhelyet. A tájékoztatás szerint kevéssel délután négy óra előtt mintegy 300 illegális bevándorló hagyta el a létesítményt.

Dél előtt mintegy háromszázan törtek ki a röszkei hangárnál található gyűjtőpontból, mert túl lassúnak ítélték kérelmük elbírálását. Néhány óra alatt valamennyiüket elfogták a rendőrök.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Bercifiu
A plakátok helyett inkább emberileg, műszakilag fel kellett volna készülni a menekült hullámra, mivel Uniós kötelességünk a Schengeni határ védelme. Orsósnak inkább tárgyalni kellett volna az Uniós vezetőkkel, s egyeztetve, könnyebben kapott volna támogatást a helyzet kezelésére.
Nem tudom hány ország nézné jó szemmel, hogy illegálisan a területére lépjenek.
Minden tiszteletem a menekülteké, de ha beléptek az ország területére, tartsák be a törvényeit, amennyiben nem, úgy azonnali kitoloncolás.
Áll humánumról beszél az aki elnézi a törvénytelen határsértést.
Igen, minden eszközzel meg kell védeni a határt, ha kell éles lőszer használatával is.
A menekültek látják a kormány tehetetlenségét, azért mernek törvényt sérteni.
Példát kell statuálni, s azonnal csökken az illegális határátlépők száma.
Ez a mi országunk
@Bercifiu: Nem tudom mit tisztelsz a menekültekben, mert ezek téged leszarnak, nyugodj meg.
silber13
@Ez a mi országunk: Téged! Tetőtől talpig,, hofgy legyen mit nyalogatnod!:-)))
Bercifiu
@Ez a mi országunk: Nem igazán értelmezted az írásomat, nem a menekültek tiszteletéről szól, hanem a kormány töketlenkedéséről.
Szeparepa
10 000-ren közelednek és állítólag még vagy egymillió készülődik... előbb utóbb úgyis harc lesz ebből... jobb lenne nem eső után köpönyeg, utólag pislogni, hanem még időben mozgósítani a hadsereget...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.