A kormány mindent elkövet, hogy Magyarországon ne jöjjenek létre úgynevezett hotspotok, mert az illegális bevándorlás kezelésének "nem ez a módja" – mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő az M1 reggeli műsorában.

A politikus elmondta: a kormány több lehetőséget vizsgált meg, és végül elvetette a korábban tervezett tranzitzónák létrehozását az országhatár mentén. 

"Van egy látható nyomás, hogy Magyarország is úgynevezett hotspotokat hozzon létre", de egészen biztos, hogy a helyzet kezelésének "nem ez a módja" – közölte. Kovács Zoltán elmondta: olyan pontokat természetesen kialakítanak, ahol az érkező migránsok, menedékkérők benyújthatják kérvényüket, és gondoskodnak mindenki ellátásról, elszállásolásáról.

Micsoda magatartás

A kormányszóvivő leszögezte, hogy tarthatatlan állapotok alakultak ki, mert az Európai Unió területére bejutott migránsok nem működnek együtt a hatságokkal.

"Ezt a tarthatatlan állapotot nem a magyar hatóságok idézik elő, hanem az, hogy nem működnek velük együtt, nem várják ki a sorukat. Nemhogy nem türelmesek, végtelenül türelmetlenek ezek a migránsok, akik minél hamarabb el szeretnének jutni valahova" – jegyezte meg, hozzátéve, nyilvánvalóan Nyugat-Európában sem tolerálják ezt a magatartást.

Csak mi tartjuk be a szabályokat

A kormányszóvivő szerint egyes osztrák politikusok a saját államuk által be nem tartott szabályokat kérnek számon Magyarországon, miközben "úgy tűnik, hogy ezen az úgynevezett nyugat-balkáni útvonalon lassan Magyarország az egyetlen, amelyik megpróbálja betartani az alapvető európai szabályokat, amelyek mégoly elégtelenek is".

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Toby
@Freewolf: Ugyanazokról van szó - homályka ?
Dr. Felipe
Aztán még csodálkozik rajta ez a g..i? Mikor étlen, szomjan napokig várakoztatják őket a kukoricás mellett a szabad ég alatt, zuhogó esőben ezek a fideSS férgek. Én is ingerült lennék.
Toby
" akik minél hamarabb el szeretnének jutni valahova"" Ezt a rebelliót, méghogy minél hamarabb szeretnének eljutni valahova ? Micsoda muszlim vagy keleti keresztény viselkedés ez ? A magyar ügyfeldolgozási rohammunkát ismerve, még 2100-ban is sorbaállnak a ma érkezők.
Toby
@Freewolf: Legaslább a saját írásodat értsd.

"A végtelenül toleráns németek nappal segíteni járnak, éjjel meg migráns szállásokat gyújtogatnak! "

" Ugyanazokról van szó - homályka ? " Mármint akik éjjel gyújtogatnak, nappal menekülteket segítenek ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.