Egy tumblr-blogon bukkant fel egy kép arról, milyen bravúrosan oldották meg Szilágyon az akadálymentesítést.

Szilágy 250 fős község Pécs mellett. A polgármesteri hivatalhoz (a körjegyzőség máshol van) vezető, akadálymentesítési céllal pályázati pénzből most megépített rámpa kábé 100-110 méter hosszú, nyolc kanyar is van benne. Állítólag muszáj volt így megépíteni, mindenesetre világrekordnak tűnik

-írták magyarázatként.

A Bama.hu cikkéből viszont ki is derül, mi volt az a rejtélyes ok, ami miatt egy labirintuson kell felküzdenie magát a hivatalba igyekvőknek:

(...) a mozgáskorlátozott felvonót vagy a lépcsőliftet műszakilag nem lehetett megvalósítani, vagy olyan költségekkel járt volna, amit az önkormányzat nem engedhet meg magának. Ezért döntöttek végül a rámpa mellett. A jogszabályi előírások szerint viszont 5%-nál nagyobb lejtőt nem lehet építeni a mozgáskorlátozott feljáróba, valamint 9 m-ként kötelező pihenőket is beépíteni. Ez pedig a nagyjából 3 méteres szintkülönbségnél így néz ki.

Tumblr

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Mennyi korlát, a gördeszkások imádni fogják.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
hetöndöe
@Eriksson: Azt most inkább nem írnám le,hogy kinek tegyél ajánlatot,mert neveltetésem tíltja.Ha nem tetszik a véleményem,nem kötelező ide írogatni,még neked sem.A Heti Váladék a te szinted,tehát akkor maradj is ott,nehogy megszédűlj az itteni szinttől.Még bevered az okos kis buksidat.:-)
agnes200
Ez már a fidesz-világ terméke: olyan emberek tervezték, akik úgy hajtották végre az ide vonatkozó jogszabályi előírásokat, hogy közben nem gondolkoztak. Nem kell ésszerűség, sem az nem fontos, hogy takarékos, hatékony vagy egyáltalán használható legyen a készülő dolog, kizárólag arra figyeltek, hogy maradéktalanul megfeleljenek az előírásoknak, akkor is, ha az értelmesen nem alkalmazható az adott helyzetben.

Amúgy én még egy esőbeállót hiányolok róla úgy középtályon.
sünike
7,2 milkából épült Úniós zsozsóból... Itt Polg Hiv, máshol Orvosi rendelőt lehet olvasni. Akkor most melyik? A kivitelezés elvileg "előírásszerű", azonban teljesen ésszerűtlen. Liftet kellett volna tenni a pályázatba, igaz akkor kevesebb pénzt lehetett volna ellopni. Így működik ez minálunk Abszurdisztánban!
sünike
www.szeretlekmagyarorszag.hu/akadalymentesito-akadalypalya-epult-szilagyon

Akik szerint ez életszerű és jó megoldás, annak javaslom menjen legközelebb a vezírrel Grazba!
Freewolf
Megfelel az EU-s előírásoknak! Csókoltatjuk Brüsszelt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.